Federaţia o acuză pe Edit Miklos de trădare. Tatăl schioarei acuză forul de un dezinteres. VIDEO Cazul a fost dezbătut la ProSport Raport

12 feb 2014 11204 afişări JO 2014 Soci

Costin Ştucan şi Marius Huţu au dezbătut cazul "Edit Miklos", în direct, la ProSport Raport. Vezi înregistrarea integrală a emisiunii în playerul video.


Edit Miklos a obţinut azi un rezultat extraordinat la Soci în proba de coborâre de la Soci, locul 7, în condiţiile în care sportiva a început schiul de performaţă şi a crescut pe pârtiile din România. De acest rezultat extraordinar profită însă Ungaria, ţara vecină care a adoptat-o pe sportivă încă din 2011. "Edit a vrut să concureze pentru România. N-ar fi plecat niciodată în Ungaria, dar a fost alegerea federaţiei din România.... Din cauza federaţiei s-a ajuns la această situaţie. Edit nu a fost sprijinită şi apreciată cum ar fi trebuit", a fost una din declaraţiile oferite azi de Ferencz Miklos pentru ProSport.

CITEŞTE ŞI: Mesaj dur al unui cititor ProSport după umilinţa pe care a îndurat-o sportul românesc în ultimele ore la Jocurile Olimpice de la Soci

Tatăl sportivei a vorbit despre un dezinteres al forurilor din România, Federaţia Română de Schi şi Biatlon s-a apărat şi a acuzat-o pe sportivă de trădare! "Pot să dovedesc cu documente cum a plecat Edit Miklos. Ea a vrut să plece din ţară cu mult timp înainte de Vancouver. Prima dată a încercat la greci, dar nu au acceptat-o, apoi s-a dus în Ungaria. Asta în condiţiile în care numai o operaţie ne-a costat vreo 8.000 de euro. Sau că i-am dat bani să-şi facă asigurări şi nu şi-a făcut. Edit Miklos era singura sportivă din România care avea maşină de la federaţie. În schimb, Eva Tofalvi putea să se deplaseze şi fără maşină de la federaţie. Poate îmi spuneţi şi mie de ce se plânge acum că nu ia niciun ban din Ungaria. Le spune sportivilor noştri că era mai bine în România, că lua mai mulţi bani", a fost replica secretarul general al FR de Schi şi Biatlon.

CITEŞTE ŞI: De ce Ungaria şi nu România? Ferencz Miklos: "Edit a ajuns să reprezinte ţara vecină din cauza federaţiei"

Oficialul român nu-şi explică motivele pentru care Edit Miklos a ţinut cu orice preţ să concureze pentru altă ţară, în condiţiile în care, susţine oficialul, "atât federaţia, cât şi COSR au ajutat-o cu sume importante de bani. Pot dovedi cu documente". Ferencz Miklos amintea de anumite neînţelegeri pe tema angajării unui antrenor austriac, Puiu Gaşpar a venit cu clarificări şi pe această temă: "I-am cerut să-mi aducă documente că este antrenor în Austria. De ce nu mai este respectivul personaj antrenorul lui Miklos şi acum? Sau pe cine antrenează austriacul acum? Nu puteam angaja pe orice de pe stradă".

Indiferent unde se află adevărul, un lucru este cert, Ungaria se bucură până în prezent de un loc 7 la Soci. Deocamdată, România nu a reuşit să urce mai sus de locul 22 după şase zile de concurs.

Nu rata ProSport Raport, de luni până vineri, LIVE VIDEO exclusiv pe www.prosport.ro, de la 19:00.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.