Bogdan Voina: "Tata a făcut nopţi albe"

18 dec 2010 476 afişări Comentează şi tu Handbal
Bogdan Voina: "Tata a făcut nopţi albe" Bogdan Voina: "Tata a făcut nopţi albe"

După ce în luna mai a oferit României o finală de LigaCampionilor, cu Oltchim, selecţionerul Radu Voina este pe cale să"recidiveze". Fetele pregătite de el luptă azi (ora 15:30) pentruprezenţa în finala Campionatului European. O provocare care estetrăită la maxim de familia Voina - soţia Carmelita şi cei doicopii, Bogdan şi Bianca - detaliată, pentru ProSport, de fiulantrenorului.


Bogdan, veţi fi în tribune la Herning?

Nu. Nu mergem acolo din superstiţie. De fiecare dată când am fostîn tribună la un meci cu miză mare, lucrurile nu au ieşit preabine, aşa cum a fost şi în mai, la Viborg. Mama a fost invitatăacolo, însă nu ştiu ce decizie a luat.

Vei urmări meciul împreună cu sora ta?
Nu. Amândoi vom fi în Bucureşti, dar fiecare va urmări meciul lacasa lui (râde). Ne vom vedea apoi şi vom discuta despre evoluţiaprimei reprezentative. Nu vrem să îi transmitem emoţii în plus luitata.

Ai păstrat legătura cu domnul Voina?
Am vorbit cu tata tot timpul. Este destul de optimist, are foartemare încredere în fete. Eu eram un pic sceptic după meciul cuRusia, dar mi-a spus că atmosfera de la echipă este bună.

Subiecttabu

Cum vede familia voastră acestă semifinală?

Începem să ne obişnuim cu tata. Este al doilea eveniment caimportanţă al anului pe care ni-l oferă, după finala LigiiCampionilor. Suntem alături de el şi încercăm să îl sprijinim cumputem mai bine.

Se vorbeşte mult de handbal în familia Voina?

Absolut deloc. Acasă, handbalul este un subiect tabu, doar încompetiţii se mai discută.

Cum îl simţi înaintea semifinalei?

Tata cred că deja a dat drumul la cronomentru, noaptea astabănuiesc că nu va mai conta, va fi o noapte albă pentru el şi, dincâte îl cunosc, va căuta tot felul de soluţii ca să fim pesteadversarele noastre în joc.

Cum e Suedia?
Nu mi-e frică. Am urmărit vreo două meciuri ale lor, de la acesteEuropene, tocmai pentru a vedea cât de bune sunt. Nu pot să zic căm-au impresionat prin joc, sunt bune, dar sunt de învins, le putembate.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.