EXCLUSIV: "Vestergaard vine la discuţii pe 15 februarie". CSM Bucureşti anunţă o nouă revoluţie în handbal

2 feb 2014 7033 afişări Handbal
EXCLUSIV: "Vestergaard vine la discuţii pe 15 februarie". CSM Bucureşti anunţă o nouă revoluţie în handbal
  • Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, susţine că există şanse în proporţie de 80% să-l convingă pe danezul Vestergaard să accepte oferta echipei CSM Bucureşti
  • Gruparea din capitală încearcă să aducă mai multe jucătoare de top. Pe lista de achiziţii se regăsesc Manea, Brădeanu, Torstensson, Perianu sau Tolnai
  • Echipa va juca din vară în "Polivalentă", până când va fi gata noua arenă de 15.000 de locuri
  • CSM Bucureşti intenţionează să renunţe la mai multe secţii şi să se concentreze doar pe două-trei pentru a obţine performanţe la cel mai înalt nivel

Oltchim a dispărut de pe harta handbalului, însă o nouă echipă puternică este pe cale să se nască în Bucureşti. Primăria Capitalei a susţinut financiar formaţia din Vâlcea într-un moment delicat, în sezonul precedent, însă de curând a decis că e timpul să-şi facă propria echipă care să se bată pe viitor cu granzii Europei. Publicul din România e avid după handbal, astfel că edilii Capitalei au decis să investească în acest sector.

Ca şi primă măsură, CSM Bucureşti l-a concediat pe Vasile Mărgulescu (68 de ani), rezultatele din ultima vreme fiind complet nesatisfăcătoare. Pentru ca proiectul să capete proporţii, gruparea bucureşteană şi-a propus să-l aducă pe banca tehnică pe Jakob Vestergaard, antrenorul care a lucrat în sezonul trecut cu Oltchim. Discuţiile au şi fost demarate. "Pe 15 februarie, Vestergaard va veni la Bucureşti, la discuţii. În proporţie de 80% cred că îl convingem să accepte oferta", ne-a declarat Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, direct responsabil cu ce se întâmplă la CSM. Vestergaard nu va veni singur în România, ci însoţit de Mette Klit, antrenoarea alături de care a lucrat şi la Viborg, şi la Oltchim.

Dacă cele două părţi vor semna contractul, trupa bucureşteană va trece şi la partea a doua a proiectului, achiziţia unor handbaliste de top. CSM şi-a propus să aducă la echipă mai multe handbaliste din fosta gardă a Oltchimului, care au jucat în fazele finale ale Ligii Campionilor. "Purtăm discuţii cu mai multe jucătoare. Şi cu Oana Manea, şi cu Brădeanu, cu Tolnai, cu o suedeză înaltă de 1.93 (n.r. Torstensson), cu Perianu. Aşteptăm însă să vedem şi care sunt doleanţele lui Vestergaard, probabil că ne va oferi o listă de achiziţii", a susţinut Nicolaescu.

Bugetul va fi stabilit după discuţiile cu Vestergaard

Viceprimarul capitalei a explicat pentru ProSport şi motivele pentru care s-a decis la nivel de conducere să se investească: "Ne dorim foarte mult să avem o campioană la Bucureşti. Ne-am săturat de mediocritate şi vrem să facem performanţă. În jurul unei echipe mari vom construi un centru puternic de copii şi juniori. Iar performanţa va crea emulaţie printre cei mici". Nicolaescu a mai spus că bugetul echipei pentru sezonul următor nu a fost definitivat, ci va fi întocmit numai după discuţiile cu Vestergaard. "Vom renunţa la mai multe secţii şi vom investi doar în două-trei. Vom continua colaborarea cu Steaua la baschet şi probabil că vom păstra şi rugby-ul. În rest, ne vom axa pe handbal", a mai spus edilul Capitalei.

O altă mutare pe care CSM-ul o pregăteşte ţine de infrastuctură. Nicolaescu anunţă că în primăvară va demara construcţia unei arene de 15.000 de locuri. Până când aceasta va fi gata, echipa îşi va disputa meciurile în "Polivalentă", sală cu o capacitate de 5.000 de locuri.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.