Larisa Iordache salvează România la Mondialele de gimnastică, reușind să se califice în trei finale, la individual compus, bârnă și sol. Echipa a terminat pe locul 7 în calificări, mult sub așteptări

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a avut o evoluție mai mult decât modestă în calificările Campionatului Mondial de la Nanning (China), terminând pe locul 7 după desfășurararea a 10 din cele 12 subdiviziuni.

UPDATE 16:55 Naționala feminină a terminat pe locul 7 în calificările pe echipe, astfel că va fi prezentă în finala de miercuri. Poziția este mult sub așteptări, însă poate că a fost doar o zi încărcată din punct de vedere al emoțiilor. Finala va fi însă altă „poveste”. Ar mai fi de remarcat faptul că, alături de Larisa Iordache, în finala de la individual compus s-a calificat și Ștefania Stănilă. Cu un total de 54.765 puncte, sportiva s-a clasat pe locul 24.


UPDATE 14:25 România prinde și finala pe echipe de miercuri (ora 14:00), după ce Australia a terminat calificările pe locul 8, la un punct în spatele fetelor noastre. Naționala evită astfel o contraperformanță istorică. A mai rămas de disputat o singură subdiviziune, din care fac parte Franța, Grecia și Taiwan. Numai Franța ar putea însă emite pentru finala de „8”.


Echipa pregătită de Lucian Sandu, Cristian și Lăcrămioara Moldovan a fost salvată de evoluțiile Larisei Iordache, care a reușit să obțină printre cele mai mari note la sol și bârnă, cu care s-a și calificat în finalele pe aparate. Cu un total de 219.161 puncte, România a terminat chiar și în spatele Italiei și Japoniei. În finala pe echipe de miercuri se califică primele opt echipe.

Prezentă cu trei debutante într-o competiție majoră, România a fost trădată de emoțiile tinerelor sportive. Cu excepția Larisei Ioradche, toate celelalte componente au ratat cel puțin la un aparat. Tensionată, Andreea Munteanu nu a prins finalele de la bârnă și sol, Ocolișan a căzut la paralele și bârnă, iar Stănilă a ratat la bârnă. Zarzu și Tudorache au fost la rândul lor foarte emoționate și au obținut note sub așteptări, având evoluții cu ezitări și ratări.

Contabilitatea României după calificările de luni dimineață arată în felul următor: Larisa Iordache a obținut accederea în trei finale, la sol, bârnă și individual compus, în toate aceste trei probe fiind pe podium. La cele două aparate a obținut a doua notă după Simone Biles, iar la individual compus a terminat pe locul 3.

În ceea ce privește echipa, România este nevoită să aștepte evoluțiile Franței și Australiei din această după-amiază, pentru a afla dacă va prinde finala de miercuri.


UPDATE 11:40 Ștefania Stănilă intră prima și la sol, după evoluția fiind notată cu 13.600. Evoluțiile României sunt modeste și la sol. Andreea Munteanu a primit numai 13.533 puncte, părând foarte tensionată. Larisa salvează situația! Obține un 14.933 la sol cu care se califică și în finală. Ca și în cazul bârnei, Iordache a obținut a doua notă ca valoare, după Simone Biles în ambele cazuri.

Cu 58.365 puncte, românca urcă pe locul 3 și la individual compus, după Biles și Mustafina. Anamaria Ocolișan obține 13.800 la sol, a 15-a notă ca valoare la sol. România obține un total de 55.866 puncte, cu care termină concursul pe locul 7. Astfel, România tremură pentru finala pe echipe de miercuri (ora 14:00), terminând concursul și în spatele Italiei și Japoniei. Mai sunt de evoluat două subdiviziuni, în care se regăsesc și două națiuni periculoase pentru această zonă a clasamentului, Australia și Franța. În finală merg doar opt echipe.


UPDATE 11:35 După trei rotații, Larisa Iordache este pe locul 5 la individual compus.


UPDATE 11:18 În echipa României s-a instalat o oarecare teamă. Ștefania Stănilă a ratat la bârnă, astfel că nota finală a fost de 13.066. Ratează și Andreea Munteanu! Tânăra gimnastă a obținut numai 13.733, astfel că va rata finala de la bârnă. Și termină Larisa…. cu bine! Respirăm ușurați. Liderul echipei readuce liniștea cu un 15.066 puncte. Iordache obține a doua notă ca valoare la acest aparat și se califică în finală. Emoțiile sunt însă mari, avem un al treilea exercițiu ratat la bârnă: Anamaria Ocolișan – 12.066 puncte. Tudorache nu a convins nici ea la bârnă (13.366), astfel că România încheie cu un total de 55.231, al patrulea ca valoare după China, SUA și Japonia. Un punctaj mult sub posibilitățile echipei.

După trei rotații, reprezentativa țării noastre ocupă locul 7 cu 163,295 puncte, fiind și sub Italia și Japonia. Primele locuri sunt ocupate de SUA – 176.955, China – 173.662 și Rusia – 172.488.


UPDATE 11:10 România se află pe locul 8 după două rotații, cu 108,064 puncte. Pe primul loc este China – 119.523, urmată de SUA – 115.356, Rusia – 114.030 puncte și Marea Britanie – 113.166. Echipa țării noastre va concura în a treia rotație la bârnă.


UPDATE 10:55 În a doua rotație, România se regăsește la paralele. Ștefania Stănilă a primit cea mai mică notă a echipei de până acum, 13.233 puncte. Din păcate, Anamaria Ocolișan a ratat exercițiul la paralele, în final fiind notată cu 10,033 puncte.

Și-a terminat evoluția și Larisa Iordache, pentru care a fost notată cu 13.233. Și de această dată, acest aparat se dovedește a fi călcâiul lui Achile pentru România. Marea Britanie a obținut un total sub România la sărituri, adică 58.400. Între timp și-a terminat exercițiul și Tudorache – 13.000. Silvia Zarzu nu a mai fost trimisă la paralele, astfel că România a încheiat la acest aparat cu 49.499 puncte. 19 echipe au obținut un total mai bun decât echipa țării noastre la paralele.

Nota Larisei Iordache la sărituri a fost corectată. Românca a obținut 15.133.


UPDATE 10:36 Ștefania Stănilă a deschis concursul pentru România la sărituri cu un 14.866 puncte. Anamaria Ocolișan a obținut 14.800. Larisa Iordache a efectuat cele două sărituri, media fiind de 14.649 puncte. Aceasta este a opta notă ca valoare din concurs. Silvia Zarzu a primit 13.766 pentru săritura ei. Pentru că notele obținute de primele patru fete au fost OK, Paula Tudorcahe nu a mai sărit.

România a obținut un total de 58.565 puncte la sărituri, fiind pe locul 3 la acest aparat după SUA – 61.599 puncte și Rusia – 59.265 puncte. După prima rotație, reprezentativa țării naostre se află însă pe locul 2, după China – 60.890. SUA a obținut un total de 57.490 la prima rotație, în care a evoluat duminică, la bârnă. Tot în prima rotație, la sol, Marea Britanie a însumat 54.766 puncte.


UPDATE 10:00 Echipa României își va începe evoluția la sărituri, va trece apoi la paralele, iar în final îi rămân aparatele forte, bârna și solul. Larisa Iordache este singura care va efectua două sărituri. Dacă pe echipe podiumul provizoriu este SUA, China, Rusia, în calificările petru individual compus reprezentanta Rusiei, Mustafina, se află în fața sportivei țării gazde, Yo Jinnan. În frunte a rămas campioana mondială en-titre, Simone Biles (SUA).


UPDATE 09:50 După desfășurarea a 9 din cele 12 subdiviziuni, SUA este în frunte cu 235.038 puncte, fiind urmată la mare distanță de China – 230.753 puncte și Rusia – 228.135 puncte. Rămâne de văzut unde se vor plasa România și Marea Britanie, alte echipe cu pretenții la medalii în finala de miercuri.


Larisa Iordache, Ștefania Stănilă și Anamaria Ocolișan vor concura la toate cele patru aparate.

Campionatele Mondiale de gimnastică de la Nanning (China) au început încă de vineri, dar pentru România emoțiile sunt de luni dimineață (ora 10:30), când în concurs vor intra Larisa Iordache & Co. La masculin, lucrurile s-au simplificat rapid, având în vedere că echipa a ratat calificarea în finală, niciun gimnast nu a prins vreo finală pe aparate, doar Cristian Bățagă urmând să fie prezent în finala de la individual compus, însă fără nicio șansă de a obține vreun rezultat în preajma podiumului. În schimb, în cazul fetelor, situația stă diferit, ele având șanse să se evidențieze în mai multe finale.

Totul începe în calificări, echipa pregătită de Lucian Sandu, Lăcrămioara și Cristian Moldovan făcând parte din subdiviziunea a 10-a, alături de o altă forță, Marea Britanie, Venezuela și Austria. Tehnicienii români au stabilit componența echipei pentru toate cele patru aparate, trei dintre gimnaste, Larisa Iordache, Ștefania Stănilă și Anamaria Ocolișan urmând să concureze la .fiecare aparat.

Reprezentantele României vor intra astfel în calificări:

  • paralele: Zarzu, Tudorache, Ocolișan, Stănilă, Iordache
  • bârnă: Tudorache, Ocolișan, Stănilă, Munteanu, Iordache
  • sărituri: Stănilă, Ocolișan, Tudorache, Zarzu, Iordache
  • sol: Zarzu, Ocolișan, Munteanu, Stănilă, Iordache

Până la ora în care va intra în concurs, echipa României va ști, teoretic, de ce rezultate ar avea nevoie, atât pentru finala pe echipe, cât și pentru accederea în finalele pe aparate, având în vedere că marile forțe, SUA, Rusia și China vor fi cu linia trasă, în timp ce Marea Britanie se află în aceeași subdiviziune. De altfel, primele două națiuni au intrat încă de duminică în concurs, iar după prima zi a calificărilor ocupă primele două poziții. SUA a obținut un total de 235.038 puncte, cu aproape 7 puncte mai mult decât Rusia (!) – 228.135 puncte. A treia echipă clasată la sfârșitul celor șase subdiviziuni este Olanda – 214.662 puncte. Așa cum era de așteptat, Simone Biles (SUA) – 59.599, Aliya Mustafina (Rusia) – 58.874 și Kyla Ross (SUA) – 57.941 au ocupat podiumul provizoriu pentru accederea în finala de la individual compus. Probabil că acestea vor fi și adversarele Larisei Iordache în finala de vineri de la Nanning.

Mai trebuie menționat că după evoluția României vor mai intra în concurs opt echipe, dar cu pretenții doar două, Australia și Franța.

Pe aceeași temă
Digi RCS-RDS România a făcut acum anunțul! Toți clienții trebuie să știe asta
Digi RCS-RDS România a făcut acum anunțul! Toți clienții trebuie să știe asta
Un poliţist care a oprit o petrecere ilegală, ameninţat cu moartea de patronul localului: „De faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!” AUDIO
Un poliţist care a oprit o petrecere ilegală, ameninţat cu moartea de patronul localului: „De faţă cu mumă-ta şi cu…
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
A devenit liber de contract și ar putea reveni la FCSB! O rivală din Liga 1 a încercat să-l „fure”, dar a refuzat-o
A devenit liber de contract și ar putea reveni la FCSB! O rivală din Liga 1 a încercat să-l „fure”,…
Anamaria Prodan, GOALĂ pe Internet. S-a aflat cine a distribuit imaginile intime
Anamaria Prodan, GOALĂ pe Internet. S-a aflat cine a distribuit imaginile intime
Probleme pentru Cătălin Botezatu! Polițiștii au descins în forță!
Probleme pentru Cătălin Botezatu! Polițiștii au descins în forță!
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Produse inteligente Zigbee, din nou în oferta Lidl. Prețurile sunt atractive
Produse inteligente Zigbee, din nou în oferta Lidl. Prețurile sunt atractive
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului:
Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului: "I-am cerut lui Moş Niculae un cadou"
Elon Musk, umilit. Cântec despre șeful Tesla: Cel mai mare gamer, dar un amant...
Elon Musk, umilit. Cântec despre șeful Tesla: Cel mai mare gamer, dar un amant...
Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive în rândul elevilor, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni
Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive în rândul elevilor, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Ion Ţiriac, în prim-planul presei mondiale: A vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe
Ion Ţiriac, în prim-planul presei mondiale: A vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe
O insulă de vis unde să evadezi de iarnă. E o adevărată bijuterie, cunoscută şi apreciată încă din antichitate
O insulă de vis unde să evadezi de iarnă. E o adevărată bijuterie, cunoscută şi apreciată încă din antichitate
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Ce înțepătură îi trimite Anamaria Prodan amantei lui Laurențiu Reghecampf. Mesajul postat de sexy impresara: ''Banii impresionează femeile leneșe”
Ce înțepătură îi trimite Anamaria Prodan amantei lui Laurențiu Reghecampf. Mesajul postat de sexy impresara: ''Banii impresionează femeile leneșe”
Una dintre cele mai dorite femei din România este hărțuită de un obsedat!
Una dintre cele mai dorite femei din România este hărțuită de un obsedat!
Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue? Șoferii mașinilor DIESEL trebuie să știe asta
Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue? Șoferii mașinilor DIESEL trebuie să știe asta
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie