Federaţia Română de Handbal a confirmat informaţiile ProSport: Tomas Ryde este noul selecţioner al României!

10 mai 2019 2083 afişări Handbal
Federaţia Română de Handbal a confirmat informaţiile ProSport: Tomas Ryde este noul selecţioner al României!

Federaţia Română de Handbal l-a anunţat azi pe Tomas Ryde în funcţia de antrenor principal al naţionalei feminine! Informaţiile ProSport au fost astfel confirmate oficial.

Alexandru Dedu, preşedinte FRH: „În urma unor discuţii avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, să încheiem contractul de colaborare. Aş vrea să îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru noi. A creat o atmosferă de profesionalism cu zâmbetul pe buze şi vreau să îi urez succes în tot ce va face de acum înainte. Împreună cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat către un antrenor care cunoaşte România, care a adus ultima medalie pentru România la handbal feminin şi sunt foarte fericit să vă anunţ că noul antrenor al echipei naţionale feminine de handbal a României va fi, din nou, Tomas Ryde, în vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 şi tot parcursul de până atunci”

Tomas Ryde: „Sunt onorat că mi s-a oferit posibilitatea să redevin antrenorul uneia dintre cele mai bune echipe naţionale din lume. Nu am ezitat nicio secundă pentru că îmi place foarte mult să lucrez aici, îmi plac echipa şi stafful, este o provocare pe care mi-o doresc. Privind din exterior către România, am observat progresul realizat în ultimii ani, atât al jucătoarelor cât şi în ceea ce se întâmplă înafara sălilor de sport, sunt plăcut impresionat. Sunt fericit să fiu înapoi în România, ştiu ce trebuie făcut şi mulţumesc pentru încrederea acordată”.

Tomas Ryde se află pentru a doua oară la cârma naţionalei României, antrenând reprezentativa tricoloră la două competiţii majore, Campionatul Mondial de Handbal (Danemarca 2015) unde a reşit să obţină medalia de bronz, şi Jocurile Olimpice - Rio 2016. Prima competiţie la care România va fi condusă de pe bancă de către Tomas Ryde va fi Trofeul Carpaţi, programat să aibă loc la sfârşitul acestei luni (31 mai-2 iunie) la Brăila, la care vor participa România A şi B, precum şi naţionalele Angolei şi Japoniei.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.