Daciana Hosu, blocată de Corona Brașov să revină în activitate + Amenințare pentru jucătoare dacă vor solicita despăgubiri, deși clubul a pregătit „terenul” încă din 28 august 2019 pentru a duce echipa de handbal la terapie cu laser intravenos | DOVADA

Redactor:
Marius Hutu
Daciana Hosu, blocată de Corona Brașov să revină în activitate + Amenințare pentru jucătoare dacă vor solicita despăgubiri, deși clubul a pregătit „terenul” încă din 28 august 2019 pentru a duce echipa de handbal la terapie cu laser intravenos | DOVADA
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cristina Laslo și Bianca Bazaliu intră în programul de pregătire al echipelor Minaur Baia Mare, respectiv CSM București, după ce WADA a aprobat înghețarea pedepselor primite în cazul „Corona Brașov”. În schimb, Daciana Hosu, a treia jucătoare care are deja dreptul de a reveni în activitate, este deocamdată blocată de Corona Brașov. Portarul a ajuns la un acord cu SCM Rm. Vâlcea, dar nu se poate alătura echipei pregătite de Florentin Pera din cauza demersurilor clubului de la poalele Tâmpei.

Corona Brașov a blocat-o pe Daciana Hosu printr-un Apel la FR de Handbal să înceapă antrenamentele la o nouă echipă

Cazul de dopaj „Corona Brașov” a ajuns, cu câteva excepții, la final, după ce Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a emis ieri un Ordin privind înghețarea sancțiunii de suspendare din activitatea sportivă pentru 16 jucătoare. A fost o poveste dureroasă pentru sportive, a suferit și handbalul românesc, atât ca imagine, dar cât și al rezultatelor, în special la Campionatul Mondial din decembrie 2019, unde naționala a încasat niște înfrângeri istorice! Nu mai puțin de patru jucătoare din lotul „Brașov” au fost oprite să facă deplasarea în Japonia cu două zile înainte, este vorba despre Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi și Daria Bucur.

Unele sportive încearcă să facă uitat cât mai repede acest vis urât, în schimb, pentru altele, calvarul continuă! Este și cazul Dacianei Hosu, care are dreptul să revină la handbal după o pauză de 9 luni, dar nu poate din cauza clubului. Dacă Bianca Bazaliu și Cristina Laslo și-au încheiat în iunie contractele cu Corona Brașov, în schimb, portarul încă mai are raporturi contractuale cu clubul. Bineînțeles, că în toată această perioadă de suspendare nicio jucătoare nu a beneficiat de niciun venit.

Daciana Hosu a depus o solicitare în urmă cu ceva timp pentru a se constata încetarea raporturilor contractuale. A avut și o primă soluție favorabilă la Comisia de Memorii din cadrul Federației Române de Handbal, dar Corona Brașov a făcut Apel. De neînțeles toată această acțiune! „După tot ce s-a întâmplat acolo, trebuie să lași pe fiecare să-și vadă de viață, de carieră, cine poate, ce poate să mai salveze. Este total neîntemeiat demersul clubului Corona, dar trebuie să constate o Comisie treaba asta și sperăm să se judece cât mai repede, astfel încât sportiva să poată să meargă unde își dorește. Nu ne rămâne decât să așteaptăm să se soluționeze Apelul. Până nu se soluționează Apelul, contractul este în vigoare, iar Daciana nu se poate antrena cu un alt club”, ne-a relatat Paul Mincu, avocatul jucătoarei.

Sunt sportive care au pierdut Campionatul Mondial și trebuie să primească o reparație financiară în sensul acesta

După ce le-a afectat grav cariera, prin faptul că le-a dus la acea clinică privată din Brașov pentru o recuperare cu terapie prin laser intravenos, gruparea brașoveană le-ar fi putut oferi sportivelor, drept consolare, posibilitatea de a-și rezilia contractelor, susțin mai multe voci autorizate. Dar o astfel de disponibilitate din partea clubului, pentru a înceta contractele nu a existat, din moment ce a făcut Apel la demersul Dacianei Hosu. Așadar, în situația înghețării pedepselor, toate jucătoarele care mai sunt încă sub contract cu Corona Brașov, trebuie să revină la echipă, să-și îndeplinească obligațiile contractuale asumate (acest lucru este valabil în momentul în care expiră suspendarea pentru fiecare sportivă în parte).

Clubul nu a avut această disponibilitate de a le da drumul jucătoarelor aflate încă sub contract, poate și pentru a bloca, astfel, o avalanșă de procese pe care le-ar putea avea în perioada următoare cu sportivele. Și chiar sunt șanse mari ca mai multe sportive să acționeze Corona Brașov în instanță pentru a cere despăgubiri. „Cu toate sportivele din lot pe care le reprezint, am discutat și le-am spus clar. După ce se termină dosarul de la ANAD, se poate discuta despre o eventuală acțiune pentru a se recupera prejudiciul cauzat din toată treaba asta. Dosarul de doping s-a terminat acum, astfel că fiecare sportivă știe care este suspendarea efectivă și poate să-și calculeze prejudiciul. Este posibil să mergem mai departe, sunt sportive care doresc treaba asta, să meargă să-și recupereze prejudiciul. Vă dați seama, sunt sportive care au pierdut Campionatul Mondial și trebuie să primească o reparație financiară în sensul acesta”, ne-a declarat avocatul Paul Mincu.

„S-a stabilit culpa jucătoarelor și, din punctul nostru de vedere, mai degrabă clubul este îndreptățit să le acționeze în judecată, decât invers”

Pe rol instanțelor de judecată sunt deja două litigii în acest sens, informație confirmată și de avocatul Coronei Brașov în tot acest caz de doping, Dan Idita. Un proces a fost intentat de Daria Bucur, o jucătoare care își va încheia perioada de suspendare în data de 10 septembrie. De asemenea, Corona Brașov se gândește să dea jucătoarele în judecată! „În situația în care există astfel de intenții ale jucătoarelor, ne gândim serios de a le acționa în instanță. S-a stabilit culpa jucătoarelor și, din punctul nostru de vedere, mai degrabă clubul este îndreptățit să le acționeze în judecată, decât invers. Culpa rezidă în sancțiunea pe care au primit-o. De ce au fost suspendate jucătoarele? Pentru că au încălcat reglementările anti-doping, există o decizie în acest sens”, a fost declarația făcută de Dan Idita pentru ProSport. Excepțional! Clubul este cel care le-a cerut jucătoarelor să meargă la clinică pentru procedura terapiei prin laser și totul clubul se gândește să le acționeze în judecată?

Serviciile medicale achiționate prin licitație publică. S-a știut de la bun început ce se achiziționează:„ tratamente ce sunt benefice pentru recuperarea, tratarea și creșterea performanțelor sportivilor”

După cum a afirmat și Marius Capră, medicul Coronei Brașov, într-un interviu pentru ProSport, au fost câteva sportive care au avut dubii în privința recuperării prin laser intravenos, pentru a merge la acea clinică. Dar nici nu prea au avut de ales, pentru că prin contractele semnate cu clubul și Regulamentul de Ordine Interioară erau obligate să respecte cu strictețe recuperarea și tratamentul impus de staff-ul medical, riscând altfel penalizări. Pe de altă parte, în tot acest context nu trebuie omis un alt aspect. Jucătoarele de la Corona Brașov au fost trimise la clinica Iomed undeva la sfârșitul lunii octombrie, dar terenul pentru aceste „vizite” a fost pregătit încă din 28 august 2019, când s-au contractat serviciile medicale pentru o sumă estimată la 125.000 de lei fără TVA. DOVADA o aveți mai jos:

cazul corona brasov

Iar clubul a știut de la bun început ce servicii achiziționează: „Societatea noastră oferă în cadrul Iomed Clinique servicii medicale bazate pe terapia cu laser de joasă frecvență (LLLT) și terapia cu plasmă îmbogățită cu plachete autologe (PRP), tratamente ce sunt benefice pentru recuperarea, tratarea și creșterea performanțelor sportivilor. În momentul de față, suntem unica societate medicală din România care combină cu succes aceste două terapii”.

Chiar și junioara Laura Constantin avea nevoie de terapie prin laser intravenos?

Vizita jucătoarelor de la Corona Brașov la Clinica din Brașov a venit înaintea jocurilor cu Gloria Bistrița, decisive pentru calificarea în grupele Cupei EHF. Recuperarea este un aspect foarte important azi în sportul de mare performanță, iar jucătoarele de la Corona Brașov erau la data respectivă într-un ritm destul de susținut. Preocuparea clubului de a avea handbalistele în cea mai bună condiție fizică era întemeiată, metoda aleasă a încălcat însă Codul Antidoping. Totuși, nu se explică de ce Corona Brașov a trimis și junioarele la terapie prin laser intravenos. Alicia Gogîrlă nu a avut însă acordul mamei, Simona Gogîrlă. În schimb, Laura Constantin, o altă minoră, a efectuat tratamentul, drept dovadă că s-a ales cu o suspendare de 1,6 ani, redusă ieri la 1,2 ani! Pentru ce a avut nevoie sportiva de terapie, în condițiile în care ea nu juca la prima echipă? Din punct de vedere uman, sportiv, clubul nu a făcut altceva decât să-i frângă aripile acestei tinere sportive

ProSport a încercat să stea de vorbă și cu actuala conducere a clubului, dar actualii oficiali au evitat să vorbească despre acest caz, având în vedere că nu au avut nicio implicare. „Nu am toate datele și nu aș vrea să mă pronunț”, a fost răspunsul directorului general, Petrică Stancu. Dar Corona Brașov a făcut niște demersuri la Federație – Vezi Apelul în cazul Dacianei Hosu – semn că „sforile” le trag alții! Singurele reacții oficiale le-am obținut de la avocatul Dan Idita, care a confirmat, de asemenea, faptul că gruparea brașoveană a reclamat Federația Română de Handbal la Curtea de Apel după ce a exclus-o / retrogradat-o ulterior din Liga Florilor și Cupa României. Primul termen de judecată nu a avut încă loc.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen