Români la Roland Garros 2020 LIVE program, rezultate. Tecău și Rojer, victorie în doar 62 de minute de joc

Români la Roland Garros 2020 LIVE program, rezultate. Tecău și Rojer, victorie în doar 62 de minute de joc
  • Publicat:
  • Actualizat:

Avem mai multe jucătoare din România la Roland Garros 2020, însă meciul vedetă se va juca vineri între Simona Halep și Amanda Anisimova. ProSport vă prezintă toate știrile de la Roland Garros, în care sunt implicate reprezentante și reprezentanți ai tenisului nostru.

Tecău și Rojer, eliminați de la Roland Garros 2020

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au fost eliminați duminică în optimile probei de dublu de la Roland Garros, scor 5-7, 6-1, 3-6 cu Mate Pavic și Bruno Soares.

După ce Simona Halep a pierdut neașteptat duelul cu Iga Swiatek, scor 1-6, 2-6, în optimile de finală ale probei de simplu, Horia Tecău, un alt reprezentant al României cotat cu șanse la trofeu, pleacă acasă.

Echipa româno-olandeză Tecău/Rojer a pierdut dramatic împotriva cuplului Pavic/Soares (Croația/Brazilia). După o oră și 46 de minute, Horia și Julien s-au recunocut învinși de doi adversari care le-au dat mari bătăi de cap în acest sezon. Mate și Bruno i-au eliminat pe cei doi și la US Open, în semifinale, cu scorul de 6-4, 7-5. Partida de la Roland Garros a fost mult mai echilibrată și se poate spune că Tecău și Rojer au avut victoria în mână. Cei doi au condus cu break în setul decisiv, la 3-2, însă în acel moment a intervenit degringolada în jocul lor. Horia și Julien nu au știut să profite de avantajul break-ului și nu au mai luat niciun game până la final, scor 7-5, 1-6, 6-3 pentru capii de serie numărul 7, Pavic și Soares.

Simona Halep, eliminată de la Roland Garros

Simona Halep a fost eliminată fără drept de apel de Iga Swiatek, scor 1-6, 2-6, în optimile de finală de la Roland Garros 2020. Meciul a fost Live Blog și Live Online pe www.prosport.ro.

Surpriză incredibilă la Roland Garros! Simona Halep (2 WTA) a cedat într-un mod neverosimil meciul din optimile de finală, scor 1-6, 2-6 cu Iga Swiatek, a 53-a jucătoare a clasamentului mondial! Partida a durat o oră și 9 minute, desfășurându-se după un scenariu dramatic: Poloneza care pierdea anul trecut cu 6-1, 6-0 în fața Simonei a făcut duminică meciul vieții și s-a răzbunat pe eleva lui Darren Cahill, lăsându-i numai 3 game-uri.

Halep nu s-a putut concentra astăzi și i-a permis lui Swiatek să atace încă din startul meciului. Iga a reușit break-ul foarte repede, a prins curaj și a făcut o demonstrație de forță. Outsidera a reușit 30 de lovituri direct câștigătoare, față de numai 12 realizate de Simona, care a greșit nepermis de mult pentru standardele ei: 12 erori neforțate! Halep a comis 3 duble greșeli, nereușind să convertească nicio minge de break din cele 8 pe care și le-a creat.

Simona își încheie seria de 17 victorii consecutive, iar rezultatul este unul frapant și prin prisma faptului că sportiva noastră jucase impecabil în primele trei tururi. Se poate spune că a fost o lecție primită de Halep pe centralul Philippe Chatrier, favorita principală realizând prea târziu că exuberanța tinerei Swiatek nu trebuia neglijată. Simona părăsește competiția chiar mai devreme decât anul trecut, atunci când a ajuns în sferturi, și se mulțumește cu un cec de 189.000 de euro.


Tecău și Rojer sunt în optimile de la French Open

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie 12, s-a calificat, vineri, în optimile probei de dublu din cadrul turneului de la Roland Garros.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au trecut în turul doi de perechea Marcelo Arevalo/Jonny O’Mara (Salvador/Marea Britanie), scor 6-3, 6-2, după 62 de minute de joc.

În optimi, perechea româno-olandeză va întâlni echipa favorită 7, Mate Pavic/Brunos Soares (Croaţia/Brazilia).

Trei românce în turul 3. La fel ca SUA, Franța sau Cehia

Jucătoarea franceză Fiona Ferro, locul 49 WTA, s-a calificat, joi seară, în turul trei al turneului de la Roland Garros, fază în care o va întâlni pe Patricia Maria Ţig, locul 58 WTA.

Ferro a trecut în turul doi de favorita 14, Elena Rîbakina (Kazahstan, locul 18 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-2, în două ore şi trei minute.

România are trei jucătoare în turul 3 la Roland Garros (Simona Halep, Irina Bara și Patricia Țig), o performanță remarcabilă, cu care doar Statele Unite (Kenin, Collins, Anisimova), Franța (Ferro, Garcia și Burel) și Cehia (Kvitova, Krejcikova, Siniakova) se mai pot lăuda.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au calificat în turul doi la dublu

Perechea Horia Tecău – Jean Julien Rojer (România / Olanda), cap de serie 12, s-a calificat, joi, în turul doi al probei de dublu de la Roland Garros 2020.

Cei doi au acces în runda următoare după abandonul echipei Cristian Garin – Pedro Martinez (Chile / Spania), la scorul de 6-1 pentru Tecău și Rojer. Cei doi au ieșit din joc după doar 22 de minute de joc.

În turul al doilea, Tecău și Rojer se vor întâlni cu perechea formată din Marcelo Arevalo și Jonny O’Mara (Salvador/Marea Britanie).

Irina Bogdan – Raluca Olaru, eliminate la dublu 

La feminin, perechea Irina Begu – Raluca Olaru a fost eliminată în primul tur. Româncele au fost învins de echipa formată din Arina Sabalenka și Elise Merten (Belarus/Belgia), scor 6-1, 6-4. Partida a durat o oră și 13 minute.

Ana Bogdan a pierdut la simplu, dar continuă la dublu

Perechea Ana Bogdan/Rebecca Peterson (România/Suedia) a fost eliminată, miercuri, în primul tur al probei de dublu feminin de la Roland Garros. Bogdan şi Peterson au fost învinse de cuplul Marie Bouzkova/Arantxa Rus (Cehia/Olanda), scor 6-4, 4-6, 6-4, după două ore şi 35 de minute.

Tot miercuri, perechea Andreea Mitu/ Patricia Ţig s-a calificat în turul doi, în timp ce echipa Laura Ioana Paar/Julia Wachaczyk (România/Germania) a fost eliminată în primul tur.

Miercuri mai joacă la dublu:

Sorana Cîrstea/Sara Sorribes Tormo (România/Spania) – Alison Riske/Ajla Tomljanovic (SUA/Australia)

Monica Niculescu/Misaki Doi (România/Japonia) – Irina Bara/Fanny Stollar (România/Ungaria).

Monica Niculescu a învins-o la dublu pe Irina Bara

Perechea formată din Monica Niculescu și Misaki Doi (România/Japonia) s-a calificat, miercuri, în turul doi al probei de dublu feminin din cadrul turneului de la Roland Garros.

Niculescu și Doi au trecut în runda inaugurală de echipa Irina Bara/Fanny Stollar (România/Ungaria), scor 6-4, 6-2, după o oră şi 15 minute. În turul doi, Niculescu și Doi vor evolua cu echipa favorită nr. 3 formată din Gabriela Dabrowski și Jelena Ostapenko (Canada/Letonia)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, va evolua, miercuri, cu Irina Begu, locul 73 WTA, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros.

Duelul româncelor este al treilea meci de pe arena Suzanne Lenglen, după doua partide de simplu masculin, Stan Wawrinka – Dominik Koepfer, care începe la 12.00, şi Jack Sock – Dominic Thiem. Halep conduce cu scorul de 7-0 în întâlnirile directe cu Begu.

Învingătoarea din acest meci va evolua în turul al treilea cu câştigătoarea dintre americancele Bernarda Pera, locul 62 WTA, şi Amanda Anisimova, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 25.

Mai multe amănunte despre programul de miercuri, 30 septembrie

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE: Irina Bara a produs marea surpriză la Roland Garros și a ajuns în turul al doilea după victoria superbă cu Donna Vekic.

Bihoreanca, aflată pe locul 142 în lume, a reușit un meci mare și s-a impus cu 6-3, 6-4, în fața jucătoarei de pe locul 30.
În turul al doilea de la Roland Garros, Irina Bara o va întâlni pe Alison Van Uytvanck, jucătoare din Belgia clasată pe poziția 65 WTA.

UPDATE:Imediat după victoria uriașă în fața Donnei Vekic, Irina a declarat că este meciul la care visează de când s-a apucat de tenis: „Visez la asta de 20 de ani”, a spus bihoreanca. CITEȘTE MAI MULT AICI


UPDATE. Sorana Cîrstea a pierdut meciul cu Elena Rîbakina, scor 0-6, 3-6, iar Monica Niculescu nu a avut nicio șansă în fața lui Danielle Collins, care s-a impus cu 2-6, 6-2, 6-1.

De partea cealaltă, Ana Bogdan trece în turul 2 de la Roland Garros după ce s-a impus cu 6-2 în setul secund, în primul, sportiva din Românai a învins-o pe Timea Babos cu 6-4.

Partida dintre Irina Bara și Donna Vekic a fost întreruptă din cauza ploii.


Când joacă Simona Halep cu Irina Begu în turul al doilea de la Roland Garros 2020. Au fost stabilite data și ora meciului

Sorana Cîrstea face pereche cu învinsa Simonei Halep

Nu mai puţin de opt românce vor evolua în proba de dublu a turneului de tenis de la Roland Garros, care a debutat duminică la Paris, Raluca Olaru, Monica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Irina Bara, Ana Bogdan, Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea va juca alături de spaniola Sara Sorribes Tormo, învinsă de Simona Halep la simplu, cu 6-4, 6-0. Cîrstea şi Sorribes Tormo le vor întâlni în primul tur pe Alison Riske (SUA) şi Ajla Tomljanovic (Australia).

La dublu masculin, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, sfertfinalişti anul trecut, sunt capi de serie numărul 12 şi îşi vor începe parcursul contra perechii Cristian Garin (Chile)/Pedro Martinez (Spania).

Patricia Țig, victorie și calificare în turul 2

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat în premieră în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, luni, după ce a învins-o pe elveţianca Stefanie Voegele, cu un simetric 7-5, 7-5.

Românca a început bine şi a condus în primul set cu 5-1, dar a pierdut patru ghemuri la rând şi a fost egalată, după ce a avut minge de meci (la 5-3). Ţig a reuşit un nou break, iar apoi a încheiat setul cu 7-5.

O singură româncă azi: Patricia Țig cu Voegele, de la ora 16:00

Dintre jucătoarele din România doar Patricia Țig va juca azi cu Stefanie Voegele, locul 116 WTA, nu mai devreme de ora 16.00. Patricia Țig se află într-o formă bună, dovadă fiind titlul WTA cucerit în urmă cu trei săptămâni pe zgura de la Istanbul. Acela a fost primul titlu WTA al lui Țig.

În finala turneului, reprezentanta noastră a trecut de Eugenie Bouchard, cu scor 2-1 la seturi. Voegele are însă o singură victorie după reluarea competițiilor, la Roma, în fața canadiencei Leylah Fernandez.

Simona Halep a fost prima sportivă din România care a intrat pe zgura de la Paris și a reușit să se impună, fără emoții, 6-4, 6-0, în fața Sarei Sorribes Tormo.

Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult
Daniel Nazare / Autor
Peste 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen