Prima victorie la Euro 2020: România – Polonia, 28-24. Rezultatul îi asigură naționalei României calificarea în Main Round

Autor: Marius Hutu Publicat: 05 Dec. 2020, 19:00 Actualizat: 05 Dec. 2020, 19:34 Handbal
Prima victorie la Euro 2020: România – Polonia, 28-24. Rezultatul îi asigură naționalei României calificarea în Main Round

România a învins Polonia cu 28-24 în meciul doi disputat la Euro 2020. În urma acestui rezultat și-a asigurat prezența în Main Round, indiferent de rezultatele care se vor mai consemna în Grupa D la Kolding. Luni, de la ora 21:30, tricolorele vor înfrun ta Norvegia într-o partodă care poate să-i aducă mai mult decât o prezență între cele mai bune 12 naționale ale Europei.

România – Polonia 28-24: victorie după o repriză a doua jucată mai aproape de adevăr

România a pierdut primul meci cu Germania (19-22) și a suferit mai bine de 40 de minute și cu Polonia. Pe final, echipa s-a descătușat și a obținut o victorie logică în fața Polonia.

În prima parte, tricolorele au fost destul de crispate. Atacul nu a avut coerență, chiar liderul Cristina Neagu nu și-a putut face jocul, dar de această dată au fost probleme și în apărare. De partea cealaltă, Polonia a greșit mai puțin și a reușit să speculeze erorile din tabăra României, astfel că înainte de pauză a luat un avans de cinci goluri, 15-10. Selecționata lui Bogdan Burcea a trăit periculos, dar a realizat la timp consecințele.

Imediat după pauză, antrenorul a făcut schimbări în apărare. Anca Polocoșer și Laura Popa au venit cu un plus de agresivitate și disponibilitate la efort alături de Lorena Ostase și Cristina Laslo. S-au redus spațiile pentru Polonia, dar și în atac, România a fost altă echipă. Cristina Neagu a punctat în câteva momente importante, dar marele plus l-a adus Cristina Laslo. Jucătoarea de la Minaur Baia Mare a devenit a doua mână forte de la distanță, astfel că a mai luat din presiunea care a apăsat pe umerii căpitanului. Polonia a continuat să o monitorizeze pe Neagu, dar Laslo a fost elementul surpriză prin golurile realizate de la distanță din inter stânga și mai ales din centru. Astfel, România a avut posibilitatea să revină la timp, iar după ce a egalat în minutul 45 la scorul 18-18, a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 48, la 19-18. De aici, tricolorele au căpătat moral, în timp ce adversarele au fost în cădere liberă.

O singură reacție a mai avut Polonia, când a egalat la 21-21, dar finalul i-a aparținut Lorenei Ostase care s-a dezlănțuit și a marcat gol după gol. România a avut apărare, iar campioanele mondiale Cristina Laslo și Lorena Ostase au prins în sfârșit curajul pe care l-au etalat și în perioada junioratului și au condus România spre prima victorie la Euro 2020: scor 28-24.

Dar tricolorele pot și mai mult de atât, pentru că Neagu (în ciuda faptului că a marcat 8 goluri) și Eliza Buceschi nu și-au arătat încă adevărata valoare.

România – Polonia, LIVE TEXT pe prosport.ro

România câștigă cu 28-24 și merge în Main Round!

Lorena Ostase dă recital pe final de joc, 26-22. România se îndreaptă spre prima victorie.

Lorena Ostase este a treia jucătoare din tabăra României care ajunge la 4 goluri. Naționala are trei goluri avans în minutul 58, 25-22, dar și superioritate numerică.

România a preluat conducerea jocului, iar Lorena Ostase duce echipa la 24-21 în minutul 56.

Cristina Laslo marchează un gol ușor cu poarta goală, scor 23-21.

Lorena Ostase face o intercepție în apărare și scoate o eliminare de 2 minute la Gega. Cristina Neagu fructifică rapid avantajul, 22-21, și ajunge la 8 goluri.

Polonia a restabilit egalitatea în minutul 52, scor 21-21. Finalul este electrizant. Bogdan Burcea solicită time-out într-un moment important.

România este o echipă renăscută, iar Laura Popa apare și ea la finalizare din postura de extremă dreaptă, 21-19 (min. 50).

Se descătușează și Eliza Buceschi, iar România este pentru prima dată în avantaj la Euro 2020, scor 20-19 (min. 48). După 108 minute de joc.

Cristina Laslo este jucătoarea momentul în tabăra tricoloră. Are un moral în creștere, este tot mai curajoasă și marchează un alt gol foarte important, 19-19.

România a egalat în minutul 45, prin Cristina Neagu, dintr-o aruncare de la 7 metri, scor 18-18. Anca Polocoșer este eliminată 2 minute.

Cristina Neagu este odihnită. Cristina Laslo ajunge în inter stânga și înscrie al patrulea gol personal, 17-18.

Ana Maria Iuganu aduce România la un gol distanță de Polonia, 16-17, cu ajutorul arbitrajului video.

Eliza Buceschi are o zi slabă, dar și ghinion. O minge trimisă de ea de pe propiul semicerc spre poarta goală a Poloniei ajunge în bară.

Denisa Dedu ține România în joc, având o paradă la un contraatac al Poloniei. La faza imediat următoare, Lorena Ostase scoate eliminare de 2 minute și 7 metri. Cristina Neagu transformă cu siguranță: 15-17.

Cristina Laslo își ridică nivelul de joc și devine a doua mână periculoasă a României la linia de 9 metri. A marcat un gol frumos de pe picioare: 14-17.

Cristina Neagu trimite o minge direct în vinclu, 13-16 (min. 35)

Cristina Laslo plutește peste apărarea adversă și înscrie primul gol al părții secunde.


Statistica primei reprize arată astfel:

România este condusă cu 15-11 la pauză și se află într-un real pericol la Euro 2020. Aproape nimic nu a mers în tabăra tricoloră în primele 30 de minute, nici măcar poarta care a ținut-o în joc la întâlnirea cu Germania. În atac, eficiența este din nou sub 50%.

Denisa Dedu apără un 7 metri, dar Polonia este mai atentă la recuperare și are din nou avantaj de patru goluri, 14-10.

Momente ceva mai legate pentru prima reprezentativă cu Lorena Ostase în prim-plan, care a marcat pentru 10-13 pe contraatac. Polonia a solicitat time-out.

Cristina Neagu înscrie în stilul caracteristic și reduce din diferență în minutul 23, scor 8-12.

Nu a marcat încă la acest Euro din inter dreapta, dar Laura Popa a punctat pentru prima dată din extrema dreapă. Apărarea României este însă depășită aproape la fiecare fază, 7-12.

Eliza Buceschi nu și-a găsit încă ritmul și a făcut al doilea fault în atac. Polonia joacă dezinvolt în aceste momente și speculează aproape fiecare eroare a tricolorelor, ajungând la un incredibil 11-6 în minutul 21.

România nu are coerență în joc, iar Polonia se desprinde la 9-6 în minutul 19. Bogdan Burcea a solicitat time-out.

FOTO: Sorin Pană/Sport Pictures

Cristina Neagu a spart gheața în minutul 17, scor 6-7. A tras cu aproape 100 km/h, dintr-o situație favorabilă, fără marcaj. Reușita a venit din a patra încercare de a finaliza în acest joc.

Cristina Laslo pune o boltă superbă din extrema dreaptă: 5-6, min. 14. Este probabil și cel mai frumos gol al jocului până acum.

Se joacă într-un ritm bun, dar se comit și multe greșeli de ambele părți. Polonia ia din nou un avans de două goluri, scor 6-4.

Yuliya Dumanska are trei parade consecutive. Iar Nicoleta Dincă marchează trei goluri la rând, 4-4 (min. 10).

România a ratat startul și cu Polonia. Adversara a luat un avans de trei goluri. Vine un răspuns al Nicoletei Dincă, care reduce din diferență, 2-4

Cristina Neagu trage în blocaj, iar Polonia pleacă pe contraatac și ne taxează prin Aneta Labuda, 1-3.

Două erori în tabăra României în mai puțin de 20 de secunde. Eliza Buceschi a comis o forțare în atac, iar Laura Popa a fost eliminată la faza imediat următoare.

Lorena Ostase este bine angajată de Cristina Neagu și restabilește egalitatea în minutul 4, scor 1-1.

Marta Gega deschide scorul pentru Polonia dintr-o aruncare de la 7 metri. Primele două acțiuni de atac ale României au fost ratate de Cristina Neagu și Sonia Seraficeanu.

România a început meciul cu Polonia în atac. Primul „7”: Dumanska – Dincă, Neagu, Buceschi, Laslo, Seraficeanu, Ostase.


România și Polonia au pierdut primele jocuri la Euro 2020. Tricolorele au cedat cu Germania cu 22-19, în timp ce adversarele au fost „zdrobite” de Norvegia cu 35-22, în cadrul Grupei D de la Kolding.

Ultima confruntare directă într-un turneu final a avut loc la Mondialul de 2015, în finala mică. Partida respectivă a fost câștigată clar de România, cu 31-22.

Citește ce a declarat Bogdan Burcea după România – Germania și cum a prefațat jocul România – Polonia.

romania - polonia
Denisa Dedu întărește România pentru meciul cu Polonia

Pentru acest joc, Bogdan Burcea a anunțat o schimbare în lot. Denisa Dedu a intrat în locul Anei Maria Țicu. Așadar, echipa pentru această întâlnire este: Măzăreanu, Dedu, Dumanska; Dincă, Subțirică, Buceschi, Neagu, Laslo, A. Popa, L. Popa, Polocoșer, Ostase, Seraficeanu, Iuganu, Savu, Dindiligan.

De partea cealaltă, Polonia a venit la Euro 2020 cu un antrenor din Norvegia, Arne Senstad. Adversara are la rândul ei probleme de lot. Trei vedete nu au făîcut deplasare: Karolina Kudlacz-Gloc, Monika Kobylinska și Kinga Achruk. Primele două sunt accidentate, iar ultima se pregătește să devină mamă.

Polonia nu are azi nicio jucătoare care activează în Liga Campionilor, iar 12 din cele 16 componente activează în campionatul intern. Din lot face parte și o handbalistă din Liga Florilor, Aleksandra Zich.

Fotografii: Sorin Pană / Sport Pictures

Autor: Marius Hutu Publicat: 05 Dec. 2020, 19:00 Actualizat: 05 Dec. 2020, 19:34 Handbal
Pe aceeași temă
Ce a pățit o tânără cu fustă prea scurtă, într-un autobuz din București: 'Nesimțitule, cum îndrăznești să pui mâna pe..'
Ce a pățit o tânără cu fustă prea scurtă, într-un autobuz din București: 'Nesimțitule, cum îndrăznești să pui mâna pe..'
S-a aflat câte kilograme are handbalistul care a şocat lumea: Diferenţă uriaşă faţă de cifra oficială
S-a aflat câte kilograme are handbalistul care a şocat lumea: Diferenţă uriaşă faţă de cifra oficială
Caz excepţional înainte de Australian Open. O jucătoare de tenis s-a infectat cu SARS-CoV-2 în timpul carantinei
Caz excepţional înainte de Australian Open. O jucătoare de tenis s-a infectat cu SARS-CoV-2 în timpul carantinei
Anuntul MOMENTULUI! Floyd Mayweather s-a logodit cu iubita stripperita! Imagini cu inelul de logodna
Anuntul MOMENTULUI! Floyd Mayweather s-a logodit cu iubita stripperita! Imagini cu inelul de logodna
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct la poliție
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct ...
Cum arăta în tinerețe Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA
Cum arăta în tinerețe Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA
'LUIZA TRĂIEȘTE' Lovitură de teatru de ultimă oră în Cazul Caracal
'LUIZA TRĂIEȘTE' Lovitură de teatru de ultimă oră în Cazul Caracal
PEPE a luat marea decizie! Raluca Pastramă a dat o mega lovitură. S-a aflat totul
PEPE a luat marea decizie! Raluca Pastramă a dat o mega lovitură. S-a aflat totul
Pasageră infectată cu noul coronavirus, descoperită la bordul unui avion TAROM. Aeronava, aterizare de urgenţă la Timişoara
Pasageră infectată cu noul coronavirus, descoperită la bordul unui avion TAROM. Aeronava, aterizare de urgenţă la Timişoara
Medicii de la Matei Balș au rupt tăcerea! Ce se întâmplă acum cu Toni Grecu. Detalii de ultimă oră
Medicii de la Matei Balș au rupt tăcerea! Ce se întâmplă acum cu Toni Grecu. Detalii de ultimă oră
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în toiul nopții ...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în toiul nopții ...
Un luptător MMA a vrut să demonstreze că artele marţiale sunt o „înşelătorie”. A provocat maestru Kung Fu „neînvins” la luptă, iar rezultatul e incredibil
Un luptător MMA a vrut să demonstreze că artele marţiale sunt o „înşelătorie”. A provocat maestru Kung Fu „neînvins” ...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ce se va întâmpla în clase la deschiderea școlilor în România. Detaliul pe care toată lumea l-a ignorat până acum
Ce se va întâmpla în clase la deschiderea școlilor în România. Detaliul pe care toată lumea l-a ignorat până acum
Bitcoin s-a prăbuşit total! Scăderi colosale pentru cine a cumpărat
Bitcoin s-a prăbuşit total! Scăderi colosale pentru cine a cumpărat
Jennifer Lopez își etalează „arsenalul” în costume de baie provocatoare
Jennifer Lopez își etalează „arsenalul” în costume de baie provocatoare
Veste proastă pentru șoferi, din prima lună a anului. Ce se întâmplă cu parcările de reședință
Veste proastă pentru șoferi, din prima lună a anului. Ce se întâmplă cu parcările de reședință
Mesajul secret descoperit în codul site-ului Casei Albe, la scurt timp după plecarea lui Trump: „Dacă citești asta...”
Mesajul secret descoperit în codul site-ului Casei Albe, la scurt timp după plecarea lui Trump: „Dacă citești asta...”
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău"
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Reacţia directorului dat afară din şedinţă de Nicuşor Dan: „Nu ştiu cu ce am greşit”
Reacţia directorului dat afară din şedinţă de Nicuşor Dan: „Nu ştiu cu ce am greşit”
VIDEO: Incidentul neașteptat petrecut după ce Arnold Schwarzenegger s-a vaccinat: „Vino cu mine...”
VIDEO: Incidentul neașteptat petrecut după ce Arnold Schwarzenegger s-a vaccinat: „Vino cu mine...”
Cea mai dorită femeie din România a ajuns SCHELET! Imaginile sunt absolut șocante
Cea mai dorită femeie din România a ajuns SCHELET! Imaginile sunt absolut șocante
Acest șofer a încremenit când s-a uitat sub mașină. DUSTER-ul său ascundea o mare surpriză - VIDEO
Acest șofer a încremenit când s-a uitat sub mașină. DUSTER-ul său ascundea o mare surpriză - VIDEO
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!