Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare, a fost trimis în judecată într-un alt dosar de corupţie în care a fost implicat şi clubul HCM Baia Mare

25 sep 2018 2409 afişări Handbal
Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare, a fost trimis în judecată într-un alt dosar de corupţie în care a fost implicat şi clubul HCM Baia Mare

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare şi principalul susţinător al echipelor de handbal Minaur, a fost trimis în judecată de DNA, într-un nou dosar de corupţie. Edilul-şef este inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, fals în declaraţii în formă continuată şi corupere a alegătorilor în formă continuată.

Potrivit DNA, 150.000 USD şi 12.000 de lei ar fi primit Cătălin Cherecheş de la doi oameni de afaceri în anul 2013 pentru a elibera o autorizaţie de acces a maşinilor de mare tonaj din oraş. Mita, spun procurorii anticorupţie, ar fi fost disimulată sub forma unor sponsorizări acordate Primăriei Baia Mare şi clubului municipal de handbal.

”Pentru eliberarea unei autorizaţii de acces a autovehiculelor de mare tonaj pe raza Municipiului Baia Mare, inculpatul Cherecheş Cătălin a primit de la inculpatul Wermelinger Marco (ajutat de inculpatul Trifa Nicolae Dan care a intermediat printre altele şi discuţiile cu edilul) 150.000 USD.

Această sumă de bani a fost disimulată de inculpatul Wermelinger Marco în două contracte de sponsorizare, unul în valoare de 60.000 USD încheiat cu Primăria municipiului Baia Mare şi unul în valoare de 90.000 USD încheiat cu Handbal Club Municipal Baia Mare-Secţia de fete. Ulterior, din această ultimă sumă de bani, 50.000 lei, au fost viraţi în contul unei societăţi controlată de edil în baza unui contract privind derularea de campanii de comunicare multimedia.

În aceeaşi perioadă, tot pentru eliberarea unei autorizaţii de acces a autovehiculelor de mare tonaj pe raza Municipiului Baia Mare, inculpatul Cherecheş Cătălin a pretins de la inculpaţii Mihai Doru Adrian şi Mihai Sorinel o sumă de peste 10.000 lei şi a acceptat de la aceştia suma de 12.000 lei, ce urma să fie disimulată tot sub forma unui contract de sponsorizare încheiat cu Handbal Club Municipal Baia Mare - Secţia de fete (contract care nu s-a mai concretizat din cauza începerii urmăriri penale „in personam” în această cauză - comunicat nr. 567/VIII/3 din 18 iunie 2013)”, se specifică, printre altele, în comunicatul DNA.

Cătălin Cherecheş se află la al doilea caz de acest gen, după ce în 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea lui în judecată într-un alt dosar, în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, în formă continuată.

În ceea ce priveşte HCM Baia Mare, clubul a dispărut de pe harta handbalului românesc în 2016, din cazua problemelor financiare, în locul acestuia apărând o altă grupare susţinută de primărie, CS Minaur Baia Mare. Sub denumirea de HCM, Baia Mare a cucerit două titluri la handbal, unul cu fetele îân 2014 şi altul cu băieţii în 2015. Ulterior, ambele formaţii au jucat şi în Liga Campionilor.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.