Apele sunt line! CSM Oradea – Duisburg, 15-13. Suntem aproape de turul 3 al Ligii Campionilor la polo

12 oct 2013 483 afişări Polo
Apele sunt line! CSM Oradea – Duisburg, 15-13. Suntem aproape de turul 3 al Ligii Campionilor la polo

CSM Digi Oradea a învins vineri campioana Germaniei, Duisburg, cu scorul de 15-13, şi a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în turul 3 al Ligii Campionilor. Orădenii au făcut spectacol într-un meci în care nu au arătat niciun moment că ar putea să nu învingă şi au condus de la un capăt la altul al jocului.

CSM Digi Oradea întâlnea vineri seara campioana Germaniei, Duisburg, în primul meci al turneului de calificare în turul 3 al Ligii Campionilor, desfăşurat la Oradea.

Jocul începe strâns: orădenii preiau conducerea prin Kadar, replica vine dinspre echipa germană, pentru ca scenariul să se repete şi după golul lui Chioveanu. Orădenii nu cedează conducerea şi Cupic marchează pentru ca, după primul sfert, Oradea să fie în avantaj, scor 3-2.

Al doilea act a debutează bine pentru nemţi, dar continuă cum elevii lui Costrăş nici nu visau. Poloiştii români par dezlănţuiţi, se apără perfect şi atacă impecabil, iar Negrean, Georgescu, Dunca şi Kadar îşi pun amprentele pe tabelă pentru ca aceasta să arate la final de primă repriză mai mult decât descurajant pentru oaspeţi: 7-4.

În repriza secundă, Chioveanu conturează scenariul unei noi scene reuşite pentru gazda turneului, dar Kreuzmann îşi conduce echipa din apă şi menţine suspansul. Negrean punctează şi el, dar nemţii vor să păstreze simetria cu primul sfert şi menţin egalitatea; e vorba însă doar de cea din sfertul 3, pentru că orădenii rămân la trei goluri pe tabelă. Grohs rupe însă acest lanţ şi transformă un penalty. Georgescu nu-i lasă să spere prea mult pe cei de la Duisburg şi reface diferenţa de 3 goluri. Kadar ridică tribunele în picioare cu al treilea său gol, reuşit cu o execuţie de clasă, Negrean fructifică un contraatac şcoală şi Oradea e la plus 5 Nemţii înscriu şi ei, iar portarul lui CSM, Pijetlovic, mai reuşeşte o paradă excelentă. Pentru Duisburg diferenţa pare prea mare pentru a fi remontată: 12-8.

Emoţii nu par să fie nici în sfertul patru. Negrean preia iniţiativa pentru CSM şi înscrie al patrulea său gol din partidă, iar campioana Germaniei nu face decât să îi urmărească cu disperare pe români pe tabelă. Diaconu îşi pune şi el numele pe lista marcatorilor, iar lupta se mai duce doar pentru diferenţa de scor. Germanii reuşesc să schimbe şi ei “prefixul”, ajungând la 10 pe tabelă. Oradea e însă la 14! Şi totuşi, continuă...Kadar îl urmăreşte pe Negrean şi ajunge la borna 4. Nemţii mai înscriu de trei ori, dar e tardiv. Oradea nu mai poate pierde şi meciul se termină cu scorul de 15-13 după un meci în care CSM nu a fost condusă nici măcar o secundă.

Pentru Oradea au marcat: Negrean (4 goluri), Kadar (4 goluri), Chioveanu (2 goluri), Georgescu (2 goluri), Diaconu, Dunca, Cupic (câte un gol)

Au evoluat:

CSM: Pijetlovic, Cîmpeanu, Negrean, Diaconu, Chioveanu, Popoviciu, Alexa, Cupic, Dunca, Georgescu, Kadar, Creţu.
Antrenor: Dorin Costrăş

Duisburg: Schenkel , Eidner (1 gol), Schuring, J. Real (1 gol), Rohe, Grohs (1 gol), Boffen, Kreuzmann (2 goluri), Kalberg (1 gol), Schuler (3 goluri), Obschernikat (2 goluri), D. Grohs (2 goluri), Hans.
Antrenor: Arno Troost

În aceeaşi seară, vicecampioana Ungariei, Szolnok, a învins campioana Franţei, Marseille, cu 17-12. CSM Oradea o va întâlni sâmbătă pe Marseille într-un meci ce ar putea consemna calificarea în turul 3.

Articol scris de Mihai CINPOERU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.