Larisa Iordache a revenit în țară cu tolba plină de la Europene: „Eu voiam 3 medalii de aur”

Autori: Bitescu Wili, Marius Hutu Publicat: 18 May. 2014, 20:56 Actualizat: 19 May. 2014, 17:31 Gimnastica
  • Larisa Iordache a cucerit patru medalii în cele cinci finale programate la Europenele de senioare: aur cu echipa și la sol, argint la bârnă și bronz la sărituri
  • Liderul actualei echipe a fost votată „Miss Campionatele Europene 2014”

De la ora 14:00, în „Arameec” Arena din Sofia, încep finalele pe aparate din cadrul Campionatelor Europene ale senioarelor. Larisa Iordache e calificată la toate cele patru aparate, la sol alături de  Diana Bulimar. Ne încearcă, firesc, un regret că Andreea Munteanu a rămas în afara finalei în proba de bârnă, mai ales după prestația extrem de convingătoare pe care a avut-o la acest aparat sâmbătă, în finala pe echipe.

Ziua a fost deja una rodnică pentru România, junioarele Laura Jurcă și Andreea Iridon îmbogățind palmaresul delegației noastre cu încă 3 medalii, toate de argint (Laura Jurcă la sărituri și Andreea Iridon la bârnă și sol). Se apropie începutul concursului, intră arbitrele. Și-au făcut apariția și junioarele care au concurat în cursul dimineții, flutură și ele unul dintre numeroasele drapele românești prezente în sală. De altfel, galeria românească domină, alături de cea britanică, fondul sonor din „Armeec” Arena.

Prima finală este cea de la sărituri, în care Larisa noastră va concura a șasea, conform listei de start. O altă prezență de urmărit în această finală este elvețianca Giulia Steingruber, deținătoarea titlului european la acest aparat, după aurul cucerit anul trecut la Moscova. O regăsim în finală și pe Ana Pavlova, fostă componentă a echipei Rusiei, care acum reprezintă Azerbaidjanul. După evoluția rusoaicei Sosnitskaya, urcă pe podiumul de concurs elvețianca Steingruber. „Hop Giulia”, se aude din sectorul ocupat de galeria din Țara Cantoanelor. O primă săritură foarte bună notată cu 15 200, urmată de încă una , mai puțin valoroasă, dar foarte bine executată și cu o medie de 14 666 elvețianca preia conducerea în clasament. Și urcă pe podium Larisa. Se aud încurajările mai tinerelor ei colege: „Atentă Lari!”. Și Lari execută foarte bine o săritură cu dificultate 5.8, pentru care primește 14 866.  A doua săritură are dificultate 5.2 și din nou o evoluție foarte bună. Bravo Larisa! 14 200 pentru a doua săritură, o medie de 14 533 și fata noastră e pe locul 2. Sare Pavlova. Primește o medie de 14 583 și trece înaintea Larisei, care coboară 3, dar rămâne pe podium. Avem bronz la sărituri, a doua medalie a senioarelor după aurul cucerit pe echipe. 

Imediat începe finala la paralele, Larisa este cea care va deschide concursul. Exercițiu curat, Larisa și-a făcut treaba și se gândește deja la finala de la bârnă, unde are un aur european de apărat. Consemnăm evoluțiie spectaculoase ale britanicelor (pe amândouă le cheamă Rebecca – Tunney și Downey) precum și siguranța de care a dat dovadă deținătoarea titlului olimpic, Aliya Mustafina. Învingătoare: Rebecca Downie din Marea Britanie, argint Mustafina, bronz Spiridonova, din Rusia.

A venit și momentul finalei la bârnă, emoțiile noastre cresc. Larisa a obținut cea mai mare notă în calificări, iar noi strângem pumnii pentru ca același lucru să se întâmple și astăzi. Pe lista de start este a cincea, sperăm să fie cu noroc.  După două prestații modeste (una a elvețiencei Steingruber și alta a polonezei Kulesza) vine rândul Mustafinei. O evoluție bună, iar la final Alyia salută publicul. A fost ultima ei prezență la această ediție a Europenelor. După exercițiul Kharenkovei care a primit 14 933, o vom vedea pe Larisa. A trecut cu bine, fără ratare. O dezechilibrare la un salt întins, 14 800 și Larisa e pe 2.  Rusia câștigă aurul, Larisa ne mai aduce un argint, iar Mustafina mai primește o medalie de bronz, după cea din finala pe echipe. Pentru noi emoțiile nu s-au terminat și nici șansele la medalii, urmează solul, unde palmaresul României poate fi îmbogățit de Diana Bulimar și Larisa Iordache.

Larisa a împărțit aurul la sol cu Vanessa Ferrari

La sol, Diana Bulimar este prima care urcă pe podiumul de concurs dintre cele 3 românce aflate în finală, dacă o luăm în calcul și pe Roxana Popa, care însă concurează pentru Spania. Un exercițiu frumos, răsplătit generos cu aplauze. Felicitări Dianei Bulimar pentru capacitatea de a menține o admirabilă constanță în evoluții. A patra pe lista de start, Roxana Popa beneficiază și ea de încurajările galeriei române. Are un exercițiu dinamic, o acrobatică spectaculoasă, execuția ei e plina de energie, publicul e încântat. Urmează Larisa, care încheie șirul evoluțiilor ei la aceste Europene. Hai Larisa, se poate! În 2012, la Bruxelles a câștigat aurul, de ce nu ar  face-o și acum? O evoluție bună, Silivaș pe prima diagonală, Tzukahara pe a doua, 3 șuruburi pe a treia și un dublu echer înțepenit la final. Adăugăm la asta expresivitatea și dezinvoltura ei și obținem o prestație demnă de o mare campioană cum este Larisa. 14 800, nota din partea arbitrelor și Larisa trece pe primul loc. Vanessa Ferrari nu dezamăgește și prezintă și ea un exercițiu frumos, cu o acrobatică valoroasă. Tot 14 800, la egalitate cu Larisa. Ultima evoluție este cea a Allei Sosnitykaia din Rusia, așteptăm să se afișeze nota rusoaicei. O așteptare agonizantă! În final 14 266 și Larisa împarte aurul cu Vanessa Ferrari!

A fost un campionat european reușit, cu medalii de toate culorile. Îmbucurătoare, dincolo de rezultatele foarte bune, a fost și prezența unui număr consistent de spectatori români. A contat firește și faptul că Europenele s-au ținut aproape de casă. Așteptăm acum să le vedem pe fete concurând la ele acasă. Merită.

Bellu: „Delegația României a încercat sa își asigure un suport pentru Mondiale”

După finalele pe aparate, Octavian Bellu a declarat: „Nu a fost ușor pentru Larisa să facă un concurs pe patru aparate pentru a treia zi. Dar a fost  dorința ei să concureze și la sărituri și la paralele , eu cred că ea s-a străduit. La paralele nu s-a gândit neapărat la clasament, bârna a reușit până la un moment dat să o facă foarte bine, dar se întâmplă oricui să aibă o ezitare, să cadă de pe aparat. Totuși, partea bună este că după două evoluții la bârnă în cele două zile, a reușit să facă o bârnă suficientă pentru medalia de argint. Oboseala s-a simțit și la sol, era ultimul aparat.  Per total, delegația României a încercat sa își asigure un suport pentru Mondiale. Rămâne acum să ne întoarcem acasă, să lămurim anumite aspecte, inclusiv legate de cod. Cum stai în colț, cum te întorci. Așteptările noastre se îndreptau în special către Larisa, e adevărat, însă de ce nu și spre Diana Bulimar. Ea nu are încă un exercițiu complet, nota ei de plecare nu este foarte mare. Dar cu o execuție bună, dacă nu ar fi fost ezitarea de la dublu întins, poate ar fi putut să spere la o medalie de bronz”.

Apare între timp și Larisa Iordache, care a fost votată de reprezentanții presei acreditați la Sofia Miss Campionatele Europene 2014.

Larisa zâmbește, stă de vorbă cu toată lumea. E dezamăgită că nu a luat aur și la bârnă. „Eu voiam 3 medalii de aur!”, spune ea cu hotărâre și nu poți să nu-i admiri ambiția.

Larisa, a contat oboseala concursului? De aici a venit ezitarea la bârnă?
Nu, răspunde hotărât. E o mare campioană, nu își caută scuze.

Pentru Mondiale vei veni cu ceva nou la sol sau la bârnă?
Pai…să fie surpriză, nu? Zâmbește șugubăț și trece mai departe, amabilă. Răspunde la întrebări, face poze cu toate medaliile. Nu se poate abține să nu mai spună odată…Offf, eu voiam aur la bârnă!

Și noi la fel, dar oricum Larisa a fost la înălțime. A fost un leader adevărat al echipei, „încercând să le arate colegelor ei mai tinere cum s-au simțit ele (ea și Didi Bulimar) în 2012″, după cum ea însăși spune. Iar noi am retrăit alături de ele bucuria de la Bruxelles și așteptăm cu nerăbdare competițiile viitoare. Rezulatatele junioarelor ne-au arătat că speranțele ne sunt îndreptățite.

Corespondență din Sofia: Mădălina BARBU
Fotografii: Florin MIHUȚ

 

Autori: Bitescu Wili, Marius Hutu Publicat: 18 May. 2014, 20:56 Actualizat: 19 May. 2014, 17:31 Gimnastica
Pe aceeași temă
Se închid școlile în Romania din cauza gripei! Lista unităților care și-au suspendat deja cursurile
Se închid școlile în Romania din cauza gripei! Lista unităților care și-au suspendat deja cursurile
Cum arată femeia pe care soţul ei, chirurg estetician, a operat-o timp de 15 ani pentru „a fi aproape de perfecţiune“
Cum arată femeia pe care soţul ei, chirurg estetician, a operat-o timp de 15 ani pentru „a fi aproape de perfecţiune“
Este o veste GROAZNICA! Donald Trump, anunt TRAGIC
Este o veste GROAZNICA! Donald Trump, anunt TRAGIC
Două gafe uriaşe după decesul lui Kobe Bryant. BBC şi MSNBC au atras furia fanilor după greşelile comise după accidentul teribil | VIDEO
Două gafe uriaşe după decesul lui Kobe Bryant. BBC şi MSNBC au atras furia fanilor după greşelile comise după accidentul ...
L-au confundat pe Kobe Bryant cu o alta legenda din NBA! Clipul video care a starnit milioane de reactii! Ce s-a intamplat
L-au confundat pe Kobe Bryant cu o alta legenda din NBA! Clipul video care a starnit milioane de reactii! Ce s-a intamplat
Cele mai bombate posterioare de pe Instagram! Galerie foto incendiară cu fetele la sală
Cele mai bombate posterioare de pe Instagram! Galerie foto incendiară cu fetele la sală
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Direcția ANTIDROG a vândut un SUV confiscat, însă cu el a vândut și un „pachet surpriză”
Direcția ANTIDROG a vândut un SUV confiscat, însă cu el a vândut și un „pachet surpriză”
Mesajul lui Dincă din puşcărie: „Este un dosar cu probe beton“. Scrisoarea halucinantă trimisă părinţilor Alexandrei Măceşanu
Mesajul lui Dincă din puşcărie: „Este un dosar cu probe beton“. Scrisoarea halucinantă trimisă părinţilor Alexandrei ...
Ofertă extraordinară dacă vreţi să vă căsătoriţi şi să faceţi copii: 30.000 de euro şi reducere la impozit pe VIAŢĂ
Ofertă extraordinară dacă vreţi să vă căsătoriţi şi să faceţi copii: 30.000 de euro şi reducere la impozit pe VIAŢĂ
Moştenirea lui Hitler provoacă OROARE după zeci de ani! Descoperire tulburătoare într-un INSTITUT medical din Strasbourg
Moştenirea lui Hitler provoacă OROARE după zeci de ani! Descoperire tulburătoare într-un INSTITUT medical din Strasbourg
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Alertă la FCSB! Dezastru financiar pentru Gigi Becali. Anunţ teribil primit de patronul roş-albaştrilor, care e în plină criză
Alertă la FCSB! Dezastru financiar pentru Gigi Becali. Anunţ teribil primit de patronul roş-albaştrilor, care e în plină ...
EXCLUSIV! Dezastru pentru românii cu venituri medii și mici! De acum vom plăti serviciile medicale GRATUITE! PSD lovește puternic în propriul electorat
EXCLUSIV! Dezastru pentru românii cu venituri medii și mici! De acum vom plăti serviciile medicale GRATUITE! PSD lovește ...
Ce avere colosală avea Kobe Bryant. A ajuns în topul celor mai bogați sportivi din istorie
Ce avere colosală avea Kobe Bryant. A ajuns în topul celor mai bogați sportivi din istorie
ANUNT DE ULTIMA ORA: Se inchid scolile din Romania! Vezi situatia din localitatea ta
ANUNT DE ULTIMA ORA: Se inchid scolile din Romania! Vezi situatia din localitatea ta
Matematicianul care a ”spart codul” îmbogăţirii rapide: A câştigat un miliard de dolari folosind un algoritm genial pentru pariuri
Matematicianul care a ”spart codul” îmbogăţirii rapide: A câştigat un miliard de dolari folosind un algoritm genial ...
Au apărut ultimele imagini cu Kobe Bryant în viață! Fostul baschetbalist era împreună cu fiica lui, Gianna, care a murit
Au apărut ultimele imagini cu Kobe Bryant în viață! Fostul baschetbalist era împreună cu fiica lui, Gianna, care a murit
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne pică SERVERELE!”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne ...
Cum arată pieţele ilegale de unde s-a răspândit virusul din Wuhan. Decizia luată de guvernul chinez
Cum arată pieţele ilegale de unde s-a răspândit virusul din Wuhan. Decizia luată de guvernul chinez
Au apărut ULTIMELE FOTOGRAFII cu Kobe Bryant și fiica sa, făcute cu o zi înainte de tragedie
Au apărut ULTIMELE FOTOGRAFII cu Kobe Bryant și fiica sa, făcute cu o zi înainte de tragedie
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
Nunta mare in showbiz! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare tv s-a maritat in secret cu tatal fiului sau
Nunta mare in showbiz! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare tv s-a maritat in secret cu tatal fiului sau
Prima imagine cu Pamela Anderson și cel de-al cincilea soţ, Jon Peters! Fostul model a dat lovitura. Cine este noul ei partener
Prima imagine cu Pamela Anderson și cel de-al cincilea soţ, Jon Peters! Fostul model a dat lovitura. Cine este noul ei ...
Lora sfâșiată de durere! Mama ei a murit în bratele ei. Medicii încearcă să o stabilizeze pe artistă
Lora sfâșiată de durere! Mama ei a murit în bratele ei. Medicii încearcă să o stabilizeze pe artistă
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la pocnitori'
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la ...
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV