ANALIZĂ | CSM Bucureşti nu are loc în Final Four în acest sezon! Metz i-a arătat campioanei României cât de departe este de trofeu, la fel ca şi Gyor, în urmă cu ceva timp

6 apr 2019 9828 afişări Handbal
ANALIZĂ | CSM Bucureşti nu are loc în Final Four în acest sezon! Metz i-a arătat campioanei României cât de departe este de trofeu, la fel ca şi Gyor, în urmă cu ceva timp GEORGE FILIP / MEDIAFAX FOTO

CSM Bucureşti nu arată a echipă de Final Four în acest sezon, aceasta ar putea fi concluzia după ce a pierdut şi prima manşă cu Metz în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, 26-31 în Sala „Dinamo”. Şi în acest joc, la fel ca şi în alte meciuri importante, Dragan Djukic s-a bazat doar pe 8-9 jucătoare. Iar dincolo de efervescenţa care a cuprins sala pe câteva reveniri din spate, campioana României a avut o evoluţie modestă.

La cum au arătat lucrurile în ultimele luni la echipă, o calificare între cele mai bune patru echipe ale Europei ar fi fost mai degrabă rodul unui hazard sau al unei şanse fericite. Metz i-a arătat echipei CSM Bucureşti cât de departe este în acest sezon de trofeul Ligii Campionilor, fără să fi făcut un meci strălucit. La fel s-a întâmplat şi în Main Round cu Gyor, care a câştigat categoric în Ungaria şi fără să depună mari eforturi la Bucureşti. Vipers Kristiansand a câştigat „dubla”, când reprezentanta României a avut chiar toată echipa la dispoziţie, toată lumea ştie ce echipă are şi Rostov Don, astfel că în acest an nu prea este loc pentru CSM, deşi a avut condiţiile financiare necesare pentru a fi în top.

Dincolo de faptul că jocul nu a mers în acest sezon, partida cu Metz a avut câteva particularităţi.

Edwige a făcut meciul carierei în atac

În primul rând, apărarea a fost destul de pasivă, prea retrasă, a lăsat echipa franceză să jongleze cu mingea la 9 metri şi să pună pivotul Beatrice Edwige în multe situaţii favorabile. Jucătoarea care din vară va ajunge la Gyor, a scos multe aruncări de la 7 metri şi a marcat nu mai puţin de 5 goluri! De altfel, Edwige a stabilit un record personal de reuşite într-un meci din Liga Campionilor cu această ocazie, ea fiind recunoscută mai degrabă pentru faptul că este foarte puternică în apărare. Anumite scheme s-au repetat însă obsesiv, iar CSM Bucureşti nu a avut răspuns. Apărarea a fost pasivă la atacurile poziţionale ale echipei din Metz, iar replierea a fost, de asemenea, o problemă. Alte câteva goluri au venit pe contraatac şi mai ales pe repuneri rapide şi faza a doua.

Şi poarta a ajutat prea puţin, a avut câte 2-3 intervenţii pe la mijlocul reprizelor, care au dat câte un impuls echipei, dar atât. La fel ca în toate meciurile importante din acest sezon, Dragan Djukic a insistat doar cu Jelena Grubisic. Acum, Paula Ungureanu a primit şanse doar la aruncările de la 7 metri, prima fiind apărată. Greu de înţeles totuşi de ce portarul nu a fost valorificat mai mult în acest sezon. Măcar ar fi meritat încercată şi Paula.

În atac, problemele au fost cam aceleaşi pe care le-am tot văzut în ultima vreme. CSM Bucureşti nu a avut linie de 9 metri. S-a jucat mai mult lateral decât pe poartă, nu s-a marcat de la distanţă. Andrea Lekic a rezolvat mai multe situaţii, dar strict pe puterea ei, acţiuni de unu la unu. Omoregie a vrut mult, a încercat, dar a avut puţine reuşite, în timp ce Lazovic a apărut la finalizare doar pe pătrunderi.

Lipsă de încredere sau probleme de alcătuire a lotului?

Dragan Djukic a declarat după meci că meciul a fost pregătit foarte bine, dar şi aici s-a bazat pe puţine jucătoare. Hagman, Udriştioiu, Constantinescu, Bazaliu, Ion şi Marin au fost mai degrabă spectatoare, puţin fiind utilizată şi Iulia Curea, deşi venea după 10 meciuri în care a avut coeficienţi pozitivi. De ce a ajuns CSM Bucureşti să aibă aşa multe „spectatoare” pe banca tehnică la meciuri importante? Fie jucătoarele nu au primit încrederea necesară până acum, astfel încât să fie opţiuni viabile oricând, fie lotul a fost alcătuit corespunzător. Pe foaia de joc au figurat trei portari, trei extreme stânga şi trei extreme dreapta din cele 16 înscrise, deşi poate că n-ar fi fost rău ca pe raportul de joc să fie câte două-trei soluţii la nivel de pivot, centru şi interi.

După 26-31, şansele echipei CSM Bucureşti de a ajunge în Final Four au fost compromise. Ţine de domeniul SF-ului ca reprezentanta României să câştige la şase goluri diferenţă la Metz. Jocurile celor două echipe din tot acest sezon nu recomandă vreun scenariu în acest sens. CSM Bucureşti nu are loc în Final Four în acest sezon!

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.