CM DE GIMNASTICĂ | Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint în finala de la sărituri! "Marocanul" s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio şi a salvat onoarea României la Glasgow

1 nov 2015 6555 afişări Comentează şi tu Gimnastica
CM DE GIMNASTICĂ | Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint în finala de la sărituri! "Marocanul" s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio şi a salvat onoarea României la Glasgow

Marian Drăgulescu şi-a făcut o revenire triumfală la Campionatele Mondiale de gimnastică! Ţinut în afara lotului pentru o bucată de timp, "Marocanul" a dovedit că are valoare şi după ani de pauză. Calificat în finala de la sărituri, Drăgulescu a avut două evoluţii sigure şi a terminat pe locul 2. După 6 ani, Marian a cucerit o nouă medalie la Mondiale.

Sportivul de aproape 35 de ani şi-a trecut în palmares a 10-a medalie la Campionatele Mondiale, a 6-a la sărituri (4 de aur şi 2 de argint). El a fost întrecut numai cu 50 de sutimi de nord-coreeanul Ri Se Gwang, care a încheiat concursul cu 15.450. Prin acest rezultat de execpţie, Drăgulescu este şi primul gimnast român calificat direct la Jocurile Olimpice de la Rio. Conform criteriilor de calificare, medaliaţii pe aparate se califică direct.

România a încheiat Mondialele de gimanstică de la Glasgow cu două medalii, un argint - Marian Drăgulescu (sărituri) - şi un bronz - Larisa Iordache (individual compus)

UPDATE Hansol Kim (Coreea de Sud) a căzut la prima săritură: 14.000. Drăgulescu are argintul asigurat! Asiaticul a primit 15.000 la a doua săritură, iar cu 14.500 a ocupat ultimul loc în finală.

UPDATE Igor Radivilov (Ucraina) a prezentat tot un "Drăgulescu" la prima evoluţie: 15.200. La a doua săritură a primit, 14.966, astfel că Marian şi-a asigurat o medalie la Mondialele de la Glasgow! Media: 15.083 

UPDATE Ri Se Gwang (Coreea de Nord) a prezentat un "Drăgulescu echer" şi a primit 15.600. Mare favorit la câştigarea medaliei de aurd, nord-coreeanul a făcut doi paşi mari în spate la a doua săritură, dar a primit suficient pentru a trece în faţă, 15.300. Media: 15.450

UPDATE Oleg Verniaev (Ucraina) a executat o săritură "Drăgulescu" pentru care a primit 15.466. Aterizarea a fost mai bună decât cea a sportivului român. Cu a doua săritură mai slabă din punct de vedere al dificultăţii, Verniaev a obţinut 15.100, iar cu 15.283 este doar pe locul 3. Drăgulescu este lider în continuare

UPDATE Marian Drăgulescu a rămas în picioare după prima săritură, având doar un pas făcut la aterizare. Nota: 15.300. Sportivul român a avut o evoluţie de medalie şi la a doua săritură, chiar dacă a făcut un pas la aterizare: 15.500. Drăgulescu este lider cu 15.400.

UPDATE Denis Abliazin (Rusia), unul dintre favoriţi, a ratat prima execuţie, astfel că a fost notat cu 14.300. Chiar dacă a primit 15.400 la a doua săritură, rusul a ieşit din cursa pentru medalii. Media: 14.850

UPDATE Donell Whittenburg (SUA) a primit 15.100 la prima săritură, având 9.100 la execuţie. A doua evoluţie a fost şi mai bună, 15.600, iar cu media 15.350  a preluat conducerea. 

UPDATE Kenzo Shirai a deschis finala de la sărituri cu 14.500 la prima încercare. După o primă evoluţie ratată, japonezul a avut o a doua săritură mai curată, dar şi mai puţin dificilă, pentru care a fost notat cu 14.533. Media: 14.516


România îşi încheie parcursul la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Glasgow odată cu disputarea finalei la sărituri (masculin), programată de la ora 15:30. Printre cei 8 finalişti se regăseşte şi Marian Drăgulescu, care şi-a făcut astfel o revenire la cel mai înalt nivel la un Campionat Mondial.

Gimnastul român s-a calificat în finală cu a treia notă, astfel că el are toate şansele să prindă şi podiumul la sfârşitul finalei dacă va repeta evoluţiile de la începutul acestei săptămâni. Conform tragerii la sorţi, Drăgulescu este al patrulea sportiv care va intra în finală. Adversarii lui sunt, în ordinea intrării în concurs: Kenzo Shirai (Japonia), Donell Whittenburg (SUA), Denis Abliazin (Rusia), Oleg Verniaev (Ucraina), Ri Se Gwang (Coreea de Nord), Igor Radivilov (Ucraina), Hansol Kim (Coreea de Sud).

După calificările de luni seara, Marian Drăgulescu a acuzat dureri la mână în urma evoluţiei la cal cu mânere. "A doua zi m-am trezit că nu puteam să ridic nici cana cu ceai, nu puteam să o pun nici jos! Am intrat un pic în panică, dar acum este, să zic, mult mai bine. Am început acupunctură, cu trei şedinţe deja într- zi, unguente, antiinflamatoare. Sper să nu mă împiedice o încheietură să merg mai departe… Dacă am dus eu atâtea, le duc şi pe-astea. Mi-o pun în ghips şi tot sar… Am un singur aparat. Am tot timpul din lume, am tot ceea ce îmi trebuie… Am trecut noi hopuri şi mai grele… ", a declarat Drăgulescu după calificări pentru site-ul oficial al FR de Gimnastică.

Marian Drăgulescu (34 ani) are în plamares nu mai puţin de 8 medalii de aur cucerite la Campionatele Mondaile. Ultima a fost însă câştigată în urmă cu 6 ani, tot în Marea Britanie, dar la Londra. La sărituri, sportivul român a fost pe cea mai înaltă treaptă la patru ediţii (2001, 2005, 2006, 2009)!

La Campionatele Mondiale de la Glasgow, România a obţinut o singură medalie, de bronz, prin Larisa Iordache la individual compus. Ambele loturi, feminin şi masculin, au ratat calificarea în finala pe echipe şi, implicit, la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Cele două reprezentative mai au însă o şansă de calificare la competişia supremă, în urma unui turneu preolimpic în aprile 2016.

De remarcat faptul că, în cazul care va reuşi să urce pe podium, Marian Drăgulescu va obţine direct calificarea la Jocurile Olimpice, indiferent de cum se va comporta echipa României la turneul preolimpic de anul viitor.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.