Laura Jurcă, o junioară de argint. Sportiva s-a clasat pe locul 2 în finala de la individual compus

16 mai 2014 3662 afişări Gimnastica
Laura Jurcă, o junioară de argint. Sportiva s-a clasat pe locul 2 în finala de la individual compus
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA
  • Înaintea ultimei rotaţii în finala de la individual compus a Campionatului European de junioare, Laura Jurcă era clasată pe prima poziţie
  • Sâmbătă, la Sofia, se va disputa finala pe echipe la senioare, cu România printre pretendente la titlul continental
  • România are deja două medalii, după ce a câştigat şi bronzul în proba pe echipe - junioare

Finala junioarelor în concursul individual compus (Campionatul European, Sofia) a avut loc vineri, începând cu ora 15. România a avut două gimnaste prezente în concurs, Laura Jurcă şi Andreea Iridon. Prima a început concursul la bârnă cu o evoluţie care i-a dat încredere, astfel că a continuat în aceeaşi notă şi la sol. A înlănţuit cu siguranţă şi multă expresivitate patru diagonale acrobatice, încheindu-şi evoluţia cu un dublu salt grupat aterizat perfect. Evoluţii bune a avut şi Andreea Iridon, care a început concursul la sol şi l-a continuat la sărituri, unde a avut o execuţie curată, evaluată în consecinţă.

Andreea Iridon a avut evoluţii bune în finala de la individual compus

La jumătatea concursului fetele noastre erau pe locurile 3 (Laura Jurcă) şi respectiv 6 (Andreea Iridon). Şansele la medalii sunt intacte, după calculele noastre. În ultimele două rotaţii, Andreea concurează la paralele şi bârnă, iar Laura la sărituri şi paralele, aparate la care amândouă au obţinut rezultate foarte promiţătoare până în prezent.

Octavian Bellu a asistat din spatele bârnei

Trecem cu bine şi de a treia rotaţie, Andreea şi-a incheiat integralul la paralele cu o aterizare foarte bună, iar Laura Jurcă a prezentat o săritura cu nota de plecare 5.8, pe care a executat-o cu foarte multă siguranţă, obţinând o notă foarte buna - 14,733, care a propulsat-o în fruntea clasamentului. Evoluţiile fetelor noastre sunt însoţite de aplauze şi de încurajări din tribună. În sală sunt arborate mai multe drapele tricolore, dar se remarcă şi o galerie cât se poate de consistentă. Remarc în rândul celor prezenţi chipuri cunoscute, sunt oameni pe care i-am tot văzut la concursurile de gimnastică, încurajându-le pe fetele noastre. De undeva, din spatele bârnei, urmăresc concursul fetele din lotul de senioare, alături de Octavian Belu şi Adrian Stoica.

În ultima rotaţie, Laura va evolua la paralele, aşa că vom urmări cu mare emoţie evoluţia ei. Le-a depăşit pe Melnikova din Rusia şi pe Downie din Marea Britanie şi se va bate pentru aurul european la individual compus. Ce frumos ar fi ! Inevitabil ne vin în minte numele Alexandrei Marinescu, Sabinei Cojocar sau al Stelianei Nistor, învingătoare de-a lungul timpului în concursul junioarelor. Şanse la un loc pe podium are şi Andreea Iridon, aflată după a treia rotaţie pe locul 5 şi care va încheia concursul la bârnă.

Andreea Iridon a terminat pe locul 6

Şi vine şi ultima rotaţie. Andreea Iridon va intra prima în concurs la bârnă, în vreme ce Laura este a treia pe lista de start la paralele. Păcat de aterizarea joasă, atât putem spune după evoluţia Andreei! Altfel, un exerciţiu curat, foarte artistic şi care i-a pus eleganţa în valoare. Aşteptăm evoluţia Laurei, dar până atunci o urmărim pe Elissa Donwie. E puternică, stăpână pe ea. Britanicii culeg roadele eforturilor susţinute şi a seriozităţii cu care se pregătesc.

Laura Jurcă poate obţine alte medalii în finalele pe aparate

Nu e aur….e argint! Laura a încheiat cu ceva emoţii integralul la paralele, dar e pe doi şi asta e tot ce ne interesează. Prima e Melnikova din Rusia, a treia Elissa Downie ! Andreea a încheiat pe 6, dar are tot viitorul în faţa să tot strângă medalii în concursurile mari! Talentul e de partea ei!

Mulţumim Laura, mulţumim Andreea! Încă o medalie în tolba fetelor noastre! Sperăm să se îmbogăţească sâmbătă cu aurul senioarelor! După ce a cuceerit medalia de argint, Laura Jurcă a susţinut: "Este cea mai importantă medalie de până acum obţinută de mine. Duminică, în finalele pe aparate, la sărituri şi la sol, sper la încă două medalii, mă gândesc chiar şi la aur".

Corespondenţă din Sofia, Mădălina BARBU

Foto: Florin Mihuţ

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.