Noi dezvăluiri incendiare în cazul „Corona Brașov”. „Clubul le-a interzis sportivelor să vorbească, iar acum vede toată lumea de ce”. Jumătate din lot este suspendat până anul viitor pentru că un mesaj, pentru autodenunț, nu ar fi ajuns la timp la jucătoare

Autor: Marius Hutu Publicat: 13 Sep. 2020, 14:48 Actualizat: 13 Sep. 2020, 16:22 Handbal
Noi dezvăluiri incendiare în cazul „Corona Brașov”. „Clubul le-a interzis sportivelor să vorbească, iar acum vede toată lumea de ce”. Jumătate din lot este suspendat până anul viitor pentru că un mesaj, pentru autodenunț, nu ar fi ajuns la timp la jucătoare

Viorel Mazilu, secretar general al Sindicatului Handbaliștilor, a făcut noi dezvăluiri incendiare în cazul „Corona Brașov”. Fostul jucător și antrenor al Stelei susține că gruparea brașoveană le-a interzis sportivelor, la momentul în care s-a aflat că au utilizat terapia cu laser intravenos (interzisă de WADA), să vorbească.

Mai mult, a precizat că s-a întâlnit personal cu Marius Novanc (fostul antrenor secund) și Liviu Dragomir (fostul director general) și i-a sfătuit să le transmită handbalistelor să meargă la ANAD de bună voie și să se autodenunțe. Jucătoarele au făcut declarații doar după ce au fost notificate că trebuie să vină la ANAD. Consecințele? Aproximativ jumătate din lot este suspendat până la sfârșitul lunii martie 2021!

Cazul „Corona Brașov” scoate la iveală noi detalii. Motivul oferit de Viorel Mazilu care a condus la o pedeapsă mai mare pentru jumătate din fete

După Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu, alte cinci jucătoare din lotul „Corona” au scăpat de suspendare și și-au putut relua activitatea începând cu sfârșitul acestei săptămâni, este vorba despre Eliza Buceschi, Ana Maria Lopătaru, Daria Bucur, Natasha Nolevska și Elaine Gomes Barbosa. Eliza Buceschi a și fost prezentată oficial de Rapid București.

Pentru jumătate din lotul Coronei Brașov, calvarul continuă, pentru că fetele sunt suspendate până în 28 martie 2021.

După ce ANAD a anunțat pedepsele în scandalul de doping de la Brașov, s-au iscat destule controverse, prin prisma faptului că jucătoarele au primit sancțiuni diferite, deși terapia cu laser intravenos a fost aceeași pentru toată lumea. Ulterior, am aflat însă și motivul pentru care pedepsele au fost diferite, între 1,3 luni și 1,8 luni. Cu alte cuvinte, a contat ajutorul dat de fiecare sportivă în dosar.

Scandalul a izbucnit în seara zilei de 18 noiembrie, când echipa națională de handbal era în catonament. Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu au fost primele trei fetele rostite în acest dosar. În lot se mai aflau la data respectivă Eliza Buceschi și Daria Bucur. Toate aceste fete nu au mai așteptat notificările de la ANAD și s-au prezentat mai devreme pentru autodenunțuri. Este și motivul pentru care pedeapsa lor a fost mai mică în raport cu toate celelalte fete. Lotul „trei” – suspendat cu 1,8 luni – s-a prezentat la ANAD pentru audieri abia după ce au primit notificările în 29 noiembrie. A fost deja prea târziu. Agenția Națională avea deja destule probe strânse la dosar.

Andreea Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Diana Popescu, Viktoria Tymoshenkova, Ivona Pavicevic, Sorina Tîrcă, Elena Pătuleanu și Laura Constantin sunt jucătoarele încă suspendate din activitate.

Viorel Mazilu, reprezentatul sportivilor în România, care a și fost alături de lotul „Corona” în timpul audierilor la ANAD, a făcut câteva dezvăluiri șoc. Toate jucătoarele ar fi scăpat azi de pedepse dacă gruparea de la poalele Tâmpei le-ar fi sfătuit și pe ele să meargă la ANAD și să se autodenunțe, înainte de a primi notificările. Personal s-a întâlnit cu Marius Novanc și Liviu Dragomir și i-a informat că, spre binele lor, fetele trebuie să ajungă cât mai repede la ANAD. Mesajul nu ar fi ajuns însă și la sportive.

„Ulterior, am aflat că li s-a interzis să vorbească”

Noi, ca și Sindicatul al Handbaliștilor, am văzut clar regulamentul și am încercat să dau de fetele de la Brașov, să le spun să se denunțe. Dar având în vedere situația care era atunci, nu am putut să iau legătura cu nicio fată, aveau telefoanele închise sau nu răspundeau. Ulterior, am aflat că li s-a interzis să vorbească”, a declarat Viorel Mazilu pentru ProSport

Am încercat să le transmit faptul că dacă a mai făcut cineva această procedură, să meargă și să se autodenunțe, era mult mai bine pentru ele pe viitor. Asta am încercat să le transmit, dar nu am avut cui”, Viorel Mazilu

La trei zile după izbucnirea acestui scandal, Marius Novanc (fostul antrenor secund), aflat la tragerea la sorți la Viena, l-a sunat pe Viorel Mazilu și i-a transmis că dorește să se vadă cu el, imediat ce aterizează, ne-a relatat secretarul general al SHR.

M-am întâlnit cu el și m-a întrebat ce ar putea să facă, pentru a ieși din situația asta. I-am explicat că singura soluție este să stea de vorbă cu fetele, pentru că eu nu pot lua legătura cu ele sub nicio formă, să le transmită să ia legătura cu mine sau să se autodenunțe imediat. El a înțeles mesajul atunci și mi-a promis că se duce și vorbește cu fetele. A vorbit cu președintele clubului (n.r. Liviu Dragomir). Apoi, Marius nici nu mi-a mai răspuns la telefon”, a dezvăluit Mazilu, care a continuat povestea:

La un moment dat, m-am trezit cu un mesaj de la el, dacă pot să mă întâlnesc cu Dragomir, să-i explic situația și așa mai departe. M-am dus la Râșnov și m-am întâlnit cu președintele clubului, i-am explicat și lui situația, că fetele trebuie salvate sub orice formă, nu mai este cale de întors. Să meargă și să se autodenunțe pentru a obține o pedeapsă mult mai mică. S-a făcut că înțelege și că în ziua respectivă, cel târziu a doua zi le va pune pe fete să se autodenunțe. A mai trecut un timp, până când ANAD le-a trimis notificări la absolut toate fetele. A fost prea târziu. Ulterior, când ne-am dus să le reprezentăm la ANAD, am aflat că la fete nu a ajuns mesajul. Ba, din contră, președintele le-a spus că nu au voie să stea de vorbă cu nimeni în acest caz, să stea în banca lor. Clubul a crezut probabil că scapă, că vor fi doar primele trei jucătoare de care s-a aflat prima dată. Uite că nu a fost așa!”.

„Două întâlniri am avut, cu Novanc și Dragomir, să anunțe fetele să meargă să se autodenunțe. Clubul le-a intersis să vorbească, iar acum vede toată lumea de ce. Să mă citeze ANAD, că merg și voi spune absolut tot ce știu”, Viorel Mazilu

Fostul jucător și antrenor a ținut să mai transmită: „Sportivii să apelez cu încredere la Sindicatul Handbaliștilor, că vom îi vom sprijini, indiferent dacă sunt sa nu afiliați”.

Marius Novanc a confirmat discuțiile cu Viorel Mazilu

Marius Novanc a confirmat că a discutat cu Viorel Mazilu după ce a revenit la Viena: „Nu știu dacă e bine sau e rău să iau eu soarta unor fete în mână, să mă duc să le spun să facă un anumit lucru. Iar dacă le duceam eu la Mazilu, ce însemna? Nu știam ce este bine să fac. În primul rând, nu era OK să mă duc eu să iau fetele pe ascuns și să procedeze ca mine. Nu cred că este OK să faci chestia, eu eram angajat al clubului, nu am putut să-mi asum astfel de lucruri

Ce a mai declarat Marius Novanc:

„M-am văzut cu Mazilu la o cafea și mi-a spus ceva de genul: strânge fetele și nu știu ce. Dar cine sunt eu? Nu, dacă vrei și ai o portiță, vino tu și spune-le, vorbește cu fetele. Nu mă duc să spun eu ce ai transmis tu. Până la urmă, dacă se întâmplă ceva rău, eu nu pot să-mi asum. Eu nu am făcut nimic, nu am avut habar de nimic, că vor să facă acea procedură. Dacă mă întrebau pe mine, eu am niște cunoștințe cât de cât, pentru că am fost și noi la națională și am fost permanent monitorizați, ni s-a spus de perfuzii și așa mai departe. În perioada respectivă eu am fost la Master Coach, nu m-a anunțat nimeni personal despre ce vor să facă. Eu știam că fetele vor merge în continuare la Paradisul Acvatic pentru recuperare”

„Nu puteam eu să mă joc cu viitorul lor, nu avem nicio cunoștință în sensul ăsta. I-am spus că dacă într-adevăr vrea să le ajute, să vorbească la club. Nici ei nu știau ce să facă, erau într-o situație fără precedent. I-am spus că îi pun în legură cu președintele, vorbește cu el și așa mai departe. Ceea ce am și făcut. Ei au luat legătura, au vorbit”.

„El a fost alături de Sorina Tîrcă la ANAD în timpul audierilor. Mazilu s-a dus cu Sorina să o reprezente și ce a pățit? A luat pedeapsa maximă”

„Fetele au discutat între ele. Cele rămase acasă au discutat cu cele de la lot. Acestea din urmă le-ar fi spus că avocații lor le-au sfătuit să se autodenunțe. Unele fete au avut încredere în cele de la lot, unele nu au avut încredere. Nimeni nu știa ce e bine să facă, ce e bine și ce e rău. La un moment dat am discutat cu 1-2 fete, dar nu am fost martor la discuțiile între ele”.

Autor: Marius Hutu Publicat: 13 Sep. 2020, 14:48 Actualizat: 13 Sep. 2020, 16:22 Handbal
Pe aceeași temă
Daniela Crudu, surprinsă în timp ce... Ce lucru rușinos făcea când credea că nu o vede nimeni
Daniela Crudu, surprinsă în timp ce... Ce lucru rușinos făcea când credea că nu o vede nimeni
Hackerville şi Camorra: cum i-au ajutat românii pe mafioţii italieni să spele zeci de milioane de euro. Banii din zidul unei vile şi „avionul condamnaţilor” VIDEO
Hackerville şi Camorra: cum i-au ajutat românii pe mafioţii italieni să spele zeci de milioane de euro. Banii din zidul ...
China a înregistrat primul deces provocat de Covid-19 după opt luni
China a înregistrat primul deces provocat de Covid-19 după opt luni
„E culmea tupeului! Zici ca e la FCSB de 5 ani!” Cine e fotbalistul care s-a remarcat dupa primul meci oficial din 2021
„E culmea tupeului! Zici ca e la FCSB de 5 ani!” Cine e fotbalistul care s-a remarcat dupa primul meci oficial din 2021
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai îl tăiase
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai îl tăiase
BOALA cruntă despre care nu se vorbește: Ne degradează extrem de mult starea de sănătate
BOALA cruntă despre care nu se vorbește: Ne degradează extrem de mult starea de sănătate
Cine a încercat s-o otrăvească pe Șoșoacă! Senatoarea AUR, de urgență pe mâinile medicilor
Cine a încercat s-o otrăvească pe Șoșoacă! Senatoarea AUR, de urgență pe mâinile medicilor
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei decenii - FOTO
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei decenii - FOTO
Comanda din Windows 10 care îți poate șterge toate datele din PC! Nu o încerca, chiar dacă ești curios
Comanda din Windows 10 care îți poate șterge toate datele din PC! Nu o încerca, chiar dacă ești curios
Strat gros de polei în România. Ce zonă a fost grav afectată. S-a lăsat cu carambol cu 4 mașini
Strat gros de polei în România. Ce zonă a fost grav afectată. S-a lăsat cu carambol cu 4 mașini
Lovitură de teatru: două dintre emblemele din Centrul Capitalei s-au ÎNCHIS ”peste noapte”
Lovitură de teatru: două dintre emblemele din Centrul Capitalei s-au ÎNCHIS ”peste noapte”
Pozițiile intime din dormitor care fac furori în 2021
Pozițiile intime din dormitor care fac furori în 2021
Noua Lada NIVA arată fabulos. Dovada că va avea același succes ca și DUSTER
Noua Lada NIVA arată fabulos. Dovada că va avea același succes ca și DUSTER
Propunerea unui bărbat pentru consiliul local: Vă dau 50 de milioane dacă mă lăsați să sap la groapa de gunoi. Ce „comoară” s-ar ascunde acolo
Propunerea unui bărbat pentru consiliul local: Vă dau 50 de milioane dacă mă lăsați să sap la groapa de gunoi. Ce ...
GALERIE FOTO Dacia lansează conceptul Bigster, un SUV de 4,6 metri lungime. Strategia Groupe Renault pe următorii ani
GALERIE FOTO Dacia lansează conceptul Bigster, un SUV de 4,6 metri lungime. Strategia Groupe Renault pe următorii ani
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Imagini şocante de la o petrecere. Cum se distrează mai mulţi tineri VIDEO
Imagini şocante de la o petrecere. Cum se distrează mai mulţi tineri VIDEO
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu ...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a făcut ceva care a șocat telespectatorii
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a făcut ceva care a șocat telespectatorii
”Bombardiera” Theodora întrece orice LIMITĂ! Imagini +18  cu cele mai NATURALE forme
”Bombardiera” Theodora întrece orice LIMITĂ! Imagini +18 cu cele mai NATURALE forme
Mulți șoferi au scăpat de RADAR mulțumită acestei piese. Toate mașinile o au, din fabrică
Mulți șoferi au scăpat de RADAR mulțumită acestei piese. Toate mașinile o au, din fabrică
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era blondă și avea un trup perfect
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era blondă și avea un trup perfect
FOTO. Imagini incendiare cu Laurette! Cele mai senzuale apariții ale mulatrei care a făcut ravagii între bărbați
FOTO. Imagini incendiare cu Laurette! Cele mai senzuale apariții ale mulatrei care a făcut ravagii între bărbați
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști se află aici
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști se află aici