Larisa Iordache a revenit în țară cu tolba plină de la Europene: „Eu voiam 3 medalii de aur”

Redactor:
Bitescu Wili
Redactor:
Marius Hutu
Larisa Iordache a revenit în țară cu tolba plină de la Europene:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Larisa Iordache a cucerit patru medalii în cele cinci finale programate la Europenele de senioare: aur cu echipa și la sol, argint la bârnă și bronz la sărituri
  • Liderul actualei echipe a fost votată „Miss Campionatele Europene 2014”

De la ora 14:00, în „Arameec” Arena din Sofia, încep finalele pe aparate din cadrul Campionatelor Europene ale senioarelor. Larisa Iordache e calificată la toate cele patru aparate, la sol alături de  Diana Bulimar. Ne încearcă, firesc, un regret că Andreea Munteanu a rămas în afara finalei în proba de bârnă, mai ales după prestația extrem de convingătoare pe care a avut-o la acest aparat sâmbătă, în finala pe echipe.

Ziua a fost deja una rodnică pentru România, junioarele Laura Jurcă și Andreea Iridon îmbogățind palmaresul delegației noastre cu încă 3 medalii, toate de argint (Laura Jurcă la sărituri și Andreea Iridon la bârnă și sol). Se apropie începutul concursului, intră arbitrele. Și-au făcut apariția și junioarele care au concurat în cursul dimineții, flutură și ele unul dintre numeroasele drapele românești prezente în sală. De altfel, galeria românească domină, alături de cea britanică, fondul sonor din „Armeec” Arena.

Prima finală este cea de la sărituri, în care Larisa noastră va concura a șasea, conform listei de start. O altă prezență de urmărit în această finală este elvețianca Giulia Steingruber, deținătoarea titlului european la acest aparat, după aurul cucerit anul trecut la Moscova. O regăsim în finală și pe Ana Pavlova, fostă componentă a echipei Rusiei, care acum reprezintă Azerbaidjanul. După evoluția rusoaicei Sosnitskaya, urcă pe podiumul de concurs elvețianca Steingruber. „Hop Giulia”, se aude din sectorul ocupat de galeria din Țara Cantoanelor. O primă săritură foarte bună notată cu 15 200, urmată de încă una , mai puțin valoroasă, dar foarte bine executată și cu o medie de 14 666 elvețianca preia conducerea în clasament. Și urcă pe podium Larisa. Se aud încurajările mai tinerelor ei colege: „Atentă Lari!”. Și Lari execută foarte bine o săritură cu dificultate 5.8, pentru care primește 14 866.  A doua săritură are dificultate 5.2 și din nou o evoluție foarte bună. Bravo Larisa! 14 200 pentru a doua săritură, o medie de 14 533 și fata noastră e pe locul 2. Sare Pavlova. Primește o medie de 14 583 și trece înaintea Larisei, care coboară 3, dar rămâne pe podium. Avem bronz la sărituri, a doua medalie a senioarelor după aurul cucerit pe echipe. 

Imediat începe finala la paralele, Larisa este cea care va deschide concursul. Exercițiu curat, Larisa și-a făcut treaba și se gândește deja la finala de la bârnă, unde are un aur european de apărat. Consemnăm evoluțiie spectaculoase ale britanicelor (pe amândouă le cheamă Rebecca – Tunney și Downey) precum și siguranța de care a dat dovadă deținătoarea titlului olimpic, Aliya Mustafina. Învingătoare: Rebecca Downie din Marea Britanie, argint Mustafina, bronz Spiridonova, din Rusia.

A venit și momentul finalei la bârnă, emoțiile noastre cresc. Larisa a obținut cea mai mare notă în calificări, iar noi strângem pumnii pentru ca același lucru să se întâmple și astăzi. Pe lista de start este a cincea, sperăm să fie cu noroc.  După două prestații modeste (una a elvețiencei Steingruber și alta a polonezei Kulesza) vine rândul Mustafinei. O evoluție bună, iar la final Alyia salută publicul. A fost ultima ei prezență la această ediție a Europenelor. După exercițiul Kharenkovei care a primit 14 933, o vom vedea pe Larisa. A trecut cu bine, fără ratare. O dezechilibrare la un salt întins, 14 800 și Larisa e pe 2.  Rusia câștigă aurul, Larisa ne mai aduce un argint, iar Mustafina mai primește o medalie de bronz, după cea din finala pe echipe. Pentru noi emoțiile nu s-au terminat și nici șansele la medalii, urmează solul, unde palmaresul României poate fi îmbogățit de Diana Bulimar și Larisa Iordache.

Larisa a împărțit aurul la sol cu Vanessa Ferrari

La sol, Diana Bulimar este prima care urcă pe podiumul de concurs dintre cele 3 românce aflate în finală, dacă o luăm în calcul și pe Roxana Popa, care însă concurează pentru Spania. Un exercițiu frumos, răsplătit generos cu aplauze. Felicitări Dianei Bulimar pentru capacitatea de a menține o admirabilă constanță în evoluții. A patra pe lista de start, Roxana Popa beneficiază și ea de încurajările galeriei române. Are un exercițiu dinamic, o acrobatică spectaculoasă, execuția ei e plina de energie, publicul e încântat. Urmează Larisa, care încheie șirul evoluțiilor ei la aceste Europene. Hai Larisa, se poate! În 2012, la Bruxelles a câștigat aurul, de ce nu ar  face-o și acum? O evoluție bună, Silivaș pe prima diagonală, Tzukahara pe a doua, 3 șuruburi pe a treia și un dublu echer înțepenit la final. Adăugăm la asta expresivitatea și dezinvoltura ei și obținem o prestație demnă de o mare campioană cum este Larisa. 14 800, nota din partea arbitrelor și Larisa trece pe primul loc. Vanessa Ferrari nu dezamăgește și prezintă și ea un exercițiu frumos, cu o acrobatică valoroasă. Tot 14 800, la egalitate cu Larisa. Ultima evoluție este cea a Allei Sosnitykaia din Rusia, așteptăm să se afișeze nota rusoaicei. O așteptare agonizantă! În final 14 266 și Larisa împarte aurul cu Vanessa Ferrari!

A fost un campionat european reușit, cu medalii de toate culorile. Îmbucurătoare, dincolo de rezultatele foarte bune, a fost și prezența unui număr consistent de spectatori români. A contat firește și faptul că Europenele s-au ținut aproape de casă. Așteptăm acum să le vedem pe fete concurând la ele acasă. Merită.

Bellu: „Delegația României a încercat sa își asigure un suport pentru Mondiale”

După finalele pe aparate, Octavian Bellu a declarat: „Nu a fost ușor pentru Larisa să facă un concurs pe patru aparate pentru a treia zi. Dar a fost  dorința ei să concureze și la sărituri și la paralele , eu cred că ea s-a străduit. La paralele nu s-a gândit neapărat la clasament, bârna a reușit până la un moment dat să o facă foarte bine, dar se întâmplă oricui să aibă o ezitare, să cadă de pe aparat. Totuși, partea bună este că după două evoluții la bârnă în cele două zile, a reușit să facă o bârnă suficientă pentru medalia de argint. Oboseala s-a simțit și la sol, era ultimul aparat.  Per total, delegația României a încercat sa își asigure un suport pentru Mondiale. Rămâne acum să ne întoarcem acasă, să lămurim anumite aspecte, inclusiv legate de cod. Cum stai în colț, cum te întorci. Așteptările noastre se îndreptau în special către Larisa, e adevărat, însă de ce nu și spre Diana Bulimar. Ea nu are încă un exercițiu complet, nota ei de plecare nu este foarte mare. Dar cu o execuție bună, dacă nu ar fi fost ezitarea de la dublu întins, poate ar fi putut să spere la o medalie de bronz”.

Apare între timp și Larisa Iordache, care a fost votată de reprezentanții presei acreditați la Sofia Miss Campionatele Europene 2014.

Larisa zâmbește, stă de vorbă cu toată lumea. E dezamăgită că nu a luat aur și la bârnă. „Eu voiam 3 medalii de aur!”, spune ea cu hotărâre și nu poți să nu-i admiri ambiția.

Larisa, a contat oboseala concursului? De aici a venit ezitarea la bârnă?
Nu, răspunde hotărât. E o mare campioană, nu își caută scuze.

Pentru Mondiale vei veni cu ceva nou la sol sau la bârnă?
Pai…să fie surpriză, nu? Zâmbește șugubăț și trece mai departe, amabilă. Răspunde la întrebări, face poze cu toate medaliile. Nu se poate abține să nu mai spună odată…Offf, eu voiam aur la bârnă!

Și noi la fel, dar oricum Larisa a fost la înălțime. A fost un leader adevărat al echipei, „încercând să le arate colegelor ei mai tinere cum s-au simțit ele (ea și Didi Bulimar) în 2012″, după cum ea însăși spune. Iar noi am retrăit alături de ele bucuria de la Bruxelles și așteptăm cu nerăbdare competițiile viitoare. Rezulatatele junioarelor ne-au arătat că speranțele ne sunt îndreptățite.

Corespondență din Sofia: Mădălina BARBU
Fotografii: Florin MIHUȚ

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…