Noi dezvăluiri incendiare în cazul „Corona Brașov”. „Clubul le-a interzis sportivelor să vorbească, iar acum vede toată lumea de ce”. Jumătate din lot este suspendat până anul viitor pentru că un mesaj, pentru autodenunț, nu ar fi ajuns la timp la jucătoare

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
Noi dezvăluiri incendiare în cazul „Corona Brașov”. „Clubul le-a interzis sportivelor să vorbească, iar acum vede toată lumea de ce”. Jumătate din lot este suspendat până anul viitor pentru că un mesaj, pentru autodenunț, nu ar fi ajuns la timp la jucătoare

Viorel Mazilu, secretar general al Sindicatului Handbaliștilor, a făcut noi dezvăluiri incendiare în cazul „Corona Brașov”. Fostul jucător și antrenor al Stelei susține că gruparea brașoveană le-a interzis sportivelor, la momentul în care s-a aflat că au utilizat terapia cu laser intravenos (interzisă de WADA), să vorbească.

Mai mult, a precizat că s-a întâlnit personal cu Marius Novanc (fostul antrenor secund) și Liviu Dragomir (fostul director general) și i-a sfătuit să le transmită handbalistelor să meargă la ANAD de bună voie și să se autodenunțe. Jucătoarele au făcut declarații doar după ce au fost notificate că trebuie să vină la ANAD. Consecințele? Aproximativ jumătate din lot este suspendat până la sfârșitul lunii martie 2021!

Cazul „Corona Brașov” scoate la iveală noi detalii. Motivul oferit de Viorel Mazilu care a condus la o pedeapsă mai mare pentru jumătate din fete

După Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu, alte cinci jucătoare din lotul „Corona” au scăpat de suspendare și și-au putut relua activitatea începând cu sfârșitul acestei săptămâni, este vorba despre Eliza Buceschi, Ana Maria Lopătaru, Daria Bucur, Natasha Nolevska și Elaine Gomes Barbosa. Eliza Buceschi a și fost prezentată oficial de Rapid București.

Pentru jumătate din lotul Coronei Brașov, calvarul continuă, pentru că fetele sunt suspendate până în 28 martie 2021.

După ce ANAD a anunțat pedepsele în scandalul de doping de la Brașov, s-au iscat destule controverse, prin prisma faptului că jucătoarele au primit sancțiuni diferite, deși terapia cu laser intravenos a fost aceeași pentru toată lumea. Ulterior, am aflat însă și motivul pentru care pedepsele au fost diferite, între 1,3 luni și 1,8 luni. Cu alte cuvinte, a contat ajutorul dat de fiecare sportivă în dosar.

Scandalul a izbucnit în seara zilei de 18 noiembrie, când echipa națională de handbal era în catonament. Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu au fost primele trei fetele rostite în acest dosar. În lot se mai aflau la data respectivă Eliza Buceschi și Daria Bucur. Toate aceste fete nu au mai așteptat notificările de la ANAD și s-au prezentat mai devreme pentru autodenunțuri. Este și motivul pentru care pedeapsa lor a fost mai mică în raport cu toate celelalte fete. Lotul „trei” – suspendat cu 1,8 luni – s-a prezentat la ANAD pentru audieri abia după ce au primit notificările în 29 noiembrie. A fost deja prea târziu. Agenția Națională avea deja destule probe strânse la dosar.

Andreea Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Diana Popescu, Viktoria Tymoshenkova, Ivona Pavicevic, Sorina Tîrcă, Elena Pătuleanu și Laura Constantin sunt jucătoarele încă suspendate din activitate.

Viorel Mazilu, reprezentatul sportivilor în România, care a și fost alături de lotul „Corona” în timpul audierilor la ANAD, a făcut câteva dezvăluiri șoc. Toate jucătoarele ar fi scăpat azi de pedepse dacă gruparea de la poalele Tâmpei le-ar fi sfătuit și pe ele să meargă la ANAD și să se autodenunțe, înainte de a primi notificările. Personal s-a întâlnit cu Marius Novanc și Liviu Dragomir și i-a informat că, spre binele lor, fetele trebuie să ajungă cât mai repede la ANAD. Mesajul nu ar fi ajuns însă și la sportive.

„Ulterior, am aflat că li s-a interzis să vorbească”

Noi, ca și Sindicatul al Handbaliștilor, am văzut clar regulamentul și am încercat să dau de fetele de la Brașov, să le spun să se denunțe. Dar având în vedere situația care era atunci, nu am putut să iau legătura cu nicio fată, aveau telefoanele închise sau nu răspundeau. Ulterior, am aflat că li s-a interzis să vorbească”, a declarat Viorel Mazilu pentru ProSport

Am încercat să le transmit faptul că dacă a mai făcut cineva această procedură, să meargă și să se autodenunțe, era mult mai bine pentru ele pe viitor. Asta am încercat să le transmit, dar nu am avut cui”, Viorel Mazilu

La trei zile după izbucnirea acestui scandal, Marius Novanc (fostul antrenor secund), aflat la tragerea la sorți la Viena, l-a sunat pe Viorel Mazilu și i-a transmis că dorește să se vadă cu el, imediat ce aterizează, ne-a relatat secretarul general al SHR.

M-am întâlnit cu el și m-a întrebat ce ar putea să facă, pentru a ieși din situația asta. I-am explicat că singura soluție este să stea de vorbă cu fetele, pentru că eu nu pot lua legătura cu ele sub nicio formă, să le transmită să ia legătura cu mine sau să se autodenunțe imediat. El a înțeles mesajul atunci și mi-a promis că se duce și vorbește cu fetele. A vorbit cu președintele clubului (n.r. Liviu Dragomir). Apoi, Marius nici nu mi-a mai răspuns la telefon”, a dezvăluit Mazilu, care a continuat povestea:

La un moment dat, m-am trezit cu un mesaj de la el, dacă pot să mă întâlnesc cu Dragomir, să-i explic situația și așa mai departe. M-am dus la Râșnov și m-am întâlnit cu președintele clubului, i-am explicat și lui situația, că fetele trebuie salvate sub orice formă, nu mai este cale de întors. Să meargă și să se autodenunțe pentru a obține o pedeapsă mult mai mică. S-a făcut că înțelege și că în ziua respectivă, cel târziu a doua zi le va pune pe fete să se autodenunțe. A mai trecut un timp, până când ANAD le-a trimis notificări la absolut toate fetele. A fost prea târziu. Ulterior, când ne-am dus să le reprezentăm la ANAD, am aflat că la fete nu a ajuns mesajul. Ba, din contră, președintele le-a spus că nu au voie să stea de vorbă cu nimeni în acest caz, să stea în banca lor. Clubul a crezut probabil că scapă, că vor fi doar primele trei jucătoare de care s-a aflat prima dată. Uite că nu a fost așa!”.

„Două întâlniri am avut, cu Novanc și Dragomir, să anunțe fetele să meargă să se autodenunțe. Clubul le-a intersis să vorbească, iar acum vede toată lumea de ce. Să mă citeze ANAD, că merg și voi spune absolut tot ce știu”, Viorel Mazilu

Fostul jucător și antrenor a ținut să mai transmită: „Sportivii să apelez cu încredere la Sindicatul Handbaliștilor, că vom îi vom sprijini, indiferent dacă sunt sa nu afiliați”.

Marius Novanc a confirmat discuțiile cu Viorel Mazilu

Marius Novanc a confirmat că a discutat cu Viorel Mazilu după ce a revenit la Viena: „Nu știu dacă e bine sau e rău să iau eu soarta unor fete în mână, să mă duc să le spun să facă un anumit lucru. Iar dacă le duceam eu la Mazilu, ce însemna? Nu știam ce este bine să fac. În primul rând, nu era OK să mă duc eu să iau fetele pe ascuns și să procedeze ca mine. Nu cred că este OK să faci chestia, eu eram angajat al clubului, nu am putut să-mi asum astfel de lucruri

Ce a mai declarat Marius Novanc:

„M-am văzut cu Mazilu la o cafea și mi-a spus ceva de genul: strânge fetele și nu știu ce. Dar cine sunt eu? Nu, dacă vrei și ai o portiță, vino tu și spune-le, vorbește cu fetele. Nu mă duc să spun eu ce ai transmis tu. Până la urmă, dacă se întâmplă ceva rău, eu nu pot să-mi asum. Eu nu am făcut nimic, nu am avut habar de nimic, că vor să facă acea procedură. Dacă mă întrebau pe mine, eu am niște cunoștințe cât de cât, pentru că am fost și noi la națională și am fost permanent monitorizați, ni s-a spus de perfuzii și așa mai departe. În perioada respectivă eu am fost la Master Coach, nu m-a anunțat nimeni personal despre ce vor să facă. Eu știam că fetele vor merge în continuare la Paradisul Acvatic pentru recuperare”

„Nu puteam eu să mă joc cu viitorul lor, nu avem nicio cunoștință în sensul ăsta. I-am spus că dacă într-adevăr vrea să le ajute, să vorbească la club. Nici ei nu știau ce să facă, erau într-o situație fără precedent. I-am spus că îi pun în legură cu președintele, vorbește cu el și așa mai departe. Ceea ce am și făcut. Ei au luat legătura, au vorbit”.

„El a fost alături de Sorina Tîrcă la ANAD în timpul audierilor. Mazilu s-a dus cu Sorina să o reprezente și ce a pățit? A luat pedeapsa maximă”

„Fetele au discutat între ele. Cele rămase acasă au discutat cu cele de la lot. Acestea din urmă le-ar fi spus că avocații lor le-au sfătuit să se autodenunțe. Unele fete au avut încredere în cele de la lot, unele nu au avut încredere. Nimeni nu știa ce e bine să facă, ce e bine și ce e rău. La un moment dat am discutat cu 1-2 fete, dar nu am fost martor la discuțiile între ele”.

Pe aceeași temă
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
Femeia care a furat un milion de euro de la CEC Bank şi i-a donat la săraci şi la biserici, trimisă din nou în judecată
Femeia care a furat un milion de euro de la CEC Bank şi i-a donat la săraci şi la biserici,…
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua capitală aflată la 2000 de km distanţă
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua capitală aflată la 2000 de…
După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum se cer 80 pentru el
După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum…
E CUTREMUR! Anamaria Prodan a publicat imaginile necenzurate
E CUTREMUR! Anamaria Prodan a publicat imaginile necenzurate
Procurorii nu pot face nimic! E vorba despre polițistul care a lovit-o pe Raisa!
Procurorii nu pot face nimic! E vorba despre polițistul care a lovit-o pe Raisa!
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Călător în timp? Previziunea uluitoare făcută de bărbatul din mașina neagră, în 1968
Călător în timp? Previziunea uluitoare făcută de bărbatul din mașina neagră, în 1968
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului a spus, în sfârşit, tot
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului a spus, în sfârşit, tot
Suntem o forță în toată Europa! România a dat marea lovitura în Uniunea Europeană
Suntem o forță în toată Europa! România a dat marea lovitura în Uniunea Europeană
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Loredana Groza s-a pozat cum nu a mai făcut-o până acum. Cum arată la 51 de ani
Loredana Groza s-a pozat cum nu a mai făcut-o până acum. Cum arată la 51 de ani
EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie:
EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie: "Ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus să termin cu circul"
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Nicolae Ciucă şi-a plagiat teza de doctorat? Premierul solicită analizarea tezei de către Comisia de Etică a UNAP/Cioloş îi cere lui Ciucă să solicite o analiză cu celeritate a CNATDCU
Nicolae Ciucă şi-a plagiat teza de doctorat? Premierul solicită analizarea tezei de către Comisia de Etică a UNAP/Cioloş îi cere…
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac amor cu tine chiar acum!”
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac amor cu tine chiar acum!”
Bomba zilei la Australian Open: Coşmarul lui Halep a spulberat campioana din 2016
Bomba zilei la Australian Open: Coşmarul lui Halep a spulberat campioana din 2016
ANAF scoate tunurile grele: Verificări masive pentru cine a obţinut venituri din aceste surse. Ce trebuie să ştie milioane de români pentru a nu plăti amenzi usturătoare
ANAF scoate tunurile grele: Verificări masive pentru cine a obţinut venituri din aceste surse. Ce trebuie să ştie milioane de…
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70 de ani
Celebra vloggeriță Andreea Bostanica, în lacrimi după moartea Raisei Nicoleta. Care este regretul tinerei: ”Dacă aș fi știut...” / FOTO
Celebra vloggeriță Andreea Bostanica, în lacrimi după moartea Raisei Nicoleta. Care este regretul tinerei: ”Dacă aș fi știut...” / FOTO
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Acest VOLKSWAGEN este INTERZIS în Europa și nimeni nu înțelege de ce
Acest VOLKSWAGEN este INTERZIS în Europa și nimeni nu înțelege de ce
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la 66 de ani!
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la 66 de ani!
FOTO. Transformarea spectaculoasă a Minodorei! Cum arată în costum de baie, după ce a slăbit 40 de kilograme
FOTO. Transformarea spectaculoasă a Minodorei! Cum arată în costum de baie, după ce a slăbit 40 de kilograme