Sandra Izbaşa a semnat autografe la Institutul Cultural Român

4 oct 2013 307 afişări Gimnastica
Sandra Izbaşa a semnat autografe la Institutul Cultural Român

În marja Campionatelor Mondiale de la Anvers, ICR Bruxelles a organizat un stand de prezentare la care sunt expuse fotografii cu gimnaste şi gimnaşti români, un ecran pe care rulează imagini din concursuri, precum şi o statuetă, realizată de Marian Sava, pictor născut la Galaţi, dar stabilit de mai mult timp în Belgia. La standul ICR s-au oprit şi Nadia Comăneci şi Bart Conner, precum şi Sandra Izbaşa, Octavian Bellu şi Lucian Sandu. Prezent la stand este chiar Robert Adam, directorul Institului cultural român din Bruxelles, de la care aflăm că ideea le-a venit în urma Europenelor de la Bruxelles, de anul trecut, unde fetele au făcut un concurs foarte bun şi au fost sprijinite de un număr mare de suporteri. Logo-ul prezenţei româneşti e unul cât se poate de interesant: o Coloană a Infinitului a lui Brâncuşi, variantă stilizată, „care duce cu gândul şi la covorul de la sol”, după spusele domnului Adam. Ideea a fost aceea de a arăta şi dimensiunea culturală, de tradiţie, pe care o are gimnastica feminină românească, prin coregrafia de la sol, muzica tradiţională care a însoţit de atâtea ori evoluţiile fetelor sau modul de prezentare a costumelor.
O iniţiativă lăudabilă, mai ales că şirul prezenţelor de marcă va continua în această seară cu Marius Urzică. El va semna autografe şi se va întâlni cu iubitorii de gimnastică la standul ICR din cadrul Complexului Sportpaleis din Anvers.

 
 
 
Articol scris de MĂDĂLINA BARBU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.