Steaua atacă supremația Oradei, Sportul și Dinamo stau la pândă. Brașovul poate intra în circuit, din postura de gazdă. Superliga, a 84-a lansare la apă

Autor: Alexandru Enciu Publicat: 02 Oct. 2014, 22:03 Actualizat: 02 Oct. 2014, 22:32 Polo

Cea de a 84-a ediție a Superligii de polo, una dintre cele mai vechi competiții stagionale din România (debutul ei a avut loc în 1928), pornește vineri la drum, o dată cu meciul DinamoRapid. Cele două echipe bucureștene semnează avanpremiera sezonului 2014-2015, cu o zi înainte de a intra în focul competiției și celelalte șase participante. Față de sezonul trecut, sistemul competițional a suferit o modificare majoră: prima fază a Superligii se va derula prin etape duble săptămânale, urmând ca după cele 14 runde inițiale (tur/retur) să aibă loc meciurile din play-off, locurile 1-4 (3 din 5) și 5-8 (2 din 3).

CSM Digi Oradea rămâne o nucă tare

Campioana ultimelor opt ediții, CSM Digi Oradea, rămâne și în acest sezon o nucă tare. Bihorenii au pierdut doi jucători internaționali, Nicolae Diaconu și Mihnea Chioveanu, însă au completat locurile rămase libere cu doi sârbi de valoare, Marko Avramovic (extremă, inter dreapta) și Milos Korolija (centru). Din lotul de anul trecut au rămas încă doi străini, portarul Gojko Pijetlovic și stângaciul Vojislav Cupic, însă conform regulamentului pot fi folosiți numai trei în Superligă. Antrenorul Dorin Costrăș vede echipa sa în continuare favorită la titlu: „Cred că tot noi suntem favoriți la titlul național și în Cupă. Steaua s-a întărit mult, la fel și Sportul Studențesc și mă bucur că vom avea adversare redutabile în campionat. Indiferent cine va fi campioană, doresc ca ea să fie stabilită pe merit, și nu prin jocuri de culise”. Dorin Roșca, organizatorul de competiții al campioanei, salută și el întărirea adversarilor: „Un campionat mai puternic înseamnă meciuri mai tari pentru noi, ceea ce ne ajută inclusiv în cupele europene”.

Steaua, transferuri spectaculoase

Echipa care amenință poziția de lider a orădenilor este Steaua. „Militarii” s-au mișcat bine pe piața transferurilor și au reușit să obțină semnătura a patru internaționali români, Andrei Bușilă, Mihnea Chioveanu, Nicolae Diaconu și Dimitri Goanță, dar și acordul a doi sârbi Miroslav Randjic (golgeter al campionatului francez, cu Marseille) și Petar Filipovic. Cu încă un străin în lot, slovenul Matej Nastran (fundaș), și alți patru internaționali români, Mihai Drăgușin, Mihnea Gheorghe, Alexandru Ghiban, Daniel Teohari, Steaua și-a construit o echipă extrem de puternică. Antrenorul Ionuț Angelescu e mândru de echipa sa: „Am încercat să echilibrăm toate posturile. Toți jucătorii noștri au mare experiență națională și internațională, în conformitate cu ceea ce ne-am propus. Steaua nu poate viza decât locul întâi, atât în campionat, cât și în Cupa României. Ca și lot, dacă aș face o comparație față de ceea ce am avut anul trecut, aș spune că acum avem o echipă mai omogenă. Nu a fost ușor să aducem atât de mulți jucători valoroși. A fost un efort financiar, pentru că au un anumit standard. Oradea a rămas o echipă puternică. A adus doi străini valoroși și a păstrat jucători cu mare experiență. Este campioana en titre, sigur va trage pentru a-și apăra blazonul. Nu vom face greșeala să ignorăm Sportul Studențesc, care prin investițiile făcute este o pretendentă la podium. De asemenea, nici Dinamo nu e de neglijat. Are un antrenor tânăr, foarte ambițios (nr – Andrei Iosep). Va fi o luptă dură pentru care trebuie și vom fi pregătiți”.

Dinamo, echipa extremelor. O mână de veterani, șase elevi și doi studenți plus un antrenor cu nume

Clasată pe locul trei în ediția trecută de campionat, Dinamo va avea de tras pentru a-și menține poziția pe podium. Dintre echipele de top, roș-albii au investit cel mai puțin în transferuri. Au pierdut un centru de națională, Petru Ianc, plecat în Germania, și au adus un singur jucător din străinătate, britanicul James Ciaran (23 de ani). În rest, Dinamo și-a completat echipa cu mai mulți tineri jucători, majoritatea de la echipa de juniori I a clubului. Andrei Iosep, aflat la prima sa experiență de antrenor principal în România, declară: „Aș spune că va fi cel mai disputat campionat din istorie, având în vedere jucătorii străini care sunt acum în România, dar și faptul că în afara lui Cosmin Radu toți ceilalți componenți ai primei reprezentative sunt în țară. În ce ne privește, Dinamo va încerca să încurce cât mai multe dintre cele cu pretenții și suntem obligați să tradiție și de anvergura clubului să obținem o clasare pe podium. Va fi greu pentru că avem o echipă mult mai tânără decât anul trecut, iar handicapul meu îl reprezintă faptul că am șase elevi și doi studenți la zi și nu pot avea tot timpul echipa lângă mine. Este singurul aspect care mă preocupă. În rest, am încredere în băieții mei”. Lângă veteranii Dragoș Stoenescu, George Georgescu sau Alex Matei vor juca tineri precum Tudor Neagu (19 ani), Alex Sfârle (19 ani), Andrei Enciu (18 ani), Andrei Prioteasa (18 ani), Constantin Marian (18 ani), Valentin Olteanu (18 ani), Răzvan Iudean (17 ani), David Bota (15 ani).

Sportul Studențesc e pe val: vrea pe podium și s-ar putea muta la Brașov

Sportul Studențesc s-a întărit serios și ridică pretenții pentru un loc pe podium. Antrenorul Relu Georgescu are cinci jucători noi la dispoziție, dintre care doi din străinătate: Hrvoje Benic – Croația, fundaș, Josip Jerkovic – Croația, extremă, Marius Țic – portar, Radu Gospodinov – inter dreapta și Codrin Cotrău – extremă, inter stânga. „Va fi un campionat frumos. Exceptând Dinamo, care și-a adus un singur străin, valoros, după spusele lui Andrei Iosip, dar e numai unul, toate celelalte au mutat spectaculos. Eu sunt mulțumit de transferurile noastre. Pot să spun că stăm mai bine ca anul trecut pentru că avem mai multe schimbări la dispoziție și implicit o mai mare calitate a jocului. Nucleul l-am păstrat pentru că jucătorii aveau deja un an de experiență împreună, iar acest aspect e important. Locul Sportului Studențesc îl văd pe podium. Unde anume, vom vedea, sunt mulți factori care pot influența evoluția unei echipe”.

Pentru noua ediție de campionat, Sportul Studențesc vine și cu o propunere menită să introducă în circuit un oraș important. „Studenții” au solicitat federației ca meciurile de pe teren propriu să le dispute la Brașov. Orașul de sub Tâmpa și-a construit un bazin olimpic superb, iar în municipiu există un curent favorabil pentru înființarea unei echipe de polo. Sportul ar putea să fie cârligul pentru a câștiga simpatia publicului pentru unul dintre cele mai spectaculoase sporturi de echipă. „Avem această propunere de colaborare pe care noi am primit-o cu mare bucurie pentru că astfel mai atragem un oraș important în circuitul poloului. Este și pentru noi un sacrificiu, pentru că ne vom pregăti la București și vom juca la Brașov, dar îl facem pentru binele poloului. Sperăm ca în primul an să aducem spectatorii și mai ales copiii în bazin, astfel ca din anul următor să se poată înființa și acolo o echipă”, mai spune Relu Georgescu. Dacă această colaborare va da rezultate, este posibil ca din sezonul 2015-2016, Sportul Studențesc să se mute definitiv la Brașov.

Etapa I

Dinamo – Rapid București (3.10 și 4.10, ambele la ora 17:00). Bazinul Floreasca
CSM Digi Oradea – Amefa Arad (04.10 ora 10:00 și 17:00)
Crișul Oradea – Poli Cluj (04.10 ora 18:30 și 05.10 ora 10:00)
Steaua  – Sportul Studențesc (4.10 și 5.10, ambele la ora 12:00 / în direct la DigiSport 2). Bazinul Steaua

Etapa 2: 11-12.10.2014

Dinamo – Amefa Arad
Rapid București – CSM Digi Oradea
Steaua  – Crișul Oradea
Sportul Studențesc – Poli Cluj

Etapa 3: 18-19.10.2014

Sportul Studențesc – Crișul Oradea
Poli Cluj – Steaua
Amefa Arad – Rapid București
CSM Digi Oradea – Dinamo

Etapa 4: 25-26.10.2014

Rapid București – Steaua
Sportul Studențesc – Amefa Arad
Poli Cluj – CSM Digi Oradea
Dinamo – Crișul Oradea

Etapa 5: 8-9.11.2014

CSM Digi Oradea – Sportul Studențesc
Crișul Oradea – Rapid București
Amefa Arad – Poli Cluj
Steaua  – Dinamo

Etapa 6: 15-16.11.2014

Sportul Studențesc – Rapid București
Crișul Oradea – CSM Digi Oradea
Poli Cluj – Dinamo
Steaua  – Amefa Arad

Etapa 7: 22-23.11.2014

Rapid București – Poli Cluj
Amefa Arad – Crișul Oradea
Dinamo – Sportul Studențesc
CSM Digi Oradea – Steaua

Retur

Etapa 8: 13-14.12.2014

Etapa 9: 20-21.12.2014

Etapa 10: 17-18.01.2015

Etapa 11: 24-25.01.2015

Etapa 12: 31.01-1.02.2015

Etapa 13: 7-8.02.2015

Etapa 14: 21-22.02.2015

PLAY-OFF: locurile 1-4 (3 din 5) și 5-8 (2 din 3):

Semifinale: 4-5.04.2015      18-19.04.2015         21.04.2015

Finale: 9-10.05.2015           16-17.05.2015         23.05.2015

 

 

 

Autor: Alexandru Enciu Publicat: 02 Oct. 2014, 22:03 Actualizat: 02 Oct. 2014, 22:32 Polo
TOP 30 - Vedete din România care au rămas în sânii goi la mare
TOP 30 - Vedete din România care au rămas în sânii goi la mare
Jurnalul unui interlop maghiar: „N-am avut chef să slujesc o ţară
care de mult ne-a fost luată de români“
Jurnalul unui interlop maghiar: „N-am avut chef să slujesc o ţară care de mult ne-a fost luată de români“
Şofer fără permis, reţinut după ce a intrat într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist. Bărbatul conducea o maşină furată
Şofer fără permis, reţinut după ce a intrat într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist. Bărbatul conducea ...
Detaliile EXPLOZIVE ale situatiei din Cupa Romaniei! FCSB avertizata din toate directiile ca poate fi EXCLUSA! „Primeaza ROAF!”
Detaliile EXPLOZIVE ale situatiei din Cupa Romaniei! FCSB avertizata din toate directiile ca poate fi EXCLUSA! „Primeaza ...
Infarctul: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare
Infarctul: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
Cine este Iosefina Pascal, organizatoarea protestului din Piaţa Victoriei, unde s-a strigat „Vrem eliberare, nu carantinare!”
Cine este Iosefina Pascal, organizatoarea protestului din Piaţa Victoriei, unde s-a strigat „Vrem eliberare, nu carantinare!”
Adevărul despre starea Andreei Esca, testată pozitiv cu COVID! Soțul ei e la terapie intensivă
Adevărul despre starea Andreei Esca, testată pozitiv cu COVID! Soțul ei e la terapie intensivă
NAZIŞTII nu au fost primii. Naţiunea EUROPEANĂ care a început GENOCIDUL împotriva celor ce nu erau ARIENI şi a continuat mult timp după prăbuşirea Germaniei naziste
NAZIŞTII nu au fost primii. Naţiunea EUROPEANĂ care a început GENOCIDUL împotriva celor ce nu erau ARIENI şi a continuat ...
Dragoș Bucurenci și gestul său din plină stradă! Ce a făcut prezentatorul TV, după ce a ieșit cu cățelul la plimbare! / VIDEO PAPARAZZI
Dragoș Bucurenci și gestul său din plină stradă! Ce a făcut prezentatorul TV, după ce a ieșit cu cățelul la plimbare! ...
Prognoza meteo ANM pe două săptămâni! Cum va fi vremea în România în luna iulie! Avertismentul meteorologilor
Prognoza meteo ANM pe două săptămâni! Cum va fi vremea în România în luna iulie! Avertismentul meteorologilor
Vestea care CUTREMURĂ România! Soțul Andreei Esca este la Terapie Intensivă în același spital cu ea! Din păcate....
Vestea care CUTREMURĂ România! Soțul Andreei Esca este la Terapie Intensivă în același spital cu ea! Din păcate....
Semnal de alarmă: Strigătul disperat al fermierilor români către guvernul Orban. „Riscăm să închidem”
Semnal de alarmă: Strigătul disperat al fermierilor români către guvernul Orban. „Riscăm să închidem”
Glicemie crescută? Iată 10 alimente care reglează nivelul de zahăr
Glicemie crescută? Iată 10 alimente care reglează nivelul de zahăr
Mașinile lui PABLO ESCOBAR sunt expuse la Medellin. E INCREDIBIL unde ascundea COCAINA
Mașinile lui PABLO ESCOBAR sunt expuse la Medellin. E INCREDIBIL unde ascundea COCAINA
Un leopard, care a mers să bea apă, a avut parte de șocul vieții. Incidentul, surprins de o cameră VIDEO
Un leopard, care a mers să bea apă, a avut parte de șocul vieții. Incidentul, surprins de o cameră VIDEO
Ţara care vrea să INTERZICĂ vânzarea de alcool pentru a combate COVID-19
Ţara care vrea să INTERZICĂ vânzarea de alcool pentru a combate COVID-19
Interviu cutremurător! Marcel Pavel mărturii din infern, după ce s-a vindecat de coronavirus
Interviu cutremurător! Marcel Pavel mărturii din infern, după ce s-a vindecat de coronavirus
Vedete care s-au rupt în figuri de dans pe litoral! Și-au arătat părțile intime prin mișcări lascive
Vedete care s-au rupt în figuri de dans pe litoral! Și-au arătat părțile intime prin mișcări lascive
Totul a ieșit la iveală! Care a fost motivul real al despărțirii dintre Lidia Buble și Răzvan Simion. Ce își dorea cântăreața de la prezentator: "Lidia suferea..."
Totul a ieșit la iveală! Care a fost motivul real al despărțirii dintre Lidia Buble și Răzvan Simion. Ce își dorea ...
Următorul epicentru al pandemiei: Ţara care putea avea 10 milioane de infecţii în luna mai, însă numărul de teste este unul dintre cele mai mici din lume
Următorul epicentru al pandemiei: Ţara care putea avea 10 milioane de infecţii în luna mai, însă numărul de teste ...
Despărțirea de Pancu doare! Mihaela, fosta soție a celebrului fotbalist, surprinsă în timp ce încalcă legea / PAPARAZZI 
Despărțirea de Pancu doare! Mihaela, fosta soție a celebrului fotbalist, surprinsă în timp ce încalcă legea / PAPARAZZI 
CFR Cluj – Gaz Metan live score, live video!
CFR Cluj – Gaz Metan live score, live video!
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Cele mai dubioase locații unde se întâlnesc, de obicei, SAMSARII cu clienții lor.  ȚEAPĂ GARANTATĂ pentru cei care acceptă
Cele mai dubioase locații unde se întâlnesc, de obicei, SAMSARII cu clienții lor. ȚEAPĂ GARANTATĂ pentru cei care ...
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare de COVID-19?!
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare ...
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!