În grafic pentru Olimpiadă. Judoka Vlăduţ Simionescu a urcat în clasamentul mondial după locul 5 ocupat la Grand Prix-ul de la Marrakech

13 mar 2019 268 afişări Alte Sporturi
În grafic pentru Olimpiadă. Judoka Vlăduţ Simionescu a urcat în clasamentul mondial după locul 5 ocupat la Grand Prix-ul de la Marrakech

Visul unei noi Olimpiade prinde tot mai mult contur pentru judoka ieşean Vlăduţ Simionescu. Sportivul ieşean s-a clasat pe locul 5 la Grand Prix-ul de la Marrakech (Maroc), la categoria +100 kg şi a urcat pe locul 21 mondial la categoria sa, respectiv 15 în ierarhia olimpică.

Judoka pregătit la CS Politehnica Iaşi de antrenorul Costel Năftică a fost învins în meciul pentru medalia de bronz de tadjikul Temur Rahimov. Simionescu l-a învins în optimi pe egipteanul Maisara El-Nagar, în sferturi a trecut de slovenul Enej Marinic, pierzând semifinala cu kazahul Ierasil Kajîbaev şi meciul pentru poziţiile 3-5 cu Rahimov.

”Mi-am dorit o medalie, pentru că am fost cap de serie, dar în cele din urmă a trebuit să mă mulţumesc cu locul 5. Este bun şi acesta, pentru că am acumulat puncte şi am reuşit să urc în clasamentul mondial al categoriei. Diferenţa între finala mare şi finala mică a fost foarte mică, de doar o fracţiune de secundă. Am fost foarte aproape de podium. Merg înainte! Voi continua să fiu la fel de muncitor şi dedicat pentru a reuşi să urc pe podium. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au sprijinit”, a declarat Vlăduţ Simionescu, miercuri, la Radio HIT. Sportivul ieşean a subliniat una dintre cauzele ratării medaliei: ”Avem o problemă la studierea adversarilor, sunt sportivi noi pe categorie şi nu ştii la ce să te aştepţi în astfel de dueluri, dacă nu ai date despre sportivul respectiv”.

Lună plină pentru Vlăduţ: Grand Slam în Rusia, stagiu în Japonia, Grand Prix în Antalya

Judoka de la Politehnica Iaşi a sosit marţi din Maroc şi nu va sta prea mult acasă, urmând ca vineri să plece spre Rusia, după care va schimba continentul.

”Vineri plec spre Rusia, la Ekaterinburg, unde voi participa la Grand Slam. După turneul din Rusia voi pleca în Japonia, pentru un stagiu de pregătire de două săptămâni, apoi revin în Europa, în Turcia, unde voi participa la Grand Prix-ul din Antalya. Abia la mijlocul lunii aprilie voi reveni acasă. Important este că sunt sănătos, fizic sunt bine şi voi merge în Rusia să dau totul pentru un rezultat cât mai bun”, a completat judoka Vlăduţ Simionescu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.