Kadar Kalman, noul antrenor al campioanei la polo, CSM Oradea

26 mai 2015 495 afişări Polo
Kadar Kalman, noul antrenor al campioanei la polo, CSM Oradea

Poloistul Kadar Kalman este noul antrenor al campioanei CSM Digi Oradea, cu care a câştigat recent cel de-al optulea titlu din palmaresul echipei, după care a renunţat la cariera de jucător.

La cei 36 de ani, Kadar Kalman a contribuit din plin la cucerirea titlului naţional de către CSM Digi Oradea în acest sezon, trofeul fiind al 8-lea consecutiv din istoria echipei. La nici două săptămâni de la cucerirea titlului naţional, conducerea CSM Digi Oradea a anunţat că jucătorul Kadar Kalman este noul antrenor, tehnicianul care a condus echipa până în prezent, Ciprian Cîmpianu, devenind secund.

"Consider că am luat decizia cea mai potrivită pentru postul de antrenor al echipei. Am analizat foarte multe variante, au existat şi numeroşi antrenori care s-au au fost propuşi ori s-au autopropus la echipa noastră. Acest lucru înseamnă că Oradea este totuşi un nume în polo. Am optat pentru Kádár Kálmán, care este o legendă pentru poloul orădean. Este un antrenor local, care este cel mai potrivit pentru a continua, alături de secundul Ciprian Cîmpianu, acţiunea de promovare a tinerilor jucători orădeni", a declarat preşedintele echipei, Florin Birta, cu ocazia prezentării oficiale a noului antrenor, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Kadar Kalman a precizat că a renunţat la cariera de jucător, pentru că nu poate face ambele lucruri deodată.

"Am luat decizia de a renunţa la activitatea de jucător, pentru că în opinia mea nu se pot face ambele lucruri deodată. În ceea ce priveşte lipsa mea de experienţă ca tehnician, sunt de părere că ea este compensată de alte atuuri. Am jucat împreună cu o bună parte a celor pe care îi voi antrena, însă cred că mă voi descurca în relaţia antrenor-jucători. Am câştigat respectul foştilor mei colegi atât în apă, cât şi în afara bazinului. În calitate de antrenor voi fi tot aşa cum am fost ca jucător: îmi voi dori să obţin întotdeauna maximum posibil", a spus Kalman.

Kadar Kalman a jucat pentru CSM Digi Oradea peste 15 ani, iar cu echipa naţională a participat la mai multe ediţii ale Campionatelor Europene şi Mondiale, dar şi al Jocurile Olimpice.

În sezonul viitor, echipa orădeană va reprezenta România în Liga Campionilor.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.