Au trecut luni întregi de când a pierdut medalia de bronz în favoarea Anei Bărbosu, dar Jordan Chiles încă nu a reușit să-și revină. Decizia TAS a fost o lovitură de-a dreptul cumplită.
Capitularea nu reprezintă, însă, o variantă de luat în calcul. Gimnasta și-a exprimat convingerea că i s-a făcut o nedreptate și, totodată, speranța într-un verdict favorabil.
Echipa de avocați cu care colaborează a făcut deja demersuri în acest sens. Două documente suplimentare au fost depuse, în cursul zilei de 27 ianuarie, la Tribunalul Suprem Elvețian.
În acea zi de august în care TAS i-a retras bronzul cucerit la Jocurile Olimpice, Chiles se afla într-un taxi. Dezamăgirea simțită de îndată ce a aflat decizia a fost uriașă.
Și totuși, a găsit puterea să abordeze subiectul în cartea de memorii intitulată sugestiv „I’m That Girl (n.r. Sunt acea fată)”. Presa americană a dezvăluit câteva pasaje, în așteptarea lansării oficiale de pe 4 martie.
„Deodată, mașina s-a oprit. Am fost surprinsă că nimeni nu mi-a auzit inima frântă, pentru că așa s-a întâmplat. Acolo, pe bancheta din spate, mi s-a rupt inima când am aflat. Creierul meu nu mai funcționa. Undeva, în depărtare, am văzut-o pe mama dând din cap și întrebând «De ce? De ce?». Ne aflam într-un Uber condus de un om pe care nu îl cunoșteam și singura reacție pe care o puteam avea erau lacrimile din spatele ochelarilor de soare, în timp ce Uber-ul mergea mai departe pe străzile din Manhattan”, a povestit Jordan Chiles.
„Deodată, mașina s-a oprit. Am fost surprinsă că nimeni nu mi-a auzit inima frântă, pentru că așa s-a întâmplat. Acolo, pe bancheta din spate, mi s-a rupt inima când am aflat.
Creierul meu nu mai funcționa. Undeva, în depărtare, am văzut-o pe mama dând din cap și întrebând «De ce? De ce?». Ne aflam într-un Uber condus de un om pe care nu îl cunoșteam și singura reacție pe care o puteam avea erau lacrimile din spatele ochelarilor de soare, în timp ce Uber-ul mergea mai departe pe străzile din Manhattan”, a povestit Jordan Chiles.
De nenumărate ori, sportiva de 23 de ani a susținut cu tărie că hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fost greșită și s-a arătat extrem de optimistă în privința șanselor de a avea câștig de cauză până la urmă.
Argumentele se bazează pe imaginile prezentate într-un documentar produs de Netflix, cu Simone Biles protagonistă. Totodată, este invocat un conflict de interese, ținând cont că șeful juriului care a judecat cazul, Hamid Gharavi, a lucrat pentru câțiva ani în România, pe postul de consilier.
„În lumina acestor deficienţe incontestabile, Chiles cere Tribunalului Suprem Federal să restabilească scorul pe care l-a obţinut în mod legitim în finala de la sol. Fiecare element al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair play-ul”, au transmis avocații ei, nu cu mult timp în urmă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER