Respect, Dejan! Antrenorul sârb al naţionalei de polo a vorbit în română la primul antrenament al tricolorilor

2 feb 2014 1174 afişări Polo
Respect, Dejan! Antrenorul sârb al naţionalei de polo a vorbit în română la primul antrenament al tricolorilor

Sârbul Dejan Stanojevic (41 de ani), noul antrenor al naţionalei de polo, şi-a intrat sâmbătă în pâine. La nici o oră după ce a aterizat la Bucureşti, fostul secund al primei reprezentative a Serbiei a condus primul antrenament al tricolorilor la Izvorani. Primul contact a fost puternic: Stanojevic le-a ţinut jucatorilor un discurs în limba româna. ”Din clipa în care ne-am înţeles cu el şi-a luat profesor de limba româna. Asta arata cât este de profesionist şi cât de mult ne respecta”, a declarat secretarul general al FRP, Cristi Iordache, cel care îi va fi secund sârbului în prima perioadă.

Primul antrenament i-a cucerit şi mai mult pe jucătorii singurei naţionale calificate la Jocurile Olimpice de la Londra. ”A venit cu lucruri noi, am lucrat de plăcere”, a fost opinia majorităţii. La cea dintâi acţiune a naţionalei din acest an a participat şi centrul Cosmin Radu, revenit printre tricolori după aproape un an. ”Sunt bucuros că m-am întors şi că am posibilitatea să lucrez alături de baieţi”, a declarat Cosmin pentru ProSport.

După un al doilea antrenament derulat duminică dimineaţa, lotul a decolat spre Turcia, pentru a lua parte până pe 9 februarie la un stagiu de pregatire şi un turneu internaţional la Istanbul, alături de naţionalele Turciei, Franţei şi Belarus. Au făcut deplasarea următorii jucători: Negrean, R. Georgescu, Chioveanu, Diaconu, Popoviciu, Creţu (CSM Digi Oradea), Draguţin, Ghiban, Teohari, M. Gheorghe (Steaua), Stoenescu, Matei, Ianc (Dinamo), Radu (Primorje), Buţilă (Debrecen), Goanţă (Lille). Din delegaţie mai fac parte Cristian Iordache (secretar general), Robert Mihaila (analist video), Dumitru Paizan (maseur).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.