Vasile Mărgulescu, fericit că Oltchim s-a desfiinţat: "De când mă ştiu am urât echipa asta!"

31 oct 2013 2763 afişări Handbal
Vasile Mărgulescu, fericit că Oltchim s-a desfiinţat: "De când mă ştiu am urât echipa asta!"

Antrenorul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, Vasile Mărgulescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că de când a fost înfiinţată Oltchim Râmnicu Vâlcea, în 1973, a urât gruparea olteană, desfiinţată în această vară, precizând că e uşor să obţii performanţe cu "o cărămidă de bani".

"Eu de când m-am născut am urât pe Oltchim, pentru că e uşor să faci performanţă cu o cărămidă de bani. Eu am fost ofertat de Oltchim, m-am dus la Râmnicu-Vâlcea, unde m-am întâlnit cu veşnicii domni Roibu şi Berbecaru, iar după ce mi-au spus că dacă prima gardă nu câştigă meciul, adică eu, atunci intervine a doua gardă şi rezolvă, adică ei. Le-am strâns mâna şi m-am întors la Bucureşti", a spus Mărgulescu, care a precizat că cel mai puternic sponsor al sportului românesc a fost Partidul Comunist Român.

Vasile Mărgulescu a afirmat că obiectivul echipei sale în acest sezon este calificarea într-o cupă europeană "Principalele vinovate la o victorie sunt jucătoarele, iar la o înfrângere tot jucătoarele. Există două obiective: obiectivul de scop şi obiectivul de loc. Obiectivul de scop este cel mai important, pentru că de asta ne aflăm la această echipă, să creştem jucătoare pentru viitor. Echipa are câteva jucătoare de top, dar nu mai joacă numele, ci cele care sunt pe teren. Obiectivul în sezonul acesta este accederea pe un loc de cupă europeană, iar la anul să atacăm primele două locuri şi să ajungem cel puţin în semifinalele unei competiţii continentale. Sper ca împreună cu jucătoarele nu în vârstă, ci cu experienţă, să ajungem într-o finală de cupă europeană şi de ce nu chiar să o câştigăm", a completat Mărgulescu.

Antrenorul s-a arătat deranjat că la echipă au fost aduse trei jucătoare din Ucraina, dar şi de la o echipă retrogradată, precizând că nu poate câştiga titlul cu ele. "Atunci când aduci jucătoare de la o retrogradată, nu poţi câştiga titlul. Mă va ajuta Vărzaru, mă va ajuta Dobrin. Vărzaru poate mâine ajunge doctor sau prim-ministru, dar acum va face în teren ce îi spun eu. Acum am trei ucrainence: başca vorbim, başca ne înţelegem, dar cu Dobrin şi Vărzaru pot avea o discuţie handbalistică. Toată viaţa am fugit de jucătoarele străine, dar acum nu am mai scăpat. Voi încerca să fac un bici", a subliniat Mărgulescu.

Fosta componentă a echipei naţionale, Cristina Vărzaru, a declarat că toată lumea are impresia că în cazul în care la echipă sunt transferate jucătoare cu nume rezultatele apar imediat. "Am jucat handbal într-un oraş mic din Danemarca, unde echipa era susţinută de primărie, dar aici, Primăria susţine şase-şapte echipe. Aici trebuie să facem paşi mici, să creştem jucători şi să aducem lumea la sală. Avem o problemă generală. Aducem jucătoare cu nume şi credem că dacă batem din palme avem rezultate. Am jucat un an cu Bojana Popovici şi nu s-a văzut pe teren, pentru că nu s-a adaptat", a explicat Vărzaru.

Ea s-a arătat deranjată de faptul că la nivel de copii se cer tot timpul medalii şi rezultate pozitive. "La copii nu ar mai trebui pus ca obiectiv calificarea sau obţinerea de medalii cu orice preţ. Copiii trebuie formaţi ca oameni, nu să obţină numai medalii. Vârfurile vor ajunge cu siguranţă la echipele mari. Eu când voi antrena copii, nu le voi cere să câştige cu orice preţ", a menţionat Vărzaru.

După disputarea a şase etape, CSM Bucureşti, ocupă locul 6 în prima divizie, cu 12 puncte, având patru victorii şi două înfrângeri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.