Gabriela Perianu a devenit incertă pentru Campionatul European. Cristina Neagu a făcut joncţiunea cu lotul la Cluj

25 nov 2014 997 afişări Handbal
Gabriela Perianu a devenit incertă pentru Campionatul European. Cristina Neagu a făcut joncţiunea cu lotul la Cluj

Cu o singură excepţie, Luciana Marin - aşteptată pe 2 decembrie la lot, echipa României este în formulă completă înaintea Campionatului European. Vestea bună este faptul că toată lumea este deja conectată la turneul final, partea proastă, în echipă sunt jucătoare cu probleme medicale. Cele mai serioase sunt ale Gabrielei Perianu, care nici nu va face deplasarea la Dusseldorf pentru meciurile amicale cu Germania, programate la sfârşitul săptămânii. Aurelia Brădeanu şi Cristina Zamfir au, la rândul lor, programate investigaţii medicale la Cluj.

Cristina Neagu s-a alăturat, marţi la prânz, coechipierelor în cantonamentul de la Cluj, după ce duminică seara a jucat ultimul meci în Grupa B a Ligii Campionilor, în partida Buducnost - Podravka. Interul naţionalei că se resimte dureri la umărul drept şi la genunchi, dar a anunţat staff-ul tehnic că poate evolua, problemele fiind suportabile.

Gheorghe Tadici are la dispoziţie 18 jucătoare convocate pentru Europene plus cele două rezerve în caz de forţă majoră, Claudia Constantinescu şi Diana Puiu. Luciana Marin, cu probleme medicale la un genunchi, încearcă să se refacă în aceste zile, fiind aşteptată pe 2 decembrie, la Cluj.

  • Lotul convocat pentru Europene
  • portari: Ungureanu, Munteanu, Dedu
  • extreme stânga: Ardean, Hotea
  • extreme dreapta: Nechita, Pârvuţ, Chiper
  • pivoţi: Chintoan, Pintea, Ciuciulete
  • linia de 9 metri: Neagu, Zamfir, Brădeanu, Perianu, Ţăcălie, Bondar, Băbeanu

"Colectivul se dovedeşte a fi foarte unit, este deja conectat la importanţa evenimentului. Primele antrenamente au decurs în condiţii superbe, fetele sunt angrenate peste aşteptări, chiar dacă unele au venit după deplasări grele. Sunt conştiente ce înseamnă meciuri cu Norvegia, Danemarca, Ucraina (n.r. adversarii din Grupa B), dar şi cu Ungaria, Rusia, Polonia şi Spania (n.r. posibilii adversari din Main Round). Toată lumea a căzut de acord că trebuie să ne pregătim foarte bine înaintea acestei competiţii. Dacă te antrenezi prost şase zile, n-ai cum să joci bine în a şaptea zi", sunt veştile bune oferite de Gheorghe Tadici din cantonamentul de la Cluj.

Nu toate lucrurile sunt însă la superlativ în aceste zile. Veştile proaste sunt generate de problemele medicale pe care le acuză mai multe handbaliste. Cele mai serioase sunt în cazul Gabrielei Perianu. "Are probleme cu spatele şi va fi văzută de un neochirurg. Ea nici nu va face deplasarea în Germania, ci va rămâne în Cluj pentru un program de recuperare cu un kinetoterapeut. Perianu acuză o oboseală acută, care riscă să se transforme într-o o oboseală cronică, astfel că trebuie să avem mai grijă de ea, naţionala va avea nevoie de jucătoare în următorii 10-12 ani", ne-a relatat Gheorghe Tadici.

Aurelia Brădeanu şi Cristina Zamfir sunt alte jucătoare cu probleme medicale, ele fiind deja programate la vizite medicale. "Trebuie să lucrăm în această perioadă, să le eliberăm pe fete de toate problemele fizice şi mentale. Dacă rezolvăm aceste lucruri, vom sta bine şi psihic", a mai spus selecţionerul, care l-a adus în cantonament şi pe biochimistul Dorel Tocitu pentru diferite analize. "O să ne dea starea de sănătate a fetelor, dar şi gradul de pregătire. În funcţie de rezultate, vedem unde mai trebuie încărcat, unde mai trebuie descărcat. Mai este o săptămână şi ceva până la startul turneului final şi ne interesează prospeţimea fizică şi mentală", a declarat Gheorghe Tadici pentru ProSport.

Selecţionerul a fixat programul de pregătire până în preziua meciului cu Norvegia, inclusiv pentru antrenamentul oficial de la Debrecen din 6 decembrie. 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.