România – Norvegia 20-28, în ultimul meci din Grupa D la Euro 2020. Tricolorele au rezistat doar 45 de minute

Autor: Marius Hutu Publicat: 07 Dec. 2020, 22:18 Actualizat: 07 Dec. 2020, 23:46 Handbal
România – Norvegia 20-28, în ultimul meci din Grupa D la Euro 2020. Tricolorele au rezistat doar 45 de minute

România a cedat în fața Norvegiei cu 28-20, în ultimul meci din Grupa D de la Kolding, în cadrul Euro 2020 – handbal feminin. Astfel, tricolorele merg mai departe cu zero punctre. Norvegia ia 4 puncte, iar Germania – 2 puncte.

România – Norvegia: jocul s-a rupt la mijlocul reprizei a doua

Norvegia a fost până la ora jocului cu România cea mai în formă națională de la Euro 2020, reușind să doboare și un record, cele mai multe goluri înscrise după primele două partide – 77 goluri. Tricolorele au intrat însă fără presiune în acest joc, având calificarea asigurată în Main Round, astfel că au încercat să ridice la nivelul adversarelor. Și au reușit pentru aproximativ 45 de minute.

De la bun început, Cristina Neagu & Co au avut un prim obiectiv, să le ofere adversarelor cât mai puține mingi pentru contraatac și faza a doua. Ba chiar au încercat la rândul lor să joace puțin ca Norvegia, pe faza a doua și cu repuneri rapide, astfel că pentru o bună bucată de timp, cele două naționale au mers cap la cap. Norvegia a luat un prim avans de patru goluri, 12-8 (min. 19), în momentul în care, în jocul pozițional, România nu a reușit să pună în pericol poarta nordicelor.

Cristina Neagu a deblocat însă echipa cu două goluri la rând, iar Eliza Buceschi a avut un final de primă repriză încântător, astfel că la pauză cele două formații au plecat la egalitate, 13-13.

În partea secundă, România a continuat să pună probleme, având în Lorena Ostase un pivot la fel de mobil ca și Kari Dale de la Gyor. Și-a găsit și extrema dreaptă în Laura Popa, în timp ce în poartă, Denisa Dedu a fost fantastică în câteva momente. Apărarea tricoloră a încetinit, de asemenea, echipa Norvegiei. Tricolorele au avut ritm și au trecut chiar și la conducere pentru aproximativ 4 minute, având avantajul la 16-15 și 17-16. Momentele psihologice au fost câștigate de Norvegia la mijlocul reprizei secunde, când Lunde le-a ghicit pe Neagu și Buceschi la două aruncări de la 7 metri. Astfel, de la 17-17, Norvegia a trecut din nou la conducere și s-a desprins la 21-18.

De la acest scor, României i-a fost greu să mai revină în fața unei reprezentative aproape perfecte atunci când deține controlul. Linia de 9 metri a României nu a mai pus probleme, banca de rezerve a lui Bogdan Burcea a fost și ea destul de scurtă, astfel că de aici, Norvegia a fost într-un sprint până la final. De la 19-18 în minutul 45:18, Norvegia a reușit să facă o diferență de opt goluri până la final: 28-20.

România a pierdut cam drastic după cum a arătat jocul timp de 45 de minute, dar acesta este rezultatul care se va contabiliza în Main Round.

Meciul România – Norvegia a fost urmărit în format LIVE TEXT pe prosport.ro

Norvegia a mai înscris încă trei goluri până la final și a câștigat cu 28-20. Scorul de la final este puțin cam drastic.

România nu mai pune probleme cu linia de 9 metri, iar Norvegia pare că s-a desprins în învingătoare, Stine Oftedal a dus scorul la 25-20 în minutul 54.

Denisa Dedu continuă să impresioneze, dar Mork fructifică un 7 metri, 24-20 (min. 52). Lorena Ostase a fost eliminată pentru 2 minute.

Laura Popa este una dintre revelațiile României. Înscrie al treilea gol din extremă și încă menține speranțe pentru un rezultat pozitiv: 20-23

Sunt momente de joc în care Norvegia încearcă să rupă jocul și reface diferența maximă din acest joc, 22-18 în minutul 49.

Eliza Buceschi ratează a doua aruncare de 7 metri a României. Norvegia se desprinde la faza imediat următoare la 21-18.

Primul moment de slăbiciune al României în partea secundă este taxat imediat de Norvegia. Aceeași Herrem a punctat pe contraatac: 19-17. Time-out Bogdan Burcea în minutul 45.

Camilla Herrem s-a dezlănțuit și readuce reprezentativa nordică în avantaj în minutul 44: 18-17

Camilla Herrem a egalat din extremă, Cristina Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri.

Cristina Neagu ține România în avantaj, 17-16.

Goooool România! Lorena Ostase devine principala marcatoare a României, cu 5 goluri. Tricolorele trec în avantaj, 16-15. Norvegia este sub presiune.

Moment favorabil pentru România în minutul 40: Frafjord a fost eliminată 2 minute.

România și-a găsit extremă dreapta: Laura Popa! Interul dă randament mai bun ca „aripă” în atac, 15-15.

Denisa Dedu a intrat perfect în joc, cu trei parade la patru aruncări.

Lorena Ostase are un început bun și în această repriză. Nu-o oferă nicio șansă portarului Lunde, după ce a fost bine angajată de Eliza Buceschi.

Camilla Herrem înscrie primul gol al reprizei a doua, pe contraatac, după aproape 4 minute de joc.


Avem și statistica României după prima repriză:

România are un final de repriză încântător. Eliza Buceschi marchează două goluri consecutiv, iar tricolorele sunt la egalitate cu Norvegia, 13-13!

Norvegia a fost blocată mai bine de șapte minute! Thorir Hergeirsson cere time-out în minutul 27.

România este din nou în joc. Își ridică nivelul de joc și Eliza Buceschi. Handbalista găsește o breșă și înscrie: 11-12, min. 25

Cristina Neagu se aprope de cea mai puternică execuție din acest turneu. Lansează o „rachetă” cu 126 km/h și aduce România la 10-12. Tot ea deține recordul, cu 129km/h.

După mai bine de 7 minute de joc fără gol pentru tricolore, Cristina Neagu reduce din diferență de la 7 metri, 9-12. Aruncarea a fost obținută de Cristina Laslo.

România a jucat frumos pentru aproximativ 20 de minute, dar situația se complică. Sonia Seraficeanu a fost eliminată, iar Nora Mork a înscris din 7 metri pentru 12-8.

Laura Popa a fost eliminată de 2 minute. Norvegia profită din plin de acest moment și ia avans de două goluri, 10-8, min. 17

România joacă dezinvolt și pune probleme „mașinăriei de handbal” a Norvegiei. Cristina Laslo restabilește egalitatea în minutul , 8-8, pe faza a doua.

Cristina Neagu lansează o minge cu 110 km/h, fără speranță pentru Lunde. România strânge rezultatul, 7-8

Mingea ajunge în extrema stângă la Ana Maria Iuganu, care reduce din diferență cu o boltă, 6-8.

Norvegia fructifică primele ratări ale României în atac și de desprinde în minutul 11 la scorul de 8-5, pe faza a doua și contraatac. Bogdan Burcea nu vrea să scape jocul din mână și solicită time-out.

Începutul jocului îi aparține Lorenei Ostase, care a reușit deja 3 goluri în opt minute: 5-5.

Avem o nouă răsturnare de situație. Dale a punctat pentru 5-4 pe contraatac, după două parade ale Yuliei Dumanska.

Se înscrie la foc continuu în primele minute, dar România este la conducere, cu 4-3. Cristina Laslo le surprinde pe nordice cu una din armele lor favorite, pe o repunere rapidă.

Început fantastic al pivotului Lorena Ostase, care aduce și al doilea gol al României, dar și avantajul pe tabela de marcaj. Jucătoarea de la Slatina continuă finalul bun din jocul cu Polonia.

Nordicele au avut primul atac și l-au fructificat prin pivotul Kari Dale. A venit răspunsul imediat și al Lorenei Ostase.

Norvegia a readus-o în lot pe legendara Katrine Lunde, care revine după un eveniment tragic în viața de familie.

© FOTO:Sorin Pană/Sport Pictures

În primul meci al zilei din Grupa D, Germania și Polonia au terminat la egalitate, scor 21-21. Așadar, echipa lui Henk Groener este a treia națională din grupa României care se califică în Main Round. Germania merge mai departe cu două puncte, obținute în urma succesului realizat în prima zi, împotriva tricolorelor, cu 22-19. România avansează în competiție cu punct sau puncte doar dacă evită înfrângerea cu Norvegia.


Tricolorele au nevoie de victorie pentru a merge cu cel puțin două puncte în Main Round. Alte două puncte ar putea veni în cazul în care Polonia învinge Germania la o diferență minimă de patru goluri în întâlnirea care va avea loc de la ora 19:15

Până acum, România a învins Polonia cu 28-24 și a pierdut cu Germania, cu 22-19. Norvegia are două victorii clare, 35-22 cu Polonia și 42-23 cu Germania. Ambele reprezentative sunt calificate deja pentru Main Round. Nordicele sunt singure în acest moment de două puncte pentru faza următoare.

Va fi greu de tot împotriva Norvegiei. Din ce am văzut, este cea mai în formă echipă de la Campionatul European, cel puțin în acest debut. Poate că ați văzut meciul lor cu Germania. Cred că va fi foarte greu împotriva Norvegiei, iar noi nu mai suntem echipa de acum 2 ani. Cu siguranță vor dori să demonstreze că jocul de acum 2 ani a fost o greșeală pentru ele. Cu siguranță și-ar dori să câștige la cât mai multe goluri diferență. Noi, ce putem face, în primul rând trebuie să ne repliem foarte bine. Cred că replierea și apărarea reprezintă cheia pentru noi în acest meci. Dacă vor da puține goluri pe contraatac și ne vom replia foarte bine, în atac pozițional putem cumva să ne luptăm cu ele. Îmi doresc să facem un meci bun, dar trebuie să fim realiști și să spunem că este echipa mai în formă în momentul de față, asta nu înseamnă că mergem învinși dinainte. Încercăm să facem un joc bun și să scoatem tot ce se poate”, a prefațat Cristina Neagu, meciul din această seară.

Ultimul meci direct la un turneu final a avut loc la Euro 2018, iar România s-a impus atunci cu scorul de 31-23.

Pentru Laura Moisă, Euro 2020 este încheiat. Organizatorii au anunțat că jucătoarele cu rezultate pozitive la testele pentru Covid-19, efectuate în Danemarca, se pot întoarce acasă după o săptămână. Totodată, ele nu mai pot participa la Euro 2020.

 

Autor: Marius Hutu Publicat: 07 Dec. 2020, 22:18 Actualizat: 07 Dec. 2020, 23:46 Handbal
Pe aceeași temă
Îţi mai aminteşti de Micul Hercule? IREAL ce a ajuns să facă acum, la 17 ani. Da, e chiar EL
Îţi mai aminteşti de Micul Hercule? IREAL ce a ajuns să facă acum, la 17 ani. Da, e chiar EL
Elicopter al Armatei Române, surprins într-o benzinărie. Cetăţean glumeţ: „Îl duce la programul rabla”
Elicopter al Armatei Române, surprins într-o benzinărie. Cetăţean glumeţ: „Îl duce la programul rabla”
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
Becali a mai inventat in jucator: „Debelihu s-a impins in Popescu, niciun penalty!” Ce spune despre FCSB – CFR: „Am facut experiment, am rezistat cu copiii”
Becali a mai inventat in jucator: „Debelihu s-a impins in Popescu, niciun penalty!” Ce spune despre FCSB – CFR: „Am ...
Ce se întâmplă dacă te abții de la gazele intestinale. Vor ieși pe altă parte
Ce se întâmplă dacă te abții de la gazele intestinale. Vor ieși pe altă parte
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
Mai mulți bani la pensie pentru acești români! Munca depusă va fi considerată vechime
Mai mulți bani la pensie pentru acești români! Munca depusă va fi considerată vechime
Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă personal de regina Elisabeta
Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă ...
Orban îl atacă pe Vlad Voiculescu: 'E un...'
Orban îl atacă pe Vlad Voiculescu: 'E un...'
O DRONĂ militară americană a lansat ceva din aer. În mai puțin de un minut s-a produs ceva INCREDIBIL
O DRONĂ militară americană a lansat ceva din aer. În mai puțin de un minut s-a produs ceva INCREDIBIL
Un băiat de 11 ani a chemat-o în pădure pe fetița de 9 ani cu care se juca online. Ce a urmat e terifiant
Un băiat de 11 ani a chemat-o în pădure pe fetița de 9 ani cu care se juca online. Ce a urmat e terifiant
Ce a pățit Ciprian din Iași după ce a chemat o escortă cu 150 lei/ora. Cine era, de fapt, Andreea
Ce a pățit Ciprian din Iași după ce a chemat o escortă cu 150 lei/ora. Cine era, de fapt, Andreea
Cum a ajuns marele Ilie Năstase! În ce hal a fost găsit în stația de autobuz, după ce refuzase să intre în biserică
Cum a ajuns marele Ilie Năstase! În ce hal a fost găsit în stația de autobuz, după ce refuzase să intre în biserică
Secretele se duc în pământ. A murit omul din spatele celei mai mari fraude din istorie
Secretele se duc în pământ. A murit omul din spatele celei mai mari fraude din istorie
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Toți samsarii au deschis acum șampania. Liber la țepe cu mașini second-hand, cu acordul Parlamentului
Toți samsarii au deschis acum șampania. Liber la țepe cu mașini second-hand, cu acordul Parlamentului
Elon Musk a găsit „noul aur”. Acest metal este „noul petrol”, potrivit unei mari bănci
Elon Musk a găsit „noul aur”. Acest metal este „noul petrol”, potrivit unei mari bănci
VIDEO.  Un caz George Floyd la Piteşti. Un bărbat a murit în timp ce era imobilizat de poliţişti. Reacţia ministrului de Interne
VIDEO. Un caz George Floyd la Piteşti. Un bărbat a murit în timp ce era imobilizat de poliţişti. Reacţia ministrului ...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Rusia a rătăcit o rachetă cu capabilităţi nucleare în Nagorno Karabakh
Rusia a rătăcit o rachetă cu capabilităţi nucleare în Nagorno Karabakh
Răsturnare de situaţie: Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare AstraZeneca. Anunţul făcut de Cîţu
Răsturnare de situaţie: Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare AstraZeneca. Anunţul făcut de Cîţu
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu 500 de dolari
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu 500 de dolari
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
Decizie radicală a familiei lui Michael Schumacher. Ce se întâmplă cu fostul mare pilot?
Decizie radicală a familiei lui Michael Schumacher. Ce se întâmplă cu fostul mare pilot?
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie