CSM București – Team Esbjerg 28-26, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin. „Tigroaicele” au obținut 2 puncte mari într-o zi cu multe surprize

Redactor:
Marius Hutu
CSM București – Team Esbjerg 28-26, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin. „Tigroaicele” au obținut 2 puncte mari într-o zi cu multe surprize
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București a învins Team Esbjerg cu 28-26, într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin. Tot azi, Krim a învins Rostov Don cu 28-27, iar Ferencvaros a dispus de Vipers cu 30-28. Așadar, toate calculele sunt complicate înaintea ultimei săptămâni în faza grupelor.

CSM București – Team Esbjerg 28-26, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin

CSM București a întrerupt seria negativă din ultimele etape, cu o victorie muncită în partida cu Team Esbjerg, cu 28-26. Cu acest rezultat, „tigroaicele” și-au asigurat cel puțin locul 5 în Grupa A. Echipa lui Adrian Vasile are însă șanse să termine pe podium.

Adrian Vasile a primit o veste foarte bună înainte de joc: Elizabeth Omoregie poate juca din nou. Iar revenirea handbalistei în echipă a fost probabil una dintre cheile victoriei cu formația daneză. CSM București a început partida cu o atitudine foarte bună, iar la un gol marcat de nordice, a „răspuns” în medie cu câte două reușite. Până în minutul 25, „tigroaicele” s-au desprins la 7 goluri diferență (14-7). Au făcut poate cea mai bună repriză, de la jocul cu Metz din tur și până azi, și au dat senzația că vor obține un succes facil. Nu s-a întâmplat însă așa.

După 15-10 la pauză, portarul Rikke Poulsen a avut câteva parade excepționale, Esbjerg a fructificat apoi mingile pe contraatac, iar meciul s-a aprins din nou. Oaspetele s-au lansat într-o cursă de urmărire și au restabilit egalitatea în minutul 47, scor 19-19. Adrian Vasile a reacționat imediat cu un time-out, iar CSM București a preluat din nou frâiele jocului. A ieșit în evidență Cristina Neagu, care a marcat câteva euro-goluri, Omoregie și Pintea au fost la rândul lor „on-fire”, iar reprezentanta României a luat din nou viteză. CSM București s-a desprins la 23-20 (min. 52), iar de aici a gestionat avantajul până la final.

„Tigroaicele” au muncit 60 de minute pentru această victorie, dar au obținut la final 2 puncte meritate și extrem de importante în economia grupei.

Caseta tehnică a echipei CSM București după partida cu Esbjerg:

Partida CSM București – Team Esbjerg a fost în format LIVE TEXT pe ProSport.ro

Gooooool Siraba Dembele! CSM București câștigă cu 28-26. Obține 2 puncte mari!

Frafjord a redus din diferență, 27-26. Time-out CSM București cu 11 secunde înainte de final.

Elizabeth Omoregie a avut o revenire în forță la CSM București. Componenta naționalei Sloveniei a dus scorul la 27-25 în minutul 58.

Laura Moisă înscrie primul ei gol într-un moment foarte important, 26-24 (min. 57).

Se complică din nou misiunea gazdelor. Elizabeth Omoregie a fost eliminată 2 minute, iar Esbjerg a ajuns la un gol, 25-24 (min. 56).

Se înscrie la foc continuu de câteva minute, dar CSM București „jonglează” cu o diferemță de 2-3 goluri.

Jelena Grubisic apără o minge într-un moment important. Cristina Neagu își ridică nivelul de joc, iar „tigroaicele” iau din nou viteză, 23-20 (min. 52).

Elizabeth Omoregie găsește spațiu în defensiva adversă, pătrunde și menține CSM la un avantaj de 2 goluri, 22-20.

Cristina Neagu trimite o torpilă care se oprește direct în vinclu, 21-19.

Crina Pintea readuce CSM București în avantaj, 20-19

Esbjerg profită până la urmă de superioritatea numericî și egalează în minutul 47, scor 19-19. Time-out CSM București.

Rikke Poulsen este jucătoarea momentului, după câteva parade din situații critice. Siraba Dembele a fost eliminată 2 minute, dar Jelena Grubisic a apărat un 7 metri și a blocat adversara pentru moment să se apropie la un gol, 19-17.

Cristina Neagu a marcat un gol frumos de la mare distanță, dar bătălia în teren s-a echilibrat foarte mult, 18-16 (min. 41).

Carmen Martin înscrie un gol fabulos, din încheietură, 17-14 (min. 37).

CSM București sparge gheața în partea secundă, după 5 minute de joc, în urma unei reușite a interului Barbara Lazovic, 16-13.

Echipa oaspete începe repriza cu trei goluri consecutiv, 15-13 (min. 35)

Esbjerg a început mai bine repriza a doua, iar jocul s-a reaprins: 15-12 (min. 33)

Caseta tehnică a echipei CSM București după primele 30 de minute:

CSM București a terminat repriza în inferioritate numerică, după o eliminare a Crinei Pintea. Esbjerg a mai redus din diferență. „Tigroiacele” au plecat la vestiare cu 15-10.

Cristina Neagu duce scorul la 14-7 în minutul 25. Esbjerg ratează din toate pozițiile.

CSM București face cu siguranță cea mai bună repriză din 2021 în Liga Campionilor. Andrea Klikovac „sparge” apărarea adversă, apoi și Siraba Dembele este prima pe contraatac, iar reprezentanta României are un avantaj de 6 goluri, 13-7 (min. 24). Jensen a luat și al doilea time-out.

Cristina Neagu se înalță peste apărarea adversă și înscrie în amenințare de joc pasiv: 11-7 (min. 21).

Crina Pintea ajunge la cota 3 goluri, iar CSM are 4 goluri avans în minutul 19, scor 10-6.

CSM București a luat viteză. Omeregie a marcat pe contraatac, Martine Smeets a punctat apoi pe faza a doua, iar diferența este acum de 3 goluri, 7-4 (min. 15). Formația daneză a luat time-out.

Vine și primul gol ușor pentru CSM București. Crina Pintea înscrie în poarta goală, profitând de o greșeală a adversarelor în atac. Esbjerg a văzut prima eliminare de 2 minute, iar CSM este din nou în avantaj, 5-4.

Elizabeth Omoregie și-a reluat locul în teren și a înscris dintr-o situație destul de dificilă: 4-4 (min. 11).

Esbjerg a revenit la conducere cu ajutorul interul dreapta Mette Tranborg, care a marcat deja de 3 ore: scor 3-4 (min. 8).

CSM București a intrat destul de motivată, Crina Pintea face 3-2. Surpriza lui Adrian Vasile este faptul că evoluează cu Andrea Klikovac pe postul de conducător de joc.

Cristina Neagu se revanșează imediat după ratarea din startul jocului și cu o acțiune individuală își aduce echipa în avantaj în minutul 4, scor 2-1.

Cristina Neagu a tras pe lângă poartă dintr-o aruncare de la 7 metri, dar CSM restabilește egalitatea prin Carmen Martin.

Esbjerg va deschis scorul în „Polivalentă” prin Mette Tranborg.


CSM București este pe locul 5, cu 11 puncte, după 10 jocuri disputate. De partea cealaltă, Team Esbjerg ocupă locul 6, cu 8 puncte, după 11 partide disputate. În mod normal „tigroaicele” ar mai avea patru meciuri de disputat în Grupa A, dar în condițiile în care linia se trage la sfârșitul săptămânii viitoare, nu mai există timp disponibil pentrtu restanțele cu Rostov Don și Bietigheim. Ambele jocuri au fost amânate după ce adversarele au raportat cazuri de coronavirus. Federația Europeană nu a anunțat încă o rezolvare a acestei situații.

Dacă „tigroiacele” vor câștiga la „masa verde” cu Rostov și Bietigheim, având în vedere că partidele nu s-au desfășurat din cauza adversarelor, atunci CSM București are șanse în continuare să termine Grupa A și pe locurile 2-3. Ar avea nevoie încă de două victorii, cu Esbjerg și Metz, la finalul săptămânii viitoare, în Franța. Trupa lui Adrian Vasile ar ajunge la 19 puncte. În acest caz, Metz nu poate face mai mult de 18 puncte. Încă rămâne neclară situația în privința unor restanțe ale echipelor Rostov și Vipers. În acest momente, aceste formații mai au 5 jocuri, respectiv 7 jocuri de susținut.

Indiferent de toate scenariile care se vehiculează (meciuri decise la „masa verde” ori puncte câștigate împărțite la număr de meciuri disputate), CSM București nu ia în calcul decât victoria cu Esbjerg. Reprezentanta României a recuperat și trei handbaliste la linia de 9 metri, pe Elizabeth Omoregie, Gabriela Perianu și Bianca Bazaliu, ambele fiind trecute pe foaia de joc. Adrian Vasile are la dispoziție următoarea echipă:

Dedu, Grubisic, Săndulache; Neagu, Stoica, Perianu, Klikovac, Omoregie, Martin, Smeets, Lazovic, Dembele, Jipa, Pintea, Moisă, Bazaliu

De partea cealaltă, Esbjerg are la dispoziție doar 12 handbaliste:

Poulsen, Granlund; Nielsen, Frafjord, Breistol, Tranborg, Jacobsen, Halicevic, Solberg, Pena, Jensen, Ingstad

În partida tur, CSM București a câștigat cu 30-29, cu un gol marcat de Cristina Neagu în ultima secundă.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele