România, în pericol de a rata Mondialul

1 sep 2008 23 afişări Polo
România, în pericol de a rata Mondialul Cosmin Radu, Bertini Nenciu şi Kalman Kadar (de la stânga la dreapta) speră că se vor bate şi în apele CM 2009

Prezentă la toate competiţiile tari ale mileniului, în afara Olimpiadei de la Beijing, naţionala de polo e foarte aproape de a nu mai face valuri şi în 2009.După ce a terminat Europenele de la Malaga pe locul 9, ultimul care-i asigura accederea la Mondialul italian, echipa antrenată de Cornel Rusu era condiţionată de clasamentul final de la JO. Surse din cadrul FINA susţineau că tricolorii vor mai accede la CM (18 iul – 2 aug), doar dacă primele cinci naţiuni din Beijing vor fi din Europa.

Dar cum team-ul Statelor Unite a încheiat pe poziţia secundă, visul lui Cosmin Radu şi al colegilor lui se risipea ca un nor de fum. O ultimă speranţă e dată însă de regulamentele schimbătoare ale forurilor internaţionale, FINA în speţă ţinând cont de anumite interese. Şi cum Grecia, o forţă în polo-ul mondial, bine reprezentată la nivelul marilor structuri, a terminat CE de la Malaga în urma României, pentru Mondialul de la Roma s-ar putea „inventa” o serie de calificări de care s-ar bucura astfel şi naţionala tricoloră. Dacă nu va prinde biletul prin nmalaaţionala de polo, România ar putea rămâne cu doar o echipă masculină la campionatele mondiale de anul viitor – reprezentativa de handbal.

"Nu ştiu nimic oficial deocamdată. Ar fi trist să nu ne calificăm, pentru că am avea un an mort" - Anatol GRINŢESCU, secretar general FRP

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.