Un idol în genunchi, Drăgulescu nu merge la JO: "Nu am reuşit să îmi revin! Sunt dezamăgit!"

18 iul 2012 3988 afişări Gimnastica
Un idol în genunchi, Drăgulescu nu merge la JO: "Nu am reuşit să îmi revin! Sunt dezamăgit!"

Un mare sportiv vede Jocurile Olimpice de la televizor. Marian Drăgulescu (31 de ani), cel mai titrat gimnast român în activitate, nu i-a putut impresiona ieri pe şefii federaţiei şi pe antrenorii lotului la ultimul test dinaintea JO. "Oficial, mi s-a spus că nu am reuşit să-mi revin. Sunt dezamăgit şi cred că decizia fusese luată cu mult înaintea acestei zile", a spus Drăgulescu la ieşirea din sală. Testul fusese aşezat pe aparatele de la "CSNB Lia Manoliu" special pentru Marian, iar evaluarea a stat în experienţa unor nume precum Dan Grecu, Marius Urzică, Adrian Stoica, Mircea Apolzan sau Ioan Suciu.

Strategic, preşedintele Stoica a permis accesul presei în timpul exerciţiilor de la sărituri, probă forte pentru "Marocan". Drăgulescu a început cu săritura care-i poartă numele. Prima încercare: aterizare în genunchi. I s-a permis să o repete. "Hai, Marian!", s-a auzit glasul antrenorului Csaba Gal. Rezultat: 90 la sută OK, dar aterizarea a fost joasă, cu ieşire din spaţiul de aterizare. Priviri piezişe la prezidiu, vorbe grele pe margine: "Berbecar nu sare nici măcar atât"... A doua săritură trebuia să fie una de dificultate 7.2, dar Marian s-a oprit pentru una simplă, din 5.4. Fără pretenţii! Solul l-a făcut în spatele uşilor închise. "Mi-am făcut integralele, mai erau câteva mici retuşuri pe care le-aş fi pus la punct până la Londra. Dar s-a decis altceva. Cine ştie, poate ajung la Rio, în 2016", a punctat Drăgulescu. "N-a avut timpul necesar să acumuleze şi să intre în echipă. Nu este însă o tragedie. Rămâne în continuare în pregătire, ferească Dumnezeu de ceva!, şi vom vedea ce vom face până la plecare", a spus Ioan Suciu.

Sper ca Marian să rămână alături de noi şi să încerce la anul la mondiale să prindă un loc în echipă
Ioan Suciu, antrenor lot masculin

Este un mare risc, într-o situaţie de genul acesta, când ai de-a face cu un tip volitiv, un tip care doreşte să se autodepăşească, să participi la o accidentare pe care ai fi vrut să o eviţi altfel
Adrian Stoica, preşedinte FRG

"Nu am reuşit să îmi revin complet. Sunt dezamăgit, cred că decizia a fost luată înaintea acestui ultim test. Cine ştie, pioate voi merge la Rio", a fost reacţia lui Drăgulescu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.