UPDATE: Larisa Iordache şi-a asigurat trei finale la Mondialele de la Anvers. Izbaşa s-a calificat în finala de la sol cu a doua notă

2 oct 2013 2009 afişări Gimnastica
UPDATE: Larisa Iordache şi-a asigurat trei finale la Mondialele de la Anvers. Izbaşa s-a calificat în finala de la sol cu a doua notă

UPDATE 19:45: Fetele lui Octavian Bellu şi Mariana Bitang şi-au îndeplinit obiectivul avut în calificări. România va avea patru şanse pentru medalii la Mondialele gimnastică, în concursurile feminine: Larisa Iordache (individual compus, bârnă şi sol), Sandra Izbaşa (sol). Finala la individual compus este programată vineri, iar cele pe aparate se vor disputa în weekend.

UPDATE 19:40: Sandra Izbaşa a obţinut 14.733 şi este în finală la sol! Nota primită o plasează pe locul secund, după Simone Biles (SUA, 15.033) şi înaintea Larisei Iordache (14.500). Dubla campioană olimpică îşi la lua astfel la revedere de la gimnastică printr-o finală.

UPDATE 18:55: Sandra Izbaşa are nevoie de cel puţin de o notă de 14.000 pentru a prinde finala la sol.

UPDATE 18.45: Larisa Iordache este pe locul 4 la individual compus după încheierea a patru subdiviziuni din cele cinci programate în calificări. Românca a obţinut un total de 57.865, fiind foarte aproape de chinezoaica Yao Jinan - 57.965. Pe primele două locuri sunt americancele Simon Biles - 60.133 şi Kyla Ross - 59.198. Marea surpriză este clasarea americancei Maroney, pe locul 6, care a ratat la ultimul aparat - bârnă, unde a fost notată cu 12.666.

Campionatul Mondial de gimnastică (Anvers, Belgia) a intrat în ziua a treia de întreceri, în prezent fiind în plină desfăşurare calificările pentru finalele pe aparate, dar şi pentru individual compus la feminin. Ieri, "mezina" Ştefania Stănilă a ratat calificarea în finalele de la sol şi bârnă. În schimb, Larisa Iordache este foarte aproape de a-şi asigura prezenţa în două finale, la bârnă şi sol. Gimnasta de 17 ani a avut printre cele mai bune exerciţii la cele două aparate. La bârnă, chiar cel mai bun, având în vedere că în clasamentul momentului a urcat pe prima poziţie. Larisa a fost notată cu 15.266 la bârnă, având cu 4 zecimi mai mult decât următoarea clasată, chinezoaica Shang. Nota putea fi chiar mai mare dacă ar fi făcut toate legările, însă probabil Iordache a păstrat surprize şi pentru marea finală. Şi la sol, gimnasta a avut un exerciţiu de podium. Cu 14.500, Larisa a urcat pe locul secund, după americanca Biles (15.000). La paralele, sportiva lui Bellu şi Bitang n-a avut prestaţia pe care şi-ar fi dorit-o, motiv pentru care a şi primit 13.166. La ultimul aparat, la sărituri, Larisa Iordache a "încasat" 14.933, o notă care o plasează în preajma podiumului şi pentru individual compus.

Până la finalul calificărilor a mai rămas o subdiviziune, în care va intra şi Sandra Izbaşa. Românca va concura doar opentru intrarea în finala de la sol!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.