România, locul 10 la Campionatul European de polo, de la Belgrad. Grupă grea la preolimpic pentru tricolori: Ungaria, Canada, Rusia, Franţa şi Slovacia

24 ian 2016 6942 afişări Polo
România, locul 10 la Campionatul European de polo, de la Belgrad. Grupă grea la preolimpic pentru tricolori: Ungaria, Canada, Rusia, Franţa şi Slovacia

UPDATE. Sâmbătă seara s-au tras la sorţi grupele turneului preolimpic, la care România şi-a asigurat prezenţa în urma locului 10 ocupat la CE. Competiţia se va desfăşura la Trieste (Italia / 3-10 aprilie), iar România a nimerit într-o grupă tare, cu Ungaria, Canada, Rusia, Franţa şi Slovacia. Cealaltă grupă este formată din Italia, Spania, Germania, Olanda, Kazahstan şi Africa de Sud. Cele 12 echipe se vor lupta pentru trei locuri-cotă (este posibil să fie patru, în funcţie de ce se întâmplă cu locul rezervat continentului african).

Pentru a avea şanse, naţionala tricoloră are nevoie de ocuparea locului 2 în grupă, ceea ce ar însemna victorii Rusia, Franţa, Slovacia şi Canada. Nu este imposibil, însă naţionala condusă de Dejan Stanojevic trebuie să arate o altă atitudine faţă de modul în care a jucat cu Franţa, în ultimul meci de la European.


Naţionala de polo a României a încheiat pe locul 10 Campionatul European de la Belgrad, după ce a pierdut drastic cu Franta, in ultimul meci disputat în impresionanta arenă Kombank: 6-12 (1-6, 1-2, 1-2, 3-2). Tricolorii antrenaţi de Dejan Stanojevic au avut cel mai slab început de meci de la competiţia continentală. Cu o apărare apatică şi un atac moale, românii şi-au anulat şansele de a câştiga meciul decisiv pentru locul 9 încă din prima repriză. Partida avea o miză deosebită, locul 9 putând să aducă, într-o anumită conjunctură, calificarea la Mondialul din 2017, de la Budapesta.

După începutul mai puţin bazin, situaţia în bazin s-a mai echilibrat, în condiţiile în care jocul tricolorilor nu s-a îmbunătăţit foarte mult. Pentru tricolori au marcat în acest joc Cosmin Radu 2, Negrean 1, Teohari 1, Goanţă 1, Popoviciu 1.

Tot sâmbătă, în meciul pentru locurile 11-12, Germania-Olanda, scor 9-7.

Sâmbătă mai sunt programate meciurile dintre Rusia-Croaţia (locurile 7-8), Spania-Italia (5-6), Grecia-Ungaria (3-4) şi finala mare, între Serbia-Muntenegru.

La CE de la Belgrad, naţionala României a obţinut următoarele rezultate: 12-6 cu Georgia, 14-13 cu Germania, 5-11 cu Italia, în grupa C, 9-15 cu Grecia, în optimi, 12-7 cu Malta, 14-13 cu Germania şi 6-12 cu Franţa, pentru clasarea finală pe locurile 9-12.

În pofida clasării finale, tricolorii vor lua parte la turneul preolimpic de la Trieste, programat între 3-10 aprilie, după ce FINA a anunţat că mai multe echipe cu drept de participare din afara Europei au declinat oferta.

Astfel, la turneul preolimpic participă inclusiv Slovacia, de pe locul 13 la CE de la Belgrad, celelalte echipe fiind Ungaria, Italia, Spania, Rusia, România, Franţa, Germania, Olanda.

Tragerea la sorţi a grupelor din cadrul turneului va avea loc sâmbătă seara, la Belgrad.

La JO de la Rio, din Europa sunt deja calificate Serbia, Muntenegru, Grecia şi Croaţia.

La ediţia din 2014 a Campionatului European, România s-a clasat pe locul 8.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.