Președintele unui club de futsal, în război aprig cu FRF și Burleanu. Acuzații de „mită electorală” și „favoritisme fățișe” după ce echipa sa a pierdut un meci la „masa verde”

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) a comunicat oficial, ieri, clubului United Galați decizia în dosarul meciului nedisputat de la Timișoara, cu Informatica, din Liga 1 de futsal: partidă câștigată prin neprezentare de clubul timișorean. Verdictul a dus la un atac dur din partea gălățenilor către președintele FRF, Răzvan Burleanu, pe care l-a acuzat de „mită electorală”.

 

Scandalul „Informatica – United” a pornit încă din luna noiembrie a anului trecut, după ce echipa gălățeană a ajuns la Timișoara pentru jocul cu Informatica, dar acolo a fost informată că disputa este amânată din motive de forță majoră. Clubul timișoarean a trimis la FRF opt adeverințe medicale, „invocând o nereală toxinfecție alimentară”, conform lui Toader Ștefu, președintele clubului gălățean. Diagnosticul era de colon sindrom de intestin iritabil cu diaree, iar Ștefu susține că realitatea a fost alta.

„Ne-am dus și la spital, nu era nimeni. De fapt acolo era un conflict de munca. Jucătorii lor nu-și primiseră banii și nici nu prea mai veneau la antrenamente în acea perioadă. Ce e mai grav, doi sârbi nici nu erau în țară în ziua eliberării adeverințelor, din ce informații am obținut. Asta ne-a fost confirmat verbal de alți sârbi ce joacă la noi în campionat. Inițial ne-au spus că sunt dispuși să depună mărturie la Comisie, dar apoi n-au mai vrut. Alți doi «bolnavi» au fost văzuți în bar cu berea în față de către membri ai delegație noastre. Medicul care a eliberat adeverențile era medicul clubul, deci aici este conflcit de interese. Decizia firească era să ni se dea meci câștigat la masa verde”, a declarat Ștefu.

Totodată, președintele de la United a spus că absența din țară a sârbilor poate fi verificată de către FRF: „Noi nu avem această calitate, dar ne-am interesat și știm că FRF, ca instituție, are dreptul să ceară registrul de trecere a frontierei. Trebuie doar să vrea”.

De asemenea, acesta a precizat că jucătorii echipei din Timișoara fuseră văzuți la bere, în bar, de către componenți ai delegației gălățene au fost Vlad Iancu și Ilaș, dar că în filmările făcute cu telefoanele aceștia nu pot fi identificați din cauza luminii slabe.

În plus, cei de la United susțin că prima decizie, cea de anulare a meciului din 7 noiembrie de către Departamentul Competiții, este neregulamentară, întrucât cei care au luat-o nu aveau atribuții de a decide dacă a fost sau nu situație de forță majoră.

Ulterior, partida a fost reprogramată, iar de data aceasta nu s-a mai prezentat United, care a invocat faptul că nu se poate programa acest meci atât timp cât nu se dăduse un verdict la memoriul depus la FRF (au fost opt amânări în cazul acestui dosar).

Acum, Comisia de Disciplină a hotărât meci pierdut United cu 0-5 pentru neprezentare la reprogramare și amendă de 4.000 de lei. De asemenea, clubul timișoară trebuie să plătească despăgubiri către United 5613 lei, doar o treime din suma cheltuită pentru efectuarea deplasării la Timișoara.

„Mergem și la TAS, până la capăt”

Oficialii clubului gălățean au mai afirmat ieri că vor solicita motivarea deciziei Comisiei de Disciplină și apoi vor face recurs. „Dacă va fi nevoie, vom ajunge chiar și TAS. De asemnea, vom face un memoriu și la Ministerul Tineretului și Sport în care cerem să verifice acest dosar. Mergem oriunde pentru a ne demonstra dreptatea, cu orice risc. Daca va fi nevoie, vom apela și la instanțele civile, chiar dacă asta ne este interzis de regulamentul federației și ar însemna dezafilierea”, a adăugat Toader Ștefu.

Conducătorul echipei din Galați a mai spus că se bazează pe o prevedere din regulament conform căreia Informatica putea utiliza oricare alți jucători dintre cei pe care îi are înregistrați la FRF, inclusiv de la echipa din liga secundă: „Am solicitat la FRF tabelul cu jucătorii pe care îi au înregistrați, dar fie s-au eschivat, fie ni le-au dat trunchiate, iar asta spune multe. Cu o săptămână înainte, cu rivala la titlu din Deva, au jucat cu patru juniori, puteau să o facă și cu noi. Acolo a fost altceva un conflict de muncă, jucătorii nici nu prea mai veneau la antrenamente în acea perioadă, de asta insistăm să ni se facă dreptate. Dacă ar fi fost un caz real, nu ar fi fost nici o problemă, ne-am fi dus la reprogramare”.

În urma acestei decizii a Comisiei de Disciplină, în clasamentul Ligii I formația Informatica a urcat de pe locul trei pe primul, cu 38 de puncte, cu un avans considerabil, de șapte puncte, față de United. Echipa gălățeană se află acum într-o situație destul de dificilă, pe locul patru, cu cinci puncte în urma echipei de pe locul doi, Autobergamo Deva, și cu patru mai puțin față a treia clasată, FK Odorheiu Secuiesc.

„Sunt favoritisme fățișe”

Toader Ștefu, care înainte de pronunțarea Comisiei de Disciplină spunea că este imposibil ca United să nu aibă câștig de cauză, a lansat imediat după aflarea hotărârii un atac virulent la adresa celor din FRF, de la președintele forului, Răzvan Burleanu, până la cei care se ocupă de partea de futsal, Vali Ioniță și Radu Petre.

Surpriza din afirmațiile făcute de Ștefu și într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor o reprezintă susținerea pe care crede că o are din partea majorității cluburilor de futsal din sală. „Burleanu m-a pierdut pe mine și 90 la sută din futsal. Lumea s-a săturat de favoritismele fățișe pentru Timișoara și Deva. Iar cazul Galațiului cu Timișoara i-a ridicat pe mulți colegi din futsal împotriva lui Burleanu. M-au sunat de la toate formațiile din primele două ligi să mă susțină”, a afirmat Ștefu.

„Burleanu e complice”

Acesta a detaliat ce înțelege prin favoritismele pentru cele două cluburi menționate: „Timișoara, ca și Deva, este unul dintre copii răsfățați ai FRF. Ambele sunt cluburi ajutate constant de federație pe linie de arbitraje, transferuri și litigii. Au majoritate fotbaliștilor pentru națională, sunt sprijinite în lupta pentru titlu și Cupa României”.

Toader Ștefu a mai acuzat în interviul din GSP că până și cine primește cartonașe se stabilește în culise: „Se butonează mult în culise, iar trepădușii de pe vremea lui Mircea Sandu (n.r. – fostul președinte FRF), adică Vali Ioniță și Radu Petre, care se ocupă direct de futsal, sunt și acum la putere. Ei hotărăsc cine primește cartonașele, ce arbitri merg cu misiune, cine trebuie împins de la spate. Se ocupă numai de prostii”.

Ieri, într-o conferință de presă, a mai spus că îl consideră pe Răzvan Burleanu, președintele FRF, complice la toate acestea. „Dacă nu se implică să facă curățenie în federație, înseamnă că e complice. Trofeele din ultimii trei ani nu sunt curate, nu au legătură cu activitatea sportivă”, a adăugat Toader Ștefu, ieri, noi acuzații.

„Sună a mită”

Totodată, conducătorul clubului gălățean a mai acuzat conducerea FRF de „mită electorală”, subiectul fiind invitarea conducătorilor de cluburi la recentul Campionat European, pe cheltuiala federației. „Consider în neregulă aceste invitații, pe banii federații: transport, cazare, mâncare, bilete. Ne întoarcem la găleată și făină? Sună a mită. Eu am refuzat, l-am trimis pe cont propriu pe fi-miu, care e director sportive”, și-a continuat seria de acuzații oficialul clubului gălățean.

„Dacă Burleanu nu se implică să facă curățenie în federație, înseamnă că e complice. Trofeele din ultimii trei ani nu sunt curate, nu au legătură cu activitatea sportivă”
Toader Ștefu, președinte United Galați

Pe aceeași temă
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Drama lui Bănel Nicoliţă, noi detalii: Fratele său a explicat ce face. Primarul din Făurei râde de el
Drama lui Bănel Nicoliţă, noi detalii: Fratele său a explicat ce face. Primarul din Făurei râde de el
Un om important din tabăra lui Orban şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL
Un om important din tabăra lui Orban şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL
Decizie de ultimă oră a lui Terim după ce Cicâldău nu a fost lăsat de un coechipier să execute penalty-ul în derby
Decizie de ultimă oră a lui Terim după ce Cicâldău nu a fost lăsat de un coechipier să execute penalty-ul…
SUV de cinci stele la Euro NCAP. Hyundai cucerește piața cu acest model
SUV de cinci stele la Euro NCAP. Hyundai cucerește piața cu acest model
Anamaria Prodan a aflat SENTINŢA! Nimeni nu se aştepta aşa repede
Anamaria Prodan a aflat SENTINŢA! Nimeni nu se aştepta aşa repede
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Cea mai puternică ARMĂ din istorie i-a aparținut lui Hitler, iar americanii s-au FOLOSIT din plin de ea. După ce au pus mâna ...
Cea mai puternică ARMĂ din istorie i-a aparținut lui Hitler, iar americanii s-au FOLOSIT din plin de ea. După ce…
Face senzație cu „cel mai mic bikini” printat 3D din lume. A avut curajul să meargă așa la piscină VIDEO
Face senzație cu „cel mai mic bikini” printat 3D din lume. A avut curajul să meargă așa la piscină VIDEO
Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol?
Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol?
BOMBĂ! Elena Udrea, AVENTURĂ cu un antrenor celebru de fotbal. A recunoscut: 'E foarte ambițioasă'
BOMBĂ! Elena Udrea, AVENTURĂ cu un antrenor celebru de fotbal. A recunoscut: 'E foarte ambițioasă'
Europa se zdruncină din temelii! Rușii lovesc la granița României. Avertizarea vine de la UE
Europa se zdruncină din temelii! Rușii lovesc la granița României. Avertizarea vine de la UE
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep să acorde bonusuri consistente la angajare pentru specialiştii seniori, mai greu de găsit pe piaţă, în timp ce în fabrici şi în supermarketuri bonusurile de prezenţă au devenit o normalitate
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep…
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Facebook s-a schimbat. Care e noul nume al companiei
Facebook s-a schimbat. Care e noul nume al companiei
Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum
Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum
Oficialii unguri deplâng situaţia din spitalele româneşti şi trimit ventilatoare, măşti şi medicamente. Unde vor ajunge materialele
Oficialii unguri deplâng situaţia din spitalele româneşti şi trimit ventilatoare, măşti şi medicamente. Unde vor ajunge materialele
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Pentru ele, sexul este catastrofă! TOP 10 celebrităţi care sunt varză în pat
Pentru ele, sexul este catastrofă! TOP 10 celebrităţi care sunt varză în pat
Mircea Lucescu a dat cel mai tare tun
Mircea Lucescu a dat cel mai tare tun
Tânăra din imagine a mers lângă sicriul tatălui ei. Ce a urmat a scandalizat lumea: „RIP, tati...”
Tânăra din imagine a mers lângă sicriul tatălui ei. Ce a urmat a scandalizat lumea: „RIP, tati...”
Avocata lui Gabi Bădălău în procesul cu Claudia Pătrășcanu a fost reținută, fiind acuzată de trafic de influență
Avocata lui Gabi Bădălău în procesul cu Claudia Pătrășcanu a fost reținută, fiind acuzată de trafic de influență
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Un Tesla Model S este condus pe sub apă. Rezistă sau se scurtcircuitează INSTANT?  – VIDEO
Un Tesla Model S este condus pe sub apă. Rezistă sau se scurtcircuitează INSTANT? – VIDEO
FOTO. Antonia, apariție controversată, într-un costum de baie provocator! `Ești minunată!`
FOTO. Antonia, apariție controversată, într-un costum de baie provocator! `Ești minunată!`
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent