Steaua, umilită la Oradea

27 sep 2008 30 afişări Polo
Steaua, umilită la Oradea

Campioana en-titre, CSM Leonardo Oradea, şi-a depus candidatura pentru un nou titlu în urma jocului etalat azi, în propriul fief, contra grupării Steaua Stirom, echipă considerată principală favorită în acest an.

Prima înfruntare a „dublei” derby din etapa a treia a Superligii Naţionale a adus o mare surpriză nu atât prin prisma scorului, 11-4 (2-1, 3-0, 3-0, 3-3) pentru Leonardo, cât prin raportul disproporţionat de forţe din apă. Şi asta în contextul în care trupa lui Cornel Gordan i-a pierdut în pauza competiţională pe Dunca, Ramiro Georgescu şi pe Ridzik, în timp ce „militarii” s-au fortificat cu antrenorul Vlad Hagiu, dar şi cu fundaşii Buşilă şi Muşat.

În Bazinul Olimpic din Oradea, Kadar şi colegii lui au fost net superiori la toate capitolele: Barat a avut intervenţii excelente, iar defensiva n-a lăsat nicio breşă, s-a apărat sus şi agresiv, gestionând perfect situaţiile în inferioritate numerică. Ofensiva a marşat pe combinaţii în mare viteză, pe aruncări înşelătoare, dar mai ales pe angajarea centrului Tamas Zentai, care a scos mai multe lovituri de la 5 m.

De partea cealaltă, Steaua Stirom, cu o pleiadă de internaţionali sau foşti tricolori în echipă,nu s-a regăsit decât în prima repriză, atunci când veteranul Bogdan Matei a egalat. Principalul punct slab al bucureştenilor l-a reprezentat incapacitatea de a concretiza superiorităţilor numerice, tabela afişând un neverosimil 1-8 la finele penultimului act. Elevii cuplului Hagiu – Lisac vor încerca să spele ruşinea duminică, în meciul secund (ora 13:10, în direct pe TVR 2).

-- Leonardo a realizat două transferuri importante în acest sezon, atât Nicu Diaconu, fost interanţional, cât şi ungurul Atilla Monostiri (36 de ani de la Szeged) etalând sâmbătă evoluţii strălucite

-- Trupa de Criş nu a dispus de Andrei Creţu, accidentat

- - Vlad Hagiu s-a aflat la primul meci în Bazinul Olimpic din Oradea după dezastrul din martie, de la turneul de calificare la JO

- - Luna trecută, în turneul de decernare a Cupei României, adjudecată de Steaua, bucureştenii trecuseră de Leonardo cu 6-3.

DESFĂŞURAREA SCORULUI

Primul sfert

1-0Tarnoveţchi – aruncare de pe extrema dreaptă la colţul scurt

1-1B. Matei – prin surprindere de la aproximativ 6 m

2-1 Atilla Monostori

Sfertul secund

3-1 Kadar - lovitură de la 5 m

4-1 Zentai - de pe centru în superioritate numerică

5-1 Diaconu – lovitură de la 5 m

Al treilea sfert

6-1 Kadar

7-1 Kadar – printr-o boltă la vinclu

8-1 Diaconu

Ultimul sfert

8-2 Chioveanu

8-3 G. Georgescu

9-3 Diaconu – lovitură de la 5 m

9-4 G. Georgescu – aruncare la vinclu

10-4 Baidoc – aruncare de la mare distanţă

11-4 Atilla Monostori

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.