Ion Crăciun a părăsit cârma Minaurului

8 mar 2010 13 afişări Handbal

În cursul acestei dimineţi, tehnicianul echipei HC Minaur,aflată pe poziţia a zecea în clasament, Ion Crăciun, a decis decomun acord să îşi rezilieze contractul cu echipa de pe ValeaRoşie.

"Deşi practic echipa este salvată de la retrogradare, euîmi doresc ca acest gest să reprezinte de fapt un semnal de alarmăadresat autorităţilor locale. Eu nu am fost dat afară de la echipănici de către conducerea administrativă nici de către jucători, purşi simplu am decis de comun acord cu cei din staff-ul administrativrezilierea contractului meu. De la începutul lunii iulie de când amsemnat cu H.C. Minaur Baia Mare, am încercat să fac tot ce a fostomeneşte posibil, însă pentru a nu fi în continuare acuzat de cătreunii spectatori sau aşa zişii oameni de handbal de faptul că aş fiîngropat-o pe Minaur m-am decis să mă retrag", a spustehnicianul Ion Crăciun.

Acesta spune că va sta pe tuşă până la vară. "Eu spertotuşi într-o reorganizare a clubului, cel puţin pentru campionatulintern următor. Deşi am avut şi am şi în momentul de faţă şi alteoferte, am venit spre Minaur cu inima deschisă pentru că acest clubîmi este drag. Acum îmi doresc să mă întorc acasă la Constanţa, celpuţin pentru o perioadă, urmand să văd din vară ce opţiune voialege. Mâine voi participa la conferinţa de presă organizată lasediul clubului, şi vă voi spune mai în detaliu toate aspectelecare m-au determinat să iau această decizie" a maidecalarat Ion Crăciun.

Potrivit directorului executiv, Radu Mare, cel puţin pană lafinalul acestui sezon, de destinele echipei se va ocupa secundulFlorin Mironescu.

Cât priveşte datoriile clubului, către jucători acestea răman încontinuare aceleaşi, iar cele către bugetele statului, ulteriorcontestate de către club pe considerentul că nu sunt tocmai corectcalculate, răman încă neclarificate, în condiţiile în care cei dela Direcţia Generalp a Finanţelor Publice Maramureş nu au dat încănici un răspuns oficial.

Baia Mara va juca duminică pe teren propriu cu liderul HCMConstanţa.

Articol scris de Alin Boţioc

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.