Cătălina Ponor, chemată la lot

13 iul 2010 420 afişări Gimnastica
Cătălina Ponor, chemată la lot Cătălina Ponor, chemată la lot

Mariana Bitang i-a propus Cătălinei Ponor să revină în lotulnaţional. Momentan, tripla campioană olimpică a refuzat

După o nouă experienţă pe tărâm american, Cătălina Ponor (23 deani) a revenit în ţară şi se relaxează în aceste zile acasă, laConstanţa. Fără să aibă momentan un loc de muncă, tripla campioanăolimpică de la Atena a refuzat să revină ca gimnastă în lotulpregătit de Bellu şi Bitang şi este tentată să antreneze înRomânia.

Cătălina, din nou acasă... Cum te simţi?
Da, am revenit acasă, la Constanţa. Sunt alături de familie şi măsimt excelent. Sunt într-o perioadă în care vreau să mărelaxez.

Cum a fost ultima experienţă americană?
Diferită de prima, atunci când am avut-o alături pe TeodoraUngureanu. De această dată am stat în Los Angeles, alături de ruşi,sirieni, indieni, fără români. Mi-a fost destul de greu printrestrăini şi, după aproape patru luni de stat acolo, am ales să măreîntorc acasă.

Bellu şi Bitang au revenit la conducerea lotului degimnastică al României. Cum vezi schimbarea?
Sunt antrenori de mare valoare, dar vor avea mult de muncă la lotulnaţional. Cred însă că au experienţa necesară să poată forma oechipă a României de clasă.

O echipă şi cu Cătălina Ponor printresportive?
Nu, nu… E drept că doamna Bitang mi-a făcut propunerea să revin lalot. Mi-a trimis un e-mail atunci când eram în Statele Unite. I-amrăspuns că nu mă mai întorc în gimnastică, pentru că am o vârstă şică e timpul altor fete. A înţeles mesajul meu.

Ce te opreşte în momentul de faţă să revii lalot?
Sinceră să fiu, am acumulat destule probleme de sănătate în timpulcât am activat ca spotivă de performanţă. Nu îmi mai doresc să îmirup iar spatele în sala de gimnastică. Gata, mi-a ajuns!

Şi ce o să faci, te axezi pe antrenorat?
Mai mult ca sigur acesta o să fie drumul meu. Să văd însă unde o săo fac, pentru că va depinde de ofertele pe care le voi avea. Poatemă duc în Statele Unite ori undeva prin Europa.

In România nu te tentează să antrenezi?
Da, aş antrena şi în România. Dacă primesc o ofertă convenabilă, nuaş refuza să pregătesc şi în ţara mea.

Cătălina, avem şi câteva cadre artistice cutine…
Cum aşa? De unde?

Sunt făcute la Izvorani, unde ai fost prezentă de curândalături de alte mari gimnaste…
Da, îmi amintesc (râde). Abia aştept să le văd.

Cătălina Ponor s-a retras din gimnastica de performanţă în lunaseptembrie a anului 2007, după CM de la Stuttgart unde a cuceritmedalia de bronz cu echipa României

3medalii de aur a cucerit la JO de la Atena Cătălina Ponor: cuechipa, la sol şi la bârnă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.