Dacă Neagu nu e, nimic nu e! România a arătat ca o echipă modestă în faţa Franţei, în primul meci amical din cadrul turneului Golden League

21 mar 2019 7994 afişări Handbal
Dacă Neagu nu e, nimic nu e! România a arătat ca o echipă modestă în faţa Franţei, în primul meci amical din cadrul turneului Golden League

Naţionala feminină de handbal a debutat cu o înfrângere severă în turneul Golden League din Franţa, 18-28 în faţa naţionalei ţării gazde. România a fost fără mai multe jucătoare de bază, în frunte cu Cristina Neagu, dar chiar şi aşa ar fi trebuit să arate măcar mai mult tupeu, pentru că nu avea nimic de pierdut. Dar s-a mulţumit cu puţin şi a obţinut şi mai puţin, arătând per-total ca o naţională de pluton.

Cristina Neagu lipseşte pentru câteva luni, astfel că România încearcă să se descurce şi fără liderul echipei naţionale din ultimii ani. Prima „lecţie” a fost însă foarte dificilă pentru tricolore şi nu prea s-au descurcat când au fost „scoase la tablă”.

După 7-8 minute de echilibru, Franţa a dominat copios această întâlnire, reuşind încă de la pauză să facă o diferenţă de şapte goluri (15-8). Crina Pintea a părut că este singura jucătoare din tabăra naţionalei care se ridică la nivelul adversarei, în rest, au fost multe aşteptări şi realizări destul de puţine. Principala problemă a fost în jocul poziţional, unde nu numai că România nu a reuşit să marcheze, dar nici măcar nu a tras de la distanţă. S-au marcat două goluri de la 9 metri în primele 30 de minute, prin Perianu şi Bucur. Mingea a ajuns destul de greu şi pe extreme, astfel că tot jocul de atac a stat în angajarea pivotului Crina Pintea.

Franţa a avut o formulă de echipă mai aproape de cea ideală, iar în prima parte a profitat în câteva rânduri de cadourile primite, aproape jumătate din goluri fiind realizate pe faza a doua şi contraatac.

Lucrurile nu s-au reglat foarte mult nici în partea secundă. Poate apărarea s-a închis ceva mai bine în anumite momente, dar şi Franţa a lăsat-o mai moale, nu a făcut un scop în sine de a câştiga la o anumită diferenţă. Astfel, România a beneficiat de 2-3 contraatacuri, realizând astfel şi nişte goluri mai uşoare, pentru că în poziţional jocul a fost la fel de static, fără multe soluţii, fără o jucătoare care să preia iniţiativa şi să-şi pună amprenta pe joc. La final, gazdele s-au impus logic cu 28-18.

Pentru România urmează meciul cu Norvegia, programat sâmbătă, de la ora 17:30.

EVOLUŢIA SCORULUI

►Chiar în utimele secvenţe, Franţa realizează o diferenţă de 10 goluri, 28-18. România a arătat ca o echipă modestă în această seară

►După alte minute de secetă, Nicoleta Dincă este prima pe contraatac şi înscrie pentru 18-26.

Raluca Băcăoanu scoate o eliminare de 2 minute la Kanor, apoi şi o aruncare de la 7 metri, a 11-a a echipei. Laslo înscrie pentru 17-24.

► Claudia Constantinescu se remarcă printr-o aruncare de la distanţă, 16-22. Tricolorele au avut câteva minune mai bune de joc, dar şi Franţa a ridicat piciorul de pe acceleraţie.

► România leagă pentru prima dată trei goluri, după o reuşită marca Mădălina Zamfirescu,15-21

► Franţa ratează o aruncare de la 7 metri şi o şansă de a crea o diferenţă formată din două cifre. Marchează, în schimb, Laslo, tot de la 7 metri. La câteva secunde distanţă apare la finalizare şi Boian, care reduce din diferenţă pe contraatac.

► O acţiune ceva mai rapidă a tricolorelor în atac se termină cu un gol marcat de Mădălina Zamfirescu, de pe linia de 6 metri, 12-20. Laura Pristaviţă este eliminată 2 minute.

Andreea Popa prinde curaj, marchează al treilea gol de la 7 metri. Diferenţa de la pauză se reface, după un ajutor şi din partea gazdelor, care au deviat o minge în propria poartă, 11-18.

► România continuă să aibă un joc lipsit de consistenţă, evoluează static, comite erori, iar Franţa îşi arată clasa, 9-18 (min. 36). Ambros Martin se vede nevoit să solicite time-out.

Dumanska începe repriza cu o paradă. Crina Pintea continuă să-şi facă treaba pe semicerc şi obţine încă o aruncare de la 7 metri, transformată de Andreea Popa, 9-15.

Tricolorele intră la cabine cu un handicap de şapte goluri, 8-15, după ce Houette a marcat de la 7 metri.

► Jocul României devine tot mai modest, iar campioana Europei înscrie nestingherită pe contraatac prin Dembele, 7-14. Daria Bucur marchează apoi golul opt pentru prima reprezentativă, reprezentând a doua reuşită a echipei de la distanţă în această repriză.

► La scorul de 6-12, tricolorele obţin a şaptea aruncare de la 7 metri, prin Crina Pintea. Înscrie de această dată Andreea Popa.

România – Glauser 2-4, la aruncările de la 7 metri până în minutul 26. Laslo iroseşte o nouă execuţie de la 7 metri. Franţa profită şi se desprinde la cinci goluri, 6-11.

► Crina Pintea îşi face din nou numărul pe semicercul advers şi face ca tabala să arate 6-9.

► După debutul plin de elan din primele minute, România nu prea contează prin aruncările de la distanţă. În schimb, obţine aruncări de la 7 metri destul de frecvent. Cristina Laslo reduce din diferenţă, 5-8.

► Jucăm 4 contra 6 în apărare, după ce a fost eliminată şi Claudia Constantinescu. Franţa greşeste însă pasa, astfel că România menţine pentru moment un handicap de patru goluri.

Glauser o citeşte şi pe Crina Pintea la 7 metri şi are a treia paradă în mai puţin de 18 minute la acest capitol. Mai mult, pivotul român este eliminat pentru 2 minute. Între timp, Franţa s-a desprins din nou la patru lungimi: 4-8.

Crina Pintea pune capăt unei perioade mai slabe a României, cu un gol marcat de la linia de 7 metri. Tricolorele au întrerupt, aşadar, o serie de cinci goluri a gazdelor, multe înscrise pe faza a doua şi contraatac. Scor 4-7

► România a ratat a doua arucare de la 7 metri, prin Mădălina Zamfirescu. Franţa ia avans, scor 3-6.

► În absenţa Cristinei Neagu, Crina Pintea este liderul echipei României, cel puţin până în acest moment. Pivotul naţionalei este destul de prezentă în atac, dar nu reuşeşte să o învingă pe Glauser. Franţa a preluat iniţiativa, 3-5. Ambros Martin a cerut time-out.

► România are o circulaţie bună a mingii la linia de 9 metri, iar Perianu a readus echipa naţională în avantaj, 3-2. Apoi, Cristina Laslo a avut şansa de a desprinde România, dar a fost ghicită de Glauser la 7 metri.

► Debutul partidei îi aparţine franţuzoaicei Nze Minko. Prin pătrunderile ei, gazdele au preluat conducerea, 1-2.

Crina Pintea domină sermicercul la prima acţiune ofensivă, obţine prim-planul şi reuşeşte să deschidă scorul, 1-0.

► România a început partida în atac, în formula Dedu – Florică, Perianu, Zamfirescu, Laslo, Seraficeanu, Pintea.


Naţionala feminină de handbal susţine în Franţa, în cadrul turneului Golden League, primele teste din 2019. România debutează în această seară (ora 21:30) în faţa ţării gazde, campioană mondială şi europeană en-titre. În primul joc al zilei, Norvegia a învins categoric echipa Danemarcei, scor 31-20.

Ambros Martin are un lot cu multe noutăţi, având în vedere absenţa unor jucătoare importante, în frunte cu Cristina Neagu.

Lotul României pentru Golden League

  • Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska
  • Extreme stânga: Cristina Florica, Nicoleta Dincă
  • Interi stânga: Gabriela Perianu, Claudia Constantinescu, Anca Polocoşer
  • Centri: Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Andreea Popa, Laura Pristăviţă
  • Interi dreapta: Daria Bucur, Diana Munteanu
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Cristina Boian
  • Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Raluca Băcăoanu

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.