HANDBAL LIVE BLOG. Rezultat mare obținut de HCM Constanța în Cupa EHF. Campionii României au scos un egal în Franța, scor 29-29 cu Chambery

Redactor:
Marius Hutu
HANDBAL LIVE BLOG. Rezultat mare obținut de HCM Constanța în Cupa EHF. Campionii României au scos un egal în Franța, scor 29-29 cu Chambery
  • Publicat:
  • Actualizat:

În ultimul meci de handbal al zilei, Buducnost și Larvik au terminat la egalitate, scor 19-19 (grupa 2, LC). Cristina Neagu a dat câteva pase de geniu în finalul partidei.


HCM Constanța a scos un egal în Franța cu Chambery, scor 29-29. Marinarii au acumulat astfel trei puncte în grupa D a Cupei EHF și au șanse reale să se califice în sferturi.


Gyor a acumulat cinci puncte în grupa 2 a Ligii Campionilor și se poate gândi deja la turneul Final 4. În această seară, Gorbicz & Co s-au impus cu 27-24 în partida cu Krim Ljubljana. Oana Manea a înscris trei goluri pentru campioana Sloveniei.


HC Odorhei a luat o opțiune importantă pentru calificarea în sferturile de finală ale Challenge Cup, după ce a câștigat cu 23-22 pe terenul polonezilor de la Gornik Zabrze, manșa tur a optimilor de finală.


Liga Campionilor (masculin): Celje Lasko – Motor Zaporojie 30-27 (grupa A), Kiel – Kielce 28-28 (grupa B), Dinamo Minsk – Metalurg Skopje 23-23, Vardar Skopje – Thun 32-25 (grupa C), Drott – Hamburg 24-35, Aalborg – Gorenje 23-28 (grupa D).


După meciul de la Ploiești, Gheorghe Tadici a comentat posibila venire a lui Jakob Vestergaard la echipa națională. Citește aici ce declarații a dat selecționerul


CSM București mai are pe lista de achiziții încă o braziliancă pe lângă cele trei campioane mondiale de la Hypo Viena, adică Rodrigues, Da Silva și Cavaleiro. Gruparea bucureșteană a pus ochii și pe Mayssa Pessoa, portarul de 29 de ani de la Dinamo Volgograd. Pessoa a făcut de asemenea parte din echipa națională a Braziliei care a cucerit titlul în 2013.


Transferul campioanelor mondiale Do Nascimento și Arenhart la HCM Baia Mare au fost confirmate și de liderul Ligii Naționale feminine. „Portarul Barbara Arenhart și extrema dreaptă Alexandra do Nascimento, titulare în naționala Braziliei, au semnat pentru o perioadă de doi ani cu vicecampioana României, ambele evoluând în acest moment la Hypo Viena”, se specifică pe site-ul oficial al HCM Baia Mare.

sursa foto: hcmbaiamare.ro


  Alexandru Dedu a stat de vorbă în acest weekend cu Gheorghe Tadici pe tema echipei naționale. Noul președinte al FRH a declarat pentru Mediafax că actualul selecționer va rămâne la lot, cel puțin în campania de calificare la Euro 2014. „Avem antrenor la echipa națională, Gheorghe Tadici, care este sub contract și are obiectiv de calificare la turneul final al Campionatului European din acest an. Cel puțin în această campanie, va fi la echipa națională. Am discutat cu dânsul și vom încerca să-i asigurăm toate condițiile necesare la echipa națională”, a declarat Alexandru Dedu.


„Viitorul pentru CSM arată foarte bine. Sunt multe jucătoare bune, iar viitorul handbalului românesc feminin arată foarte bine. Niciodată nu se știe ce se poate întâmpla. Momentan am participat la acest work shop. Nu am vorbit cu domnul Dedu despre echipa națională, l-am felicitat doar pentru alegerile câștigate. Cred că oricine și-ar dori să antreneze echipa României, Ungariei sau Danemarcei. Sunt foarte fericit că Patricia Vizitiu a zis că vrea să lucreze cu mine la echipa națională, dar nu depinde de mine”, a spus Vestergaard la work shop-ul de azi organizat de CSM București. Danezul a participat la convenția „Handbal pentru copii și juniori la CSM București”.


Dinamo București se mențină în lupta pentru locul 3 în Liga Națională de handbal masculin după ce s-a impus cu 28-21 în partida cu CSU Suceava.


Vardar Skopje a câștigat norocos în fața echipei daneze FC Midjylland, scor 24-23, în grupa 1 a Ligii Campionilor. Nordicele au fost aproape de a furniza surpriza, însă campioana Macedoniei a făcut un pas imens pentru calificarea în Final 4. La masculin, Dunkerque și FC Porto au terminat la egalitate, scor 25-25, iar Veszprem a rămas neînvinsă după 34-27 cu Croația Zagreb.


Caraș Severin a obținut trei puncte din partida cu CSM București, scor 33-26, meciul contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naționale masculine..


HCM Baia Mare a făcut deja patru achiziții de marcă pentru sezonul următor: Herrem, Ardean, do Nascimento și Arenhart. CSM București contraatacă pe piața transferurilor, dar este foarte important ca echipa să ajungă și în cupele europene. Pe lângă cele trei brazilience, Rodrigues, da Silva și Cavaleiro, pe listă mai figurează Torstensson, Ekaterina Vetkova și Carmen Martin! De asemenea, Oana Manea, Talida Tolnai și Aurelia Brădeanu sunt dorite la gruparea bucureșteană.


FC Barcelona a câștigat cu 38-28 derby-ul  cu PSG, din cadrul grupei C a Ligii Campionilor (masculin). Catalanii au rămas neînvinși după nouă meciuri și merg în optimi de pe prima poziție. Victor Tomas a fost cel mai bun marcator – 10 goluri.


Herbert Muller este la un pas de performanță uluitoare, calificarea în turneul Final 4 de la Budapesta. Thuringer a învins azi cu 30-25 Savehof în grupa 1 a Ligii Campionilor și are patru puncte după trei etape.


HCM Baia Mare a înregistrat azi a noua victorie consecutivă în Liga Națională feminină. Echipa pregătită de Costică Buceschi s-a impus cu 31-28 în partida cu HCM Roman și a mai făcut un pas pentru câștigarea sezonului regulat.


Partida CSM București – Cetate Deva a avut un oaspete de seamă, pe danezul Jakob Vestergaard, care a câștigat două finale de Champions League cu Viborg, dar care a antrenat sezonul trecut și Oltchim. „Echipa are nevoie de foarte multă muncă pentru a urca mai sus, întrucât s-au făcut o grămadă de greșeli pe parcursul jocului”, a comentat Vestergaard atunci când a comentat evoluția CSM-ului. Chestionat pe subiectul „echipa națională”, danezul a susținut. „Pentru oricine ar fi o oportunitate foarte mare să antreneze naționala României, dar deocamdată nu au existat negocieri”.

Prezentă de asemenea la meci, noua achiziție a CSM-ului, Iulia Curea, a afirmat că „Vestergaard poate să schimbe lucruri dacă vine în handbalul românesc, în primul rând din punct de vedere al mentalității”. Patricia Vizitiu a fost transșată când a fost întrebată de posibilitatea revenirii danezului în handbalul feminin: „Nu știu dacă Vestergaard va veni la CSM București, nu l-am prins nici la Oltchim, dar m-aș bucura dacă l-aș avea antrenor la națională. Eu sunt jucătoare și nu sunt în măsură să îmi dau cu părerea, însă atunci când lucrurile nu merg bine ar fi nevoie de o scjhimbare”.


CSM București s-a relansat în lupta pentru play-off după ce a câștigat azi cu 25-23 partida cu CSM Cetate Deva. Formația oaspete a condus în cea mai mare parte a jocului, dar trupa bucureșteană a avut un final convingător și a obținut toate cele trei puncte. Într-o altă partidă, Neptun Constanța și SCM Craiova au terminat la egalitate, scor 24-24. În acest moment, situația din clasament, în zona locurilor pentru play-off, se prezintă astfel:

sursa foto: lphromania.ro


Corona Brașov s-a impus cu 24-21 pe terenul echipei HCM Rm. Vâlcea. Trupa Simonei Gogârlă a pierdut o nouă partidă după ce a fost în avantaj la pauză, scor 12-11. Într-o altă partidă, HC Zalău s-a impus cu 28-21 la Ploiești. Echipa lui Gheorghe Tadici a întrerupt o serie mai slabă din ultima vreme. La pauză, CSM Ploiești a condus cu 15-11.


Jakob Vestergaard a sosit aseară la București, iar azi va fi prezent la meciul de handbal CSM București – Cetate Deva. Antrenorul danez a spus la sosirea pe aeroport că a venit … în vacanță, dar a lăsat să se înțeleagă că ar putea reveni în handbalul românesc.


În primul meci al etapei a 17-a a Ligii Naționale feminine, Dunărea Brăila a învins cu 26-25 formația „U” Jolidon Cluj.


Pe lângă transferul celor două brazilience, HCM Baia Mare a reușit să o păstreze la echipă și pe Paula Ungureanu. Portarul naționalei a semnat pe încă doi ani, dar cu renegociere în 2015. De asemenea, liderul Ligii Naționale a bătut palma, pe aceeași perioadă, și cu Ada Nechita.

sursa foto: hcmbaiamare.ro


Hypo Viena a anunțat oficial în această seară faptul că, din vară, contractul de colaborare cu federația braziliană va lua sfârșit. Totodată, multipla campioană a Europei a anunțat că do Nascimento și Arenhart vor juca din vară la HCM Baia Mare. Informația a fost prezentată în exclusivitate de ProSport încă de săptămâna trecută.


Nu mai puțin de cinci jucătoare de la Hypo Viena ar putea juca din vară în România. Do Nascimento și Arenhart vor ajunge la HCM Baia Mare, existând deja discuții și hârtii semnate în acest sens. Alte trei brazilience, de asemenea campioane mondiale, s-ar putea regăsi la CSM București: Cavaleiro Fachinello (inter dreapta), Franca da Silva (extremă stânga) și Ana Paula Rodrigues (centru).


Jakob Vestergaard și-a anunțat revenirea în România pe pagina personală de facebook. ProSport a avut dreptate și a fost primul ziar care a anunțat acest lucru încă de la începutul lunii. 


Liga Națională de handbal feminin s-a aprins în zona ultimelor locuri de calificare în play-off și anunță șase etape (n.r. ultimele din sezonul regulat) extrem de încinse. Nu mai puțin de cinci echipe, „U” Jolidon Cluj, Dunărea Brăila, HC Zalău, CSM București și Cetate Deva, se luptă în acest moment pentru trei locuri în play-off (4-6). O primă echipă, CSM București sau Cetate Deva, poate „pica” încă după această rundă, în condițiile în care cele două se înfruntă mâine în meci direct, de la ora 12:00, în Capitală, și ambele continuă lupta de urmărire a locului 6 doar cu o victorie. ProSport vă oferă și programul complet al celor cinci echipe până la sfârșitul sezonului:

Jolidon Cluj: Brăila (d), Neptun Constanța (a), HCM Rm. Vâlcea (d), CSM Ploiești (a), HCM Baia Mare (d), CSM București (a)
Dunărea Brăila: Jolidon (a), Cetate Deva (d), Neptun Constanța (d), HCM Rm. Vâlcea (a), CSM Ploiești (d), HCM Baia Mare (a)
HC Zalău: CSM Ploiești (d), Baia Mare (a), CSM București (d), HCM Roman (a), Cetate Deva (a), Corona Brașov (d)
Cetate Deva: CSM București (d), Brăila (a), HCM Roman (d), Neptun Constanța (a), HC Zalău (d), HCM Rm. Vâlcea (a)
CSM București: Cetate Deva (a), HCM Roman (d), HC Zalău (a), Corona Brașov (d), SCM Craiova (a), Jolidon Cluj (d)
 

sursa: frh.ro


S-au stabilit prețurile biletelor pentru turneul Final 4 al Ligii Campionilor (feminin) de la Budapesta (3/4 mai). Acestea sunt împărțite în patru categorii și sunt cuprinse între 32 de euro și 112 euro. Biletele sunt valabile pentru ambele zile. Cristina Neagu este singura reprezentantă cu șanse reale să fie prezentă la turneul final. Buducnost a obținut deja trei puncte din primele două meciuri disputate în grupele principale.


Calificați fără probleme în optimile Ligii Campionilor, Rhein-Neckar Lowen au plecat în excursie la St. Petersburg. Meciul din grupa A de mâine seară nu mai are nicio miză.


Flensburg a preluat comanda în grupa D a Ligii Campionilor, după ce a învins la mijlocul acestei săptămâni cu 37-25 formația spaniolă La Rioja, într-un meci din cadrul etapei a 9-a, penultima. Din cadrul acestei runde s-a mai jucat Wisla Plock – KIF Kolding, scor 25-26 (grupa B).


ProSport vă ține la curent pe durata acestui weekend cu tot ce se întâmplă în handbalul intern și extern, cu rezultate și informații din Liga Națională, Liga Campionilor, Cupa EHF și Challenge Cup.

Cel mai important eveniment al zilei este revenirea în România a antrenorului danez Jakob Vestergaard. Fostul tehnician al Oltchimului va ateriza în această seară pe „Otopeni” la invitația clubului CSM București. Oficial, Vestergaard va participa la un Workshop – Orientări și Tendințe în Handbal care va avea loc duminică, de la ora 10:00, la Centrul Sportiv Apollo. Antrenorul danez va sta de vorbă cu cei 55 de antrenori din cadrul CSM București, grupare care a reușit în ultima vreme să aducă nu mai puțin de 1.840 de copii la handbal! Cu acestă ocazie, Vestergaard va discuta cu oficialii CSM, dar și cu noul președinte al FRH, Alexandru Dedu, în vederea semnării unor angajamente. La această oră se vehiculează faptul că Vestergaard va fi angajat ca director tehnic la CSM București, iar antrenor principal va fi Mette Klit. În urma retragerii lui Gheorghe Tadici de la echipa națională, lucru care ar putea deveni oficial săptămâna viitoare la Consiliul de Administrație, antrenorul danez are toate șansele să ajungă și pe banca tehnică a primei reprezentative.

Un alt moment important în acest weekend este meciul secund al echipei HCM Constanța în grupa D a Cupei EHF, pe care îl va suține în Franța, cu Chambery. Partida va avea loc duminică, de la ora 20:00. HCM Constanța pleacă în Hexagon după ce a obținut alte trei puncte lejere în Liga Națională, 34-24 pe terenul echipei Poli Timișoara. Întâlnirea a avut loc în cadrul etapei a 17-a a Ligii Naționale. În cadrul aceleași runde, Știința Bacău s-a impus neașteptat de categoric în fieful celor de la HC Odorhei, cu 35-26

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în Ceruri
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în Ceruri
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen