Alexandru Dedu: "Mizez pe Danemarca la Mondial!". Când poate ajunge România la turneul final: "Sunt realist..."

22 ian 2019 1250 afişări Handbal
Alexandru Dedu: "Mizez pe Danemarca la Mondial!". Când poate ajunge România la turneul final: "Sunt realist..."

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a analizat marţi şansele granzilor de la Campionatul Mondial masculin care se desfăşoară, chiar în aceste zile, în Germania şi Danemarca. ”Tricolorii” n-au ajuns la competiţie, dar asta nu-i opreşte să fie cu ochii pe meciurile turneului final. Dedu crede că Danemarca va cuceri titlul suprem. Asta în ciuda faptului că sufleteşte susţine Spania, ţara în care el a cunoscut gloria ca jucător în perioada în care a evoluat la Barcelona şi a câştigat de trei ori Liga Campionilor.

”Cred că Danemarca va fi prima, iar apoi în doresc Spania, pe podium. Croaţia este o forţă şi în mod sigur va termina turneul final pe locuri fruntaşe.  Joacă un handbal foarte consistent. Brazilia ar putea fi o surpriză. Sunt câteva nuci tari în acest Mondial. Nu cred că e loc pentru multe rezultate-şoc”, a spus Alexandru Dedu.

Simte slăbiciunea francezilor

Fostul internaţional român nu crede că Franţa, deţinătoarea titlului mondial, va reuşi să-şi apere trofeul cucerit în urmă cu doi ani. Pentru Dedu a fost interesant să-l vadă pe teren pe Michael Guigou, handbalist cu care el s-a duelat.

”Faptul că ei l-au chemat din vacanţă pe Karabatic este pentru mine un indiciu al slăbiciunii lor. Nu mizez pe ei în fazele finale. Noi am jucat cu Franţa la Cluj, am simţit forţa lor acolo. Ei sunt jucători profesionişti, îşi confirmă numele în fiecare meci, la nivelul acesta nu pot spune că ei au luat mai în serios meciurile de la Mondial decât cel cu noi”, a mai spus acesta.

”România seamănă ca stil de joc cu Spania”

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal spune că naţionala ”tricoloră” are ca model jocul Spaniei, campioana europeană: ”Un stil de joc se creşte de la nivelul copiilor şi juniorilor, iar noi în ultimii 20 de ani am bătut pasul pe loc... nu avem şanse să progresăm dacă mergem în acelaşi stil, de aceea orice schimbare e binevenită. Noi încercăm să preluăm modelul iberic”.

Plan pe termen mediu pentru ”tricolori”

România nu a ”prins” biletele pentru turneul final din Danemarca şi Germania, iar şeful FRH ne ţine cu picioarele pe pământ. Alexandru Dedu a stabilit strategia pentru competiţiile majore care vor veni.

”Este greu să fim la următorul mondial, sunt realist. Cred într-o prezenţă a României în următorii patru-şase ani. Mi-ar plăcea să ştiu că handbaliştii români se uită la partidele de la acest turneul final. Ştiu că se antrenează mult, dar nu este suficient. Meseria se fură, aşa că mi-aş dori ca ei să înveţe lucruri din aceste partide”, a încheiat Dedu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.