Cum și-a condus Costică Buceschi echipa din fața televizorului! „Trăiesc ca orice suporter, dar la puterea a treia”. Concluzii după Sf. Gheorghe: „Linn Blohm, de departe cel mai bun pivot cu care am lucrat vreodată la o echipă de club”

Redactor:
Marius Hutu
Cum și-a condus Costică Buceschi echipa din fața televizorului! „Trăiesc ca orice suporter, dar la puterea a treia”. Concluzii după Sf. Gheorghe: „Linn Blohm, de departe cel mai bun pivot cu care am lucrat vreodată la o echipă de club”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Costică Buceschi, antrenorul echipei Minaur, nu și-a putut însoți echipa la Sf. Gheorghe, acolo unde s-au desfășurat patru etape în Liga Florilor. Tehnicianul a urmărit jocurile la televizor și a coordonat tehnic echipa prin telefon.

Minaur Baia Mare a obținut 10 puncte din 12 posibile în turneul de la Sf. Gheorghe, acolo unde s-au desfășurat patru etape în Liga Florilor, în perioada 29 octombrie – 3 nonoiembrie. Clubul care a avut cea mai spectaculoasă campanie de achiziții din vară nu a putut miza însă pe câteva jucătoare afectate de Covid-19 ori accidentări, dar nici pe antrenorul Costică Buceschi.

Costică Buceschi a dezvăluit cum a colaborat cu echipa din fața televizorului

În primă fază, fostul antrenor al echipei naționale a acuzat o răceală puternică, apoi a avut rezultat pozitiv la un test pentru Covid-19. „Am avut perioadă mai grea la început, dar am trecut peste ce a fost mai dificil”, ne-a dezvăluit antrenorul.

costica buceschi si-a condus echipa din fata televizorului
Costică Buceschi s-a aflat într-o situație dificilă în ultimele două săptămâni. PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

Aflat în izolare, Costică Buceschi a urmărit meciurile la televizor și și-a coordonat echipa prin telefon. Cum s-a văzut echipa de acasă, din fotoliu? „A fost foarte dificil, cred că este un lucru inedit, nu știu dacă a mai fost cineva în situația asta, să conducă de acasă patru meciuri. Am ținut legătura, bineînțeles, cu fetele. Un aport important la comunicarea mea cu echipa l-au avut Daniel Kotecz, Liviu Bala, care a preluat indicațiile mele, și Claudia Cetățeanu, cea care a avut atribuțiile antrenorului principal. Este adevărat, poate că mesajele în timpul meciurilor, ce aș fi vrut să transmit, ajungeau mai greu, dar înainte de meciuri am făcut împreună ședințele video, vizionările, etc. A fost însă foarte dificil pentru mine să fiu departe. Mă bucur însă că echipa a reușit să pună în practică lucrurile pe care le-am pregătit înainte, ceea ce am analizat și am hotărât la ședințele video”, a răspuns antrenorul.

Singurele puncte irosite de Minaur au fost în partida cu Rapid București, chiar în prima susținută la turneul de la Sf. Gheorghe, în fața unei adversare pentru care a evoluat și fiica antrenorului, Eliza Buceschi (scor 26-26). „Pentru noi a fost primul meci oficial, a fost destul de greu să avem un ritm de care să fim mulțumiți. Am jucat bine, am condus, am fost conduși, cred că rezultatul de la final a fost echitabil. Pentru noi a fost și puțin noroc, pentru că am egalat la final. Una peste alta mă bucur că nu am pierdut, iar azi suntem una dintre echipele neînvinse”.

Costică Buceschi: „Nu știu dacă suntem noi în măsură să sperăm la locul 1, dar ne vom bate”

Minaur Baia Mare a terminat turneul de la Sf. Gheorge neînvinsă și a urcat pe locul 2 în Liga Florilor, fiind la două puncte distanță de liderul CSM București.

Nu este un bilanț rău. Am obținut poate chiar mai multe puncte decât ne-am fi gândit, având în vedere că am avut un program foarte dificil, am jucat cu SCM Rm. Vâlcea, cu Gloria Bistrița. Sigur, că de sperat, ne doream să câștigăm fiecare meci, dar având în vedere adversarii pe care i-am avut și condițiile în care am jucat meciurile, tot ce s-a întâmplat în jurul echipei (n.r. cu referire la faptul că a început turneul cu nouă jucătoare absente; pe parcurs au revenit Andreea Popa și Oana Borș), am obținut rezultate extraordinar de bune”, a tras concluziile Costică Buceschi.

Acum, după acest debut de sezon, în care Minaur a reușit să se intercaleze între CSM București și SCM Rm. Vâlcea, probabil că așteptările sunt mult mai mari în Baia Mare. Astfel, este de așteptat ca și presiunea, pretențiile să crească, pentru că suporterii, dar și autoritățile locale își doresc ca echipa să lupte pentru titlu cu cele două mari puteri din Liga Florilor în ultimii 2 ani.

„Încă din vară, după ce am făcut anumite transferuri, s-au făcut anumite paralele între loturi și lumea s-a așteptat ca noi să fim una dintre contracandidatele la primele două locuri. Este greu să spunem la ora actuală dacă ne putem compara cu CSM București sau SCM Rm. Vâlcea. Ambele echipe și-au păstrat în mare parte loturile, în special CSM. Din acest punct de vedere au un avantaj. La fel, noi avem două absențe foarte importante, interii Massing și Rysankova, vor lipsi tot sezonul și va conta foarte mult. Asta pe lângă problemele care apar la fiecare turneu, cauzate în special de Covid-19. Nu știu dacă suntem noi în măsură să sperăm la locul 1, dar ne vom bate și vom încerca să punem probleme tuturor echipelor, inclusiv celor două care se luptă și în acest sezon pentru titlu. Covid-19 poate crea probleme tuturor, așa cum s-a întâmplat la acest turneu pentru Vâlcea. Astfel, sunt premise pentru multe surprize în acest sezon”, a comentat Costică Buceschi despre șansele echipei Minaur la titlu.

Costică Buceschi, despre achizițiile Minaurului

Minaur a făcut transferuri de răsunet în vară, iar jocurile de la Sf. Gheorghe au însemnat primele evoluții pentru câteva dintre noile achiziții. Linn Blohm a arătat încă din startul acestui sezon că este o jucătoare completă, dar surpriza plăcută a fost Jovana Kovacevic. În partida cu Vâlcea, interul stânga transferat de la Erd a înscris nu mai puțin de 13 goluri!

Pentru mine, Jovana Kovacevic nu a fost o surpriză foarte mare. Eu am urmărit-o încă de când juca la Erd, nu a evoluat foarte mult acolo, dar i-am văzut calitățile și posibilitățile. O surpriză pentru mine a fost că nu a fost convocată la ultimul turneu de pregătire al Serbiei, deși este o jucătoare extraordinară, cu explozie. Asta a demonstrat și la Sf. Gheorghe, unde a avut adversari de top, Vâlcea, Bistrița. Cred că este unul dintre interii care se pot impune în campionatul nostru, are tot ce-i trebuie pentru a ajunge o jucătoare de top. În ceea ce o privește pe Blohm, este de departe cel mai bun pivot cu care am lucrat la echipele de club, este un lider prin ceea ce face în teren și în afara terenului, mă bucur foarte mult că am ocazia să o antrenez, că o avem în echipă la ora actuală. Dar și celelalte achiziții s-au integrat foarte bine. Deși îi este foarte greu să treacă de la stilul de viață din Japonia la cel din Germania, apoi în România, Asuka (n.r. Fujita) a demonstrat la rândul ei că are calități. Oricum, nivelul de valoare al echipei de acum este mult mai ridicat, toate fetele pot ajuta echipa în orice situație, iar asta nu poate decât să mă bucure.

costica buceschi a condus echipa din fata televizorului
Cristina Laslo se bucură din nou de handbal. © FOTO: Sabin Malisevschi / Sport Pictures

Sper din tot sufletul ca și Cristina Laslo să-și revină. După neplăcerile cu Brașovul a avut neșansa să stea 14 zile la izolare. Dar cred că până la finalul anului se va apropia de sută la sută. Îmi doresc să crească și să-și arate valoarea, așa cum s-a întâmplat și în trecut la multe jocuri”, ne-a declarat Costică Buceschi.

„Avem echipă frumoasă, atât ca rezultate, cât și ca vârstă. Avem un nivel de vârstă optim pentru performanță, undeva la 25-28 de ani. Cred că avem o singură jucătoare care este trecută de 30 de ani. Avem multe jucătoare tinere care într-un an, maximum doi vor fi certe valoare. Aici le includ pe Oana Borș, pe Eva Kerekes, două extreme care cred că vor ajunge în câțiva ani titulare la echipa națională. Andreea Popa care este deja este certitudine. Avem și câteva jucătoare tinere despre care cred că vor avea un cuvânt de spus în viitor în handbalul românesc”, Costică Buceschi, antrenor Minaur

Antrenorul va reveni pe banca tehnică, săptămâna viitoare, la următorul meci pe care Minaur îl va susține cu Dunărea Brăila, în cadrul etapei a 6-a, într-un turneu care va avea loc în Sala „Polivalentă” din București.

De abia aștept să mă întâlnesc cu fetele, mâine vom avea antrenament. Cu 48 de ore înainte de competiție urmează însă loteria testelor, să vedem cum și cu cine mergem. Să sperăm că vom fi cel puțin echipa care a fost acum, la Sf. Gheorghe. Bineînțeles, îmi doresc ca și celelalte fete care nu au fost acum să iasă din carantină și să poată juca din nou handbal. Deci, vom vedea săptămâna viitoare ce și cum, dar eu îmi doresc foarte mult să fiu din nou în teren, pentru că din martie nu am mai simțit tensiunea și emoțiile unui joc oficial”, a suținut antrenorul principal al echipei Minaur.

Costică Buceschi: „Au zburat câțiva papuci, dar nu l-am nimerit”

Costică Buceschi a dezvăluit apoi că i-a fost foarte greu să-și vadă echipa în fața televizorului: „Oh! Nu pot să redau trăirile, doar Carmen, soția, știe cum mă manifest și ce fac în timpul unui joc. E foarte dificil! Trăiesc ca orice suporter, dar la puterea a treia. Gesticulez, sar, mă bucur, lucruri firești pentru oricine ar fi în situația mea”. A avut de suferit televizorul? „Am încercat să-l protejez (n.r. se amuză). Au zburat câțiva papuci, dar nu l-am nimerit, mă bucur (n.r. antrenorul se amuză copios) și până la urmă e bine că nimeni nu a avut de suferit, televizorul și alte obiecte de prin casă. Și cățelul, la un moment dat, nici el nu mai știa ce se întâmplă”, a răspuns tehnicianul, care a trăit la dublu emoțiile în acest turneu, pentru că în teren a revenit și Eliza Buceschi, după o perioadă dificilă cauzată de tot ce s-a întâmplat la Corona Brașov.

„Am avut emoții și am de fiecare dată când joacă Eliza, nu numai eu, ci toți din casă. La partida cu Rapid am trăit un alt tip de sentimente, iar la celelalte jocuri am ținut din tot sufletul cu Rapid și cu Eliza”, a continuat Costică Buceschi. Apropo de Eliza, conducătorul de joc al Rapidului a revenit bine după aproape un an de zile fără jocuri de handbal și se anunță deja o jucătoare cheie pentru naționala României, care ar urma să participe în decembrie la Campionatul European. „Da, a avut evoluții bune, s-a văzut însă pe final de turneu că nu a avut pregătire. Una peste alta este în creștere și sunt singur că pe final de an 2020 va redeveni cea care a fost înaintea apariției problemelor de la Brașov. Ea își dorește din tot sufletul să fie în formă maximă. Să așteptăm pentru început ce hotărâre ia EHF în privința disputării Campionatului European. Dar sunt sigur că toate jucătoarele care sunt în lista de 35 se gândesc la lucrul acesta, de a prinde o formă cât mai bună și de a fi convocate pentru turneu final”, a adăugat la final antrenorul echipei din Baia Mare.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…