România – Norvegia 20-28, în ultimul meci din Grupa D la Euro 2020. Tricolorele au rezistat doar 45 de minute

Redactor:
Marius Hutu
România - Norvegia 20-28, în ultimul meci din Grupa D la Euro 2020. Tricolorele au rezistat doar 45 de minute
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a cedat în fața Norvegiei cu 28-20, în ultimul meci din Grupa D de la Kolding, în cadrul Euro 2020 – handbal feminin. Astfel, tricolorele merg mai departe cu zero punctre. Norvegia ia 4 puncte, iar Germania – 2 puncte.

România – Norvegia: jocul s-a rupt la mijlocul reprizei a doua

Norvegia a fost până la ora jocului cu România cea mai în formă națională de la Euro 2020, reușind să doboare și un record, cele mai multe goluri înscrise după primele două partide – 77 goluri. Tricolorele au intrat însă fără presiune în acest joc, având calificarea asigurată în Main Round, astfel că au încercat să ridice la nivelul adversarelor. Și au reușit pentru aproximativ 45 de minute.

De la bun început, Cristina Neagu & Co au avut un prim obiectiv, să le ofere adversarelor cât mai puține mingi pentru contraatac și faza a doua. Ba chiar au încercat la rândul lor să joace puțin ca Norvegia, pe faza a doua și cu repuneri rapide, astfel că pentru o bună bucată de timp, cele două naționale au mers cap la cap. Norvegia a luat un prim avans de patru goluri, 12-8 (min. 19), în momentul în care, în jocul pozițional, România nu a reușit să pună în pericol poarta nordicelor.

Cristina Neagu a deblocat însă echipa cu două goluri la rând, iar Eliza Buceschi a avut un final de primă repriză încântător, astfel că la pauză cele două formații au plecat la egalitate, 13-13.

În partea secundă, România a continuat să pună probleme, având în Lorena Ostase un pivot la fel de mobil ca și Kari Dale de la Gyor. Și-a găsit și extrema dreaptă în Laura Popa, în timp ce în poartă, Denisa Dedu a fost fantastică în câteva momente. Apărarea tricoloră a încetinit, de asemenea, echipa Norvegiei. Tricolorele au avut ritm și au trecut chiar și la conducere pentru aproximativ 4 minute, având avantajul la 16-15 și 17-16. Momentele psihologice au fost câștigate de Norvegia la mijlocul reprizei secunde, când Lunde le-a ghicit pe Neagu și Buceschi la două aruncări de la 7 metri. Astfel, de la 17-17, Norvegia a trecut din nou la conducere și s-a desprins la 21-18.

De la acest scor, României i-a fost greu să mai revină în fața unei reprezentative aproape perfecte atunci când deține controlul. Linia de 9 metri a României nu a mai pus probleme, banca de rezerve a lui Bogdan Burcea a fost și ea destul de scurtă, astfel că de aici, Norvegia a fost într-un sprint până la final. De la 19-18 în minutul 45:18, Norvegia a reușit să facă o diferență de opt goluri până la final: 28-20.

România a pierdut cam drastic după cum a arătat jocul timp de 45 de minute, dar acesta este rezultatul care se va contabiliza în Main Round.

Meciul România – Norvegia a fost urmărit în format LIVE TEXT pe prosport.ro

Norvegia a mai înscris încă trei goluri până la final și a câștigat cu 28-20. Scorul de la final este puțin cam drastic.

România nu mai pune probleme cu linia de 9 metri, iar Norvegia pare că s-a desprins în învingătoare, Stine Oftedal a dus scorul la 25-20 în minutul 54.

Denisa Dedu continuă să impresioneze, dar Mork fructifică un 7 metri, 24-20 (min. 52). Lorena Ostase a fost eliminată pentru 2 minute.

Laura Popa este una dintre revelațiile României. Înscrie al treilea gol din extremă și încă menține speranțe pentru un rezultat pozitiv: 20-23

Sunt momente de joc în care Norvegia încearcă să rupă jocul și reface diferența maximă din acest joc, 22-18 în minutul 49.

Eliza Buceschi ratează a doua aruncare de 7 metri a României. Norvegia se desprinde la faza imediat următoare la 21-18.

Primul moment de slăbiciune al României în partea secundă este taxat imediat de Norvegia. Aceeași Herrem a punctat pe contraatac: 19-17. Time-out Bogdan Burcea în minutul 45.

Camilla Herrem s-a dezlănțuit și readuce reprezentativa nordică în avantaj în minutul 44: 18-17

Camilla Herrem a egalat din extremă, Cristina Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri.

Cristina Neagu ține România în avantaj, 17-16.

Goooool România! Lorena Ostase devine principala marcatoare a României, cu 5 goluri. Tricolorele trec în avantaj, 16-15. Norvegia este sub presiune.

Moment favorabil pentru România în minutul 40: Frafjord a fost eliminată 2 minute.

România și-a găsit extremă dreapta: Laura Popa! Interul dă randament mai bun ca „aripă” în atac, 15-15.

Denisa Dedu a intrat perfect în joc, cu trei parade la patru aruncări.

Lorena Ostase are un început bun și în această repriză. Nu-o oferă nicio șansă portarului Lunde, după ce a fost bine angajată de Eliza Buceschi.

Camilla Herrem înscrie primul gol al reprizei a doua, pe contraatac, după aproape 4 minute de joc.


Avem și statistica României după prima repriză:

România are un final de repriză încântător. Eliza Buceschi marchează două goluri consecutiv, iar tricolorele sunt la egalitate cu Norvegia, 13-13!

Norvegia a fost blocată mai bine de șapte minute! Thorir Hergeirsson cere time-out în minutul 27.

România este din nou în joc. Își ridică nivelul de joc și Eliza Buceschi. Handbalista găsește o breșă și înscrie: 11-12, min. 25

Cristina Neagu se aprope de cea mai puternică execuție din acest turneu. Lansează o „rachetă” cu 126 km/h și aduce România la 10-12. Tot ea deține recordul, cu 129km/h.

După mai bine de 7 minute de joc fără gol pentru tricolore, Cristina Neagu reduce din diferență de la 7 metri, 9-12. Aruncarea a fost obținută de Cristina Laslo.

România a jucat frumos pentru aproximativ 20 de minute, dar situația se complică. Sonia Seraficeanu a fost eliminată, iar Nora Mork a înscris din 7 metri pentru 12-8.

Laura Popa a fost eliminată de 2 minute. Norvegia profită din plin de acest moment și ia avans de două goluri, 10-8, min. 17

România joacă dezinvolt și pune probleme „mașinăriei de handbal” a Norvegiei. Cristina Laslo restabilește egalitatea în minutul , 8-8, pe faza a doua.

Cristina Neagu lansează o minge cu 110 km/h, fără speranță pentru Lunde. România strânge rezultatul, 7-8

Mingea ajunge în extrema stângă la Ana Maria Iuganu, care reduce din diferență cu o boltă, 6-8.

Norvegia fructifică primele ratări ale României în atac și de desprinde în minutul 11 la scorul de 8-5, pe faza a doua și contraatac. Bogdan Burcea nu vrea să scape jocul din mână și solicită time-out.

Începutul jocului îi aparține Lorenei Ostase, care a reușit deja 3 goluri în opt minute: 5-5.

Avem o nouă răsturnare de situație. Dale a punctat pentru 5-4 pe contraatac, după două parade ale Yuliei Dumanska.

Se înscrie la foc continuu în primele minute, dar România este la conducere, cu 4-3. Cristina Laslo le surprinde pe nordice cu una din armele lor favorite, pe o repunere rapidă.

Început fantastic al pivotului Lorena Ostase, care aduce și al doilea gol al României, dar și avantajul pe tabela de marcaj. Jucătoarea de la Slatina continuă finalul bun din jocul cu Polonia.

Nordicele au avut primul atac și l-au fructificat prin pivotul Kari Dale. A venit răspunsul imediat și al Lorenei Ostase.

Norvegia a readus-o în lot pe legendara Katrine Lunde, care revine după un eveniment tragic în viața de familie.

© FOTO:Sorin Pană/Sport Pictures

În primul meci al zilei din Grupa D, Germania și Polonia au terminat la egalitate, scor 21-21. Așadar, echipa lui Henk Groener este a treia națională din grupa României care se califică în Main Round. Germania merge mai departe cu două puncte, obținute în urma succesului realizat în prima zi, împotriva tricolorelor, cu 22-19. România avansează în competiție cu punct sau puncte doar dacă evită înfrângerea cu Norvegia.


Tricolorele au nevoie de victorie pentru a merge cu cel puțin două puncte în Main Round. Alte două puncte ar putea veni în cazul în care Polonia învinge Germania la o diferență minimă de patru goluri în întâlnirea care va avea loc de la ora 19:15

Până acum, România a învins Polonia cu 28-24 și a pierdut cu Germania, cu 22-19. Norvegia are două victorii clare, 35-22 cu Polonia și 42-23 cu Germania. Ambele reprezentative sunt calificate deja pentru Main Round. Nordicele sunt singure în acest moment de două puncte pentru faza următoare.

Va fi greu de tot împotriva Norvegiei. Din ce am văzut, este cea mai în formă echipă de la Campionatul European, cel puțin în acest debut. Poate că ați văzut meciul lor cu Germania. Cred că va fi foarte greu împotriva Norvegiei, iar noi nu mai suntem echipa de acum 2 ani. Cu siguranță vor dori să demonstreze că jocul de acum 2 ani a fost o greșeală pentru ele. Cu siguranță și-ar dori să câștige la cât mai multe goluri diferență. Noi, ce putem face, în primul rând trebuie să ne repliem foarte bine. Cred că replierea și apărarea reprezintă cheia pentru noi în acest meci. Dacă vor da puține goluri pe contraatac și ne vom replia foarte bine, în atac pozițional putem cumva să ne luptăm cu ele. Îmi doresc să facem un meci bun, dar trebuie să fim realiști și să spunem că este echipa mai în formă în momentul de față, asta nu înseamnă că mergem învinși dinainte. Încercăm să facem un joc bun și să scoatem tot ce se poate”, a prefațat Cristina Neagu, meciul din această seară.

Ultimul meci direct la un turneu final a avut loc la Euro 2018, iar România s-a impus atunci cu scorul de 31-23.

Pentru Laura Moisă, Euro 2020 este încheiat. Organizatorii au anunțat că jucătoarele cu rezultate pozitive la testele pentru Covid-19, efectuate în Danemarca, se pot întoarce acasă după o săptămână. Totodată, ele nu mai pot participa la Euro 2020.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…