Urmaşele Larisei Iordache, primele medalii. ”Şcoala Dinamo” creşte campioane

13 mai 2015 520 afişări Gimnastica
Urmaşele Larisei Iordache, primele medalii. ”Şcoala Dinamo” creşte campioane
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

În toamna anului trecut, 30 de fetiţe intrau pe poarta Clubului Sportiv Dinamo cu gândul de a deveni noile Larisa, Diana sau Sandra ale României. Fiecare în parte trecuse printr-un selecţie riguroasă şi a fost păstrată în programul de relansare a gimnasticii româneşti, demarat de FR de Gimnastică şi Fundaţia Casa Campionilor, cu sprijinul OMV Petrom, graţie unor calităţi speciale, percepute doar de ochii atenţi ai antrenorilor de de la CS Dinamo.

În numai opt luni, micuţele au deprins mişcările de bază şi chiar au învăţat să stea pe aparate, ceea ce le-a permis să ia parte la primul loc concurs. A fost o întrecere ”amicală”, desfăşurată la Sala de gimnastică Steaua, iar fiecare sportivă a fost recompensată cu o medalie. Cele mai valoroase, care au ieşit în evidenţă, au primit Cupe şi clasări pe podium. Trei dintre micuţele de la CS Dinamo s-au remarcat: Ana Maria Turcu a ocupat primul loc la nivelul II (8 ani), iar Rebeca Danci şi Ştefania Călitu s-au clasat pe locul doi, respectiv trei la nivelul I (7 ani).

Coordonatorii acestui proiect, Mariana Bitang şi Octavian Bellu, prezenţi la întreceri, au plecat poate un pic mai liniştiţi de la acest eveniment, cu gândul că viitorul gimnasticii ar putea fi asigurat prin acest proiect. Este greu de spus câte dintre aceste fetiţe vor ajunge de nivel olimpic, însă în România se mai cunoaşte încă reţeta clădirii unui campion. Larisa Iordache este ultimul certificat de calitate al şcolii de la Dinamo.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.