Strigătul de disperare al mamei unei gimnaste scoasă din lot. „Țara asta pierde, dar cui îi pasă?”. Cum aruncă România o valoare înainte de Rio 2016

Autor: Andru Nenciu Publicat: 15 Dec. 2015, 22:03 Actualizat: 16 Dec. 2015, 11:17 Gimnastica

de Andru Nenciu

Sistemul fisurat pe majoritatea palierelor sportului românesc îi determină pe mulți copii talentați să renunțe devreme la activitatea de performanță. Absența banilor meniți să asigure dezvoltarea profesională firească, lipsa de tact a unor pedagogi sau incapacitatea unor factori decizionali de a cântări cu aceeași unitate de măsură sunt câteva dintre chingile care-i trag cu putere pe potențialii campioni din albia visurilor lor: sportul aducător de medalii.

Unii se căsătoresc devreme cu alte țări în căutarea unui mediu imaculat pentru sport sau pentru un trai mai bun. Alții cârmesc spre zone de activitate poziționate departe de pasiunea pentru mișcare pe care și-au întreținut-o de mici. Și, astfel, o diagonală ca la carte sau o aterizare perfectă rămân doar într-un album cu amintiri. Iar coordonatele recente, din 2015, spun totul despre un prezent gri. Medalii cu care umpli doar un sfert de coală A4 la Mondiale și Europene, mai puțin de 30 de sportivi calificați la JO și o pojghiță de speranță pentru un viitor mai bun aproape sugrumată.

Iar când nici în gimnastică nu mai merge totul ca uns, atunci problema capătă alte dimensiuni. În prim-plan apar de regulă doar evoluțiile sportivilor, declarațiile protagoniștilor și ale oficialilor, aplauzele dedicate ambiției Sandrei și Cătălinei sau îndreptate spre omul-orchestră Drăgulescu. În spatele miilor ore de muncă stau pitite doar lucruri despre care se vorbește în șoaptă. De teamă.

 • ProSport vă prezintă cazul Asianei Peng (15 ani / 33 de kilograme / 1,42 m) una dintre marile speranțe ale gimnasticii românești, o mogâldeață născută din mamă româncă și tată chinez. O fată care a rămas în afara lotului olimpic, unde fetele își cizelau tehnica pentru Jocurile Olimpice de la Rio
 • Mama Asianei, Silvana Peng, susține că fiica sa a devenit victima unui sistem care nu-și respectă sportivii și consideră că gimnasta de 15 ani e deja eliminată după decizia adoptată săptămâna trecută: direcționarea spre Deva a cinci sportive de la Izvorani
 • Contactat de ProSport, președintele FRG, Adrian Stoica, răspunde acuzațiilor și susține că Asiana Peng „nu a fost aruncată la o ladă de gunoi. Ci se va miza pe ea pentru Tokyo 2020”

Decizia, potrivit oamenilor care au hotârât cine rămâne și cine nu în cursa pentru Rio, e una tehnică. Pe scurt: din lotul de 17 s-a renunțat definitiv la două sportive, iar 5 dintre ele au fost trimise de la Izvorani în pregătire la Deva. Cu alte cuvinte, au fost retrogradate. Picajul, oarecum în gol, le poate afecta serios mentalul, mai ales când e vorba despre puștoaice care credeau în visul lor.

Drumul Asianei în câteva rănduri. Ochii Asianei Peng au dobândit memorie sportivă la Caransebeș, orașul natal. Pentru sporirea șanselor de progres ale fiicei lor, părinții, Silvana și Yong, au lăsat totul și au plecat 113 kilometri spre Deva, leagănul gimnasticii. Timpul s-a scurs cu repeziciune, lotul s-a înșurubat în Izvorani, iar familia Peng, pentru binele Asianei, a ales să-i ofere din nou o masă caldă, acasă, fetiței. Și-au făcut un cămin la câteva bătăi de inimă distanță de Complexul Sydney 2000 și au susținut-o neîncetat. Dar o decizie de săptămâna trecută pare însă să-i fi modificat cursul carierei precum se schimbă cursul unui râu. De ce? Povestește mama sportivei.

Silvana Peng pretinde faptul că fata sa a fost supusă la un lung șir de nedreptăți. „Două sportive au fost înștiințate că a lor carieră a ajuns la final. Este vorba despre Nicoară și Tudorache – iar pe cinci fete, printre care și pe a mea – le-au trimis pe Lună! Decizia a fost adoptată de domnul Adrian Stoica, de Anca Grigoraș și de încă un domn. De față cu toți antrenorii li s-a spus cine va părăsi lotul. Fetei mele i s-a comunicat că trebuie să plece în Deva, dar asta înseamnă că e deja eliminată din sistem”, spune Silvana Peng. Micuța de 33 de kilograme a strâns din dinți și din toată amărăciunea pricinuită de vestea căzută ca un buzdugan și-a găsit resurse pentru a lua startul week-end-ul trecut la un concurs în Franța.

„Asiana a fost lăsată în bătaia sorții. Trebuie pile, trebuie bani? Ce înseamnă Deva? „Că e trasă pe bară!? Nici vorbă, este direct eliminată, asta înseamnă și nu au curaj să-i spună”

Silvana PENG, mama sportivei Asiana Peng


Asiana Peng, prima din stânga pe podium

CELE 2 SPORTIVE LA CARE S-A RENUNȚAT

 • Paula Tudorache (CS Dinamo)
 • Ioana Nicoară (Cetate Deva)

CELE 5 SPORTIVE CARE AU FOST TRIMISE LA LOTUL DE LA DEVA

 • Andreea Muntean (Cetate Deva)
 • Asiana Peng (Cetate Deva)
 • Ștefania Stănilă (Cetate Deva)
 • Ștefania Orzu (CSM Onești)
 • Cristina Vrabie (CSA Steaua)

CELE 12 SPORTIVE RĂ‚MASE ÎN CURSA PENTRU JO 2016

 • Larisa Iordache (CS Dinamo)
 • Catălina Ponor (CS Dinamo)
 • Diana Bulimar (CS Dinamo)
 • Andreea Iridon (Cetate Deva)
 • Laura Jurcă (Cetate Deva)
 • Anda Butuc (CSȘ 2 București)
 • Andreea Ciurusniuc (CSA Steaua)
 • Ana Maria Ocolișan (Cetate Deva)
 • Denisa Stanciu
 • Dora Vulcan
 • Maria Holbură
 • Silvia Zarzu (CSM Onești)

Aprecierile specialiștilor au venit ca o compresă rece pe fruntea asudată în antrenamente în fiecare zi a anului, dar decizia FRG i-a afectat serios moralul. Silvana Peng vorbește despre oamenii care i-au oferit credit fiicei sale, dar și despre cei care i-au inhibat elanul. „Valoarea copilului meu a fost identificată de mulți oameni din gimnastică. Nadia Comăneci i-a subliniat calitățile și a motivat-o în 2013, iar Gina Gogean a inventat-o. Asiana este produsul Ginei Gogean, a muncit conștiincios pentru a ajunge la această valoare, dar acum e călcată în picioare!”, se încruntă Silvana Peng.

Silvana Peng: „Adela Popa nu a învățat la sărituri pe nimeni, nimic”

Prinsă într-un vârtej al supărării, Silvana Peng arată spre un grup mai mare de vinovați, dar din cerc se distinge, mai ales, din tirada mamei, o persoană din colectivul de antrenori. „Adela Popa (n.r. – antrenor la lot) este atât selecționer, cât și antrenor. Ea a fost promovată după doar trei ani, dar nu a învățat la sărituri pe nimeni, nimic. Nicio fată nu a progresat! Larisa Iordache se exprimă foarte bine la acest aparat pentru că ea este produsul altor antrenori”, e de părere Peng. Adela Popa are responsabilități și pe partea cu sărituri, dar deciziile, de regulă, sunt avizate de cei mai importanți oameni de la lot. Continuă mama micuței.

„În luna octombrie, se spunea despre Asiana că trebuie să mai crească și la Rio va fi >. La doar două luni distanță, ea este trimisă la Deva. E inadmisibil să nu lași un astfel de copil să-și continue drumul spre Rio de Janeiro. Cum să scoți din lot niște gimnaste când nu știi niciodată cum apare riscul ca unele dintre ele să se accidenteze în cursa spre Jocurile Olimpice de anul viitor (n.r. – luna august). Vreau să știu cum copilul meu nu are loc în contextul în care la ultima competiție din Franța, Asiana a terminat pe locul 6 la individual compus, iar colega ei de pe locul 11 (n.r. – Denisa Stanciu) se află și acum în lotul național”, mai spune cu o voce tremurândă femeia din Caransebeș. Cu fata luată deja acasă de la Izvorani, Peng declară că va muta și munții din loc pentru dreptatea Asianei. Nu crede că se va lupta cu morile de vânt, iar un prim pas al luptei sale s-a materializat în redactarea unei scrisori către președintele FRG Adrian Stoica. Text pe care îl puteți descoperi mai jos. 


Scrisoare către președintele FRG. În atenția domnului Stoica Adrian

Subsemnata Peng Silvana Maria, mama sportivei de performanță aflată în lotul României, la Izvorani, Asiana Peng, prin prezenta vă aduc la cunoștință, vă rog să analizați și să luați măsurile optime ce se impun pentru revenirea gimnasticii românești în elită.

– rog explicații asupra modului de selecție al gimnastelor care merg mai departe spre Test Event Rio 2016, având totuși în vedere că numărul acestora nu depășește 16 sportive de performanță

Considerând că 27 decembrie 2012, dată la care Asiana a fost promovată în lotul național de gimnastică Izvorani și până azi 13 decembrie 2015, 3 ani, sunt suficienți pentru a analiza declinul și eșecul la care asistați și sperând că doriți și să și faceți ceva pentru România și acești copii (respectând munca lor de circa 10 ani), rog explicații?

Cum permite FRG ca un antrenor care dovedește incompetență prin rezultate 2012 -2015, Adela Popa, să fie și antrenor, și selecționer, și arbitru. Și e promovată în continuare în lotul României de gimnastică. Adela Popa privește gimnastele ca pe un instrument pentru creșterea valorii ei și interes personal, putând fi declarată campioana României în acest domeniu (super bine adaptată). Antrenează diferențiat, tratament și comportament diferențiat, selecționare diferențiată când are ocazia etc.

Vreau explicații clare din partea dumneavoastră, oameni care susțineți gimnastica feminină din România, cum Asiana Peng, cu ajutorul Adelei Popa și a echipei e nu poate servi țara și n-are loc în echipa selecționată pentru Rio.

Stau la dispoziție cu orice nelămurire amănunțită și sper în buna credință a dumneavoastră și tuturor decizionalilor susținători ai gimnasticii românești.

Vă mulțumesc. Cu stimă, Silvana Peng

13 decembrie 2015, București


Decizia de păstrare a nucleului de 12 pare să fi venit în urma unei ședințe la care au fost prezenți toți oamenii cu voce puternică din gimanstica românească. Interesant este că și înainte de Londra 2012, când lotul a fost condus de același binom Bellu – Bitang, înainte cu un an de startul balului cu cinci cercuri au fost menținute în echipa de elită tot 12 sportive. Decizia a fost adoptată acum tot după reîntoarcerea cuplului Bellu – Bitang.

 • Antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu au hotărât să suspende colaborarea cu Federația Română de Gimnastică în luna aprilie a anului 2014, în contextul unor probleme familiale. Pentru prima dată în ultimii 49 de ani, echipa feminină de gimnastică a României nu a luptat pentru medalii la o ediție a Campionatele Mondiale, Larisa Iordache & Co au ratat complet calificările, astfel că nu au prins Top 8 mondial, și au încheiat pe locul 13.
 • De asemenea, România a ratat calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio, dar în acest caz ar mai avea o șansă în 2016, în turneul preolimpic, în care vor mai fi disponibile patru locuri. În urma discuțiilor avute atât cu Federația Română de Gimnastică, cât și cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, Mariana Bitang și Octavian Bellu au decis să revină la conducerea lotului național de gimnastică, sprijinind astfel pregătirea sportivelor până la turneul de recalificare organizat sub egida Federației Internaționale de Gimnastică, din luna aprilie a anului 2016.

Pentru a înțelege exact motivele care stau în spatele deciziei de retorogradare a Asianei Peng, Silvana Peng a redactat o altă scrisoare către MTS și COSR. Ca și în prima adresată șefului FRG, mama sportivei vorbește despre un comportament total inadecvat în relaționarea cu elevele a antrenoarei Adela Popa, dar pretinde că are și îndoieli asupra competenței antrenoarei din Deva.

Scrisoare deschisă către Federația Română de Gimnastică, MTS și COSR

În calitate de părinte a unei gimnaste de performanță a României, cu dorința să meargă bine gimnastica română, cred în același timp bine și copilui și cred că și dumneavoastră aveți aceeași dorință, de aceea vă adresez:

– vă rog să analizați, verificați și luați măsuri dacă e cazul. Din anul 2012 în 2015, 3 ani, lotul României de gimnastică feminină nu a mers spre bine, cred că rezultatele se văd clar. Poate sunt mai multe motiv, dar eu ridic o singură observație care ca părinte de sportiv de performanță văd și simt din plin.

Adela Popa ca antrenor, principală pe sărituri 2012-2015, ca rezultate pentru întreaga echipă nu a adus nici dificultate, nici alt plus. În mod normal, în trei ani trebuie să se vadă rezultate vizibile în bine și am observat că antrenează diferențiat, selecționează și are comportament diferențiat și nepotrivit.

Tot am sperat că o să meargă spre bine, dar acum am observat că Adela Popa este promovată din nou, în continuare. În condițiile astea eu nu văd că va fi mai bine pentru gimnastica din română și clar nici pentru sportivii de performanță. De aceea azi, în calitate de părinte a uneia dintre gimnastele de performanță românești ridic una dintre probleme, cu speranța că dumneavoastră sunteți în măsură să susțineți gimnastica.

Vă mulțumesc și vă stau la dispoziție.

Cu stimă, Silvana Peng. 13 decembrie 2015. București


Adela Popa: „Și la școală nu toată lumea e de 10! Este opinia doamnei Peng”

ProSport a încercat marți să discute cu Adela Popa, unul dintre antrenorii din mecanismul aflat sub umbrela lui Octavian Bellu și Mariana Bitang, oficial pus la zid de mama sportivei. Popa lasă de înțeles că Asiana nu se află deocamdată într-o formă care ar putea ajuta echipa. „Este opinia doamnei Peng, dar nu doresc să am vreo reacție. Și la școală nu toată lumea e de nota 10!”, a spus pentru ProSport Adela Popa. În prezent, staff-ul lotului olimpic este format  din nouă oameni pe care îi puteți descoperi mai jos. Antrenorii Lăcrămioara Moldovan și Cristian Moldovan au demisionat de la lot în urmă cu câteva zile.

COLECTIVUL TEHNIC AL LOTULUI OLIMPIC

1. Maria BITANG antrenor principal     
2. Octavian BELLU antrenor principal     
3. Lucian SANDU antrenor
4. Cristian MOLDOVAN antrenor 
5. Lăcrămioara MOLDOVAN antrenor 
6. Adela POPA antrenor
7. Ioan COROIU  antrenor                 
8. Maria FUMEA coregraf
9. Mihaela BELDIE medic
10. Toma VASILESCU  kinetoterapeut   
11. Florin AȘTEFANEI maseurStoica a explicat motivele pentru care s-a renunțat la câteva gimnaste din lot

Pentru că acuzațiile Silvanei Peng au atins și cel mai înalt birou de la FRG, ProSport a luat legătura cu omul aflat la timona sportului care a făcut mereu un bun PR României pe toate meridianele. Spre deosebire de Adela Popa, Stoica a dezvoltat subiectul.

INTERVIU | „Noi nu avem timp de mângâiat pe cap în acest moment. Asiana Peng nu a fost aruncată la o ladă de gunoi. Pe ea ne vom baza în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020”

ProSport a stat de vorbă marți și cu președintele FRG, Adrian Stoica, pentru a afla motivele care stau în spatele deciziei oficialilor Federației de a reduce numărul sportivelor din lotul olimpic înainte cu câteva luni de turneul preolimpic și pentru a răspunde acuzațiilor lansate de Silvana Peng, mama sportivei Asiana Peng. Stoica susține că în viața unui sportiv apare câte un blocaj și mărturisește că  „transferul” la Deva nu este echivalentul excluderii din echipa de elită, mai ales că acolo există un colectiv tehnic competent, condus de Nicolae Forminte.

Bună ziua, domnule Stoica! V-am sunat să vorbim despre Asiana Peng. Doamna Silvana, mama gimnastei, susține că fiica sa a fost nedreptățită atunci când a fost scoasă din lotul olimpic și trimisă la lotul de la Deva.
Dânsa este un părinte. Un părinte de gimnastă.

Da, dar părinții s-au mutat pentru a fi aproape de fata lor din Caransebeș în Deva, dar și din Deva la Izvorani. Mă gândesc că e important…
Poate că era mai bine să nu se mute peste tot lângă ea.

Credeți că sunt apreciate la adevărata valoare puținele gimnaste de top pe care le avem acum?
Am apreciat-o pe Asiana tot timpul și le apreciem pe toate fetele. Dar ca în orice moment important din viața unui lot olimpic, a existat o consultare logică și normală cu antrenorii. Necesitatea restrângerii lotului ne-a făcut să luăm aceste decizii. Li s-a oferit posibilitatea să continue, dar nu aici, nu la Izvorani. Ci la Deva.

Vorbiți despre necesitatea restrângerii lotului. Reducerea numărului de sportive e de natură economică?
Nu.

Dar care ar fi cauza?
Nu are nicio legătură cu latura economică. Totul vine din dorința de a te apleca asupra unui lot restrâns, care se poate angaja la efortul care stă la baza exprimării la cel mai înalt nivel.

La lot au revenit luna aceasta Octavian Bellu și Mariana Bitang. Au fost consultați când s-a luat decizia de a renunța la Asiana Peng?
Cunosc situația. Cunosc ce s-a întâmplat în ultimele cinci luni la lot. Toți antrenorii au fost consultați. Copilul, Asiana, credeți că este fericit?

Eu presupun că nu.
Eu cred că da.

La Sydney, în 2000, înaintea începerii concursului olimpic, Octavian Bellu a fost întrebat de un jurnalist american din câte sportive le-a ales pe cele 7 gimnaste pentru JO (șase au concurat, Andreea Ulmeanu a fost rezervă). Răspunsul lui Bellu a surprins asistența: „Le-am ales pe cele 7 din… 7. Pe ele le-am avut, le avem, și cu ele defilăm”. România a luat aur pe echipe la Sydney (Andreea Răducan, Simona Amânar, Maria Olaru, Claudia Presăcan, Andreea Isărescu).

Doamna Peng susține că oameni din colectivul tehnic i s-au adresat fetei sale cu apelativul „chinezoaico” în sens depreciativ. Credeți că este normală o asemenea atitudine?
Nu am auzit așa ceva și nici nu cred așa ceva. Chiar nu cred că s-a întâmplat așa ceva. Tot colectivul tehnic respectă fiecare fată. Și noi, oricum, să știți că le respectăm pe chinezoaice.

Domnule Stoica, ce-mi puteți spune despre Adela Popa? Silvana Peng reclamă faptul că antrenoarea le percepe pe gimnaste ca pe niște instrumente, în interes personal, și că antrenează și face selecția diferențiat.
Adela Popa este un antrenor profesionist, ca toți antrenorii pe care noi îi avem. Vă spun eu ceva: doamna Peng și Adela Popa au fost prietene odată, acum nu știu ce se întâmplă între ele. Uitați-vă și la alte sportive! Andreea Muntean a plecat și ea din acest lot. Și e campioană europeană la bârnă. Dacă nu se mai învârte!? Sunt anumite stopuri în carieră peste care nu poți trece. Noi nu avem timp de mângâiat pe cap în acest momente. Dar, repet, nu este un capăt de lume…

Înțeleg atunci că pot reveni oricând în lot aceste sportive trimise la Deva?
Ele nu au fost aruncate la o ladă de gunoi. Sunt anumite momente când realizăm faptul că în unele etape ale carierei nu se poate mai mult. Pe ele ne vom baza în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020.

Luați în calcul faptul că unele sportive din lotul menținut la Izvorani ar putea să nu dea randamentul scontat pentru turneul preolimpic?
Pe parcurs se va vedea cât pot duce fetele. Fiecare dintre ele în mână are bastonul de mareșal în mână.

În 2012, Bellu, antrenorul inclus în Cartea Recordurilor, i-a scris Asianei Peng o poezie: „Plânge, strigă, dă din coate / Se consumă poți să juri / Renunță la tot și toate / Doar să facă sărituri”

Celebrul Octavian Bellu, antrenorul inclus în Cartea Recordurilor pentru cele aproape 400 de medalii cucerite în carieră, identifica în urmă cu trei ani potențialul gimnastei din Caransebeș. Un fin pedagog și un tip inventiv, omul care a revenit în această iarnă la lot a avut capacitatea de o motiva pe Asiana scriindu-i o poezie. „Sărituri înșurubate / Dublu, triplu mai apoi / Ample și frumos legate / Saltul luni / Șurubul joi”, îi desena Bellu orarul pregătirii micuței gimnastei.


Poezia scrisă de Octavian Bellu în urmă cu trei ani

Silvana Peng: „Federația ar trebui să-mi dea toate actele necesare și acordul și tot ce îi va fi necesar Asianei ca fiica mea să meargă mai departe oriunde dacă România nu are nevoie de gimnaste ca ea”

Cu moralul sub nivelul solului după tratamentul pe care susține că FRG i l-a aplicat Asianei, Silvana Peng lasă de înțeles că ar putea lua o decizie radicală în privința fetei sale. „Țara asta pierde, dar cui îi pasă!? FRG ar trebui să aducă spuma antrenorilor la lot. Oameni de valoare care vor și pot să modeleze, șlefuitori adevărați de diamante. Nu doar paralelul e praf, ci și săriturile. Adela Popa este antrenor de sărituri? Asiana e în clasa a 9-a, iar semestrul se încheie pe 6 februarie. Din 18 decembrie copilul meu va fi pe nicăieri, nici școală, nici gimnastică după 10 ani de sacrificii. Doar atât merită!?”. Silvana Peng nu o spune explicit, dar comunică subtil faptul că e dispusă ca fiica ei să concureze pentru altă țară. „Federația ar trebui să-mi dea toate actele necesare și acordul și tot ce îi va fi necesar Asianei ca fiica mea să meargă mai departe oriunde dacă România nu are nevoie de gimnaste ca ea”.

 


 

 

 

Autor: Andru Nenciu Publicat: 15 Dec. 2015, 22:03 Actualizat: 16 Dec. 2015, 11:17 Gimnastica
Pe aceeași temă
Caz revoltător în Brăila! Un jandarm agresează un tânăr care ieșise la plimbare cu bicicleta. VIDEO
Caz revoltător în Brăila! Un jandarm agresează un tânăr care ieșise la plimbare cu bicicleta. VIDEO
Cum se pregăteşte România pentru vârful pandemiei. La câte zile suntem de colaps
Cum se pregăteşte România pentru vârful pandemiei. La câte zile suntem de colaps
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
A iesit din izolare pentru a se duce la majoratul logodnicei sale! Ce jucator din La Liga a incalcat regulamentul in plina pandemie
A iesit din izolare pentru a se duce la majoratul logodnicei sale! Ce jucator din La Liga a incalcat regulamentul in plina ...
Izolarea, un adevărat coşmar pentru Gwyneth Paltrow. Cum i-a afectat viaţa sexuală
Izolarea, un adevărat coşmar pentru Gwyneth Paltrow. Cum i-a afectat viaţa sexuală
Ce a făcut Mihai Bendeac cu tabloul primit de la Gigi Becali în 2010! E incredibil unde se află acum
Ce a făcut Mihai Bendeac cu tabloul primit de la Gigi Becali în 2010! E incredibil unde se află acum
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
VIDEO Scenă şocantă
la Brăila. Un tânăr este lovit cu piciorul de un jandarm după ce îi sunt
verificate actele
VIDEO Scenă şocantă la Brăila. Un tânăr este lovit cu piciorul de un jandarm după ce îi sunt verificate actele
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Descoperire de talie MONDIALĂ la marginea unui râu din România. Elucidează o parte ASCUNSĂ din istoria noastră. ''SURPRIZA cea mai mare a venit când am ...'' - FOTO
Descoperire de talie MONDIALĂ la marginea unui râu din România. Elucidează o parte ASCUNSĂ din istoria noastră. ''SURPRIZA ...
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
BOMBĂ pe piaţa transferurilor! Becali dă cea mai mare lovitură din istorie la FCSB. Un nou club uriaş, ofertă fabuloasă pentru Dennis Man
BOMBĂ pe piaţa transferurilor! Becali dă cea mai mare lovitură din istorie la FCSB. Un nou club uriaş, ofertă fabuloasă ...
Guvernul Orban, decizia momentului! Raluca Turcan aruncă bomba. Noi vești pentru români
Guvernul Orban, decizia momentului! Raluca Turcan aruncă bomba. Noi vești pentru români
Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre amânarea ratelor bancare. Românii trebuie să știe asta
Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre amânarea ratelor bancare. Românii trebuie să știe asta
Situaţia ciudată: Cel mai nou pacient bolnav de COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam. Cum s-a putut întâmpla asta
Situaţia ciudată: Cel mai nou pacient bolnav de COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam. Cum s-a putut întâmpla asta
Cel mai „CURAT” SUV diesel de pe piață în acest moment. TESTAT în traficul real!
Cel mai „CURAT” SUV diesel de pe piață în acest moment. TESTAT în traficul real!
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Se îngheață anul școlar! Declarații de ultimă oră de la Ministerul Educației
Se îngheață anul școlar! Declarații de ultimă oră de la Ministerul Educației
ȚARA care a rămas fără sicrie și își îngroapă morții de coronavirus în cutii de carton: Ori nu mai există ori sunt prea scumpe
ȚARA care a rămas fără sicrie și își îngroapă morții de coronavirus în cutii de carton: Ori nu mai există ori ...
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
Vești bune pentru 100.000 de pensionari. Decizia luată astăzi de Guvern
Vești bune pentru 100.000 de pensionari. Decizia luată astăzi de Guvern
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
Corona şi Covid – de ce a ales un cuplu să îşi boteze astfel gemenii nou-născuţi
Corona şi Covid – de ce a ales un cuplu să îşi boteze astfel gemenii nou-născuţi
Un român s-a întors din Anglia cu un SUV Mercedes. Reacția jandarmilor după ce șoferul a sfidat regulile
Un român s-a întors din Anglia cu un SUV Mercedes. Reacția jandarmilor după ce șoferul a sfidat regulile