Antrenorul ungur al naţionalei de polo: "România are potenţial!"

4 dec 2008 71 afişări Polo
Antrenorul ungur al naţionalei de polo: "România are potenţial!"

Echipa naţională de polo a României are un nou antrenor în persoana lui Istvan Kovacs.

Tehnicianul maghiar a fost prezentat astăzi de Federaţia Română de Polo, ocazie cu care a semnat şi contractul pe patru ani. Acesta a spus că îi pare rău de faptul că sunt prea puţine bazine de înot în ţara noastră, fapt care duce la o bază de selecţie redusă.

De altfel, tehnicianul maghiar a spus că aceste condiţii îl fac să se simtă ca şi cum s-ar fi întors în timp.

"Condiţiile din România mă fac să mă simt undeva înapoi în timp. Nu este normal să nu existe mai multe bazine, pentru că nu se pot disputa meciuri importante. O problemă în România este aria restrânsă de selecţie, tocmai din această lipsă a bazinelor, care face ca numărul sportivilor să fie limitat. Construirea unor bazine în ţară va duce sigur la creşterea nivelului actual. Îi ştiu foarte bine pe cei patru jucători care evoluează în străinătate, iar pe lângă aceştia sunt cei din campionatul intern" a spus Kovacs.

Tehnicianul maghiar a mai spus că echipa naţională de polo a României merita să fie prezentă la Jocurile Olimpice şi că există potenţial la nivelul lotului.

"Am antrenat în campionatul maghiar 20 de ani, iar rezultatele au fost deosebite. Doresc să obţin rezultate cât mai bune cu naţionala României. Cred că această echipă are potenţial şi aş dori ca nivelul formaţiei României să devină mai ridicat decât este acum. Vreau să pun umărul la realizarea acestui lucru. Consider că munca pe termen lung este cea care poate da rezultate. Cred că România ar fi avut loc şi la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pentru mine, fiecare competiţie este importantă, iar Campionatul Mondial de anul viitor este o etapă în drumul spre Olimpiada din 2012", a precizat antrenorul.

"Tinerii umplu spitalele în loc să facă sport"

Preşedintele Federaţiei Române de Polo a spus că guvernanţii poartă vina pentru situaţia în care a ajuns sportul românesc, declarând că lipsa bazei materiale a dus tinerii pe paturile de spital, mai degrabă decât în săli şi bazine.

"S-a dovedit încă o dată că oamenii politici nu iubesc nimic, iar sportul este Cenuşăreasa acestui sistem. Nu s-a făcut aproape nicio bază şi nu s-a investit nimic. Ba mai mult, anul acesta, când vrem să începem un nou ciclu olimpic, ni s-a redus bugetul la jumătate. Ne facem că facem sport, iar spitalele sunt pline de drogaţi. Toată tinereţea României se află prin spitale în loc să fie în bazele sportive", a spus George Gaiţă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.