Aur în finala pe echipe la Campionatul European. România a încheiat competiția fără ratare

Redactor:
Bitescu Wili
Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a câștigat titlul european pe echipă la senioare, reușind să devanseze Marea Britanie și Rusia. Gimnastele țării noastre au obținut titlul european cu numărul șapte pe echipe

După bronzul junioarelor în finala pe echipe și argintul adus de Laura Jurcă în concursul individual compus, logica ar spune că urmează o medalie de aur! Așa să fie, mai ales că la ora 15:00 începe finala pe echipe a senioarelor. Pe drum către „Armeec Arena”, facem și desfacem calcule și sperăm că la finalul concursului vom asculta imnul României. Fetele noastre au încheiat pe locul doi calificările, după Marea Britanie, dar înaintea Rusiei. Astăzi însă, concursul începe de la zero, așa încât uităm de nereușitele din calificări și suntem cu gândul la fete și antrenori, în speranța că totul va merge șnur, mai ales că echipa României intră în concurs din poziția deținătoarei titlului european. Din echipa învingătoare de la Bruxelles au rămas Larisa Iordache și Diana Bulimar, atunci mezinele echipei, acum tandemul care sperăm să dea curaj mai tinerelor Andreea Munteanu, Silvia Zarzu și Alina Stănilă. România începe concursul la sărituri și îl va încheia la sol. Fetele noastre „împart” rotația aparatelor cu italiencele. Rusia începe la paralele, iar Marea Britanie la bârnă.

Și s-a făcut ora 15:00. Fetele intră în sală, puternic încurajate de inimosul grup de suporteri masat în dreptul solului. În prima subdiviziune suntem cu ochii pe bârnă și paralele. Ruby Harold si Daria Spiridonova au deschis concursul pentru Marea Britanie și respectiv Rusia. Fetele noastre sunt în a doua subdiviziune a primei rotații. Britanicele își văd de treabă liniștite la bârnă, în vreme ce Rodionova comite o eroare majoră la paralele, cu o penalizare pe măsură pentru echipa Rusiei. Rotația la paralele o încheie Mustafina, cu o evoluție demnă de campioana olimpică la această disciplină.

Subdiviziunea a doua înseamnă emoții pentru noi: Alina Stănilă, Silvia Zarzu și Larisa Iordache vor concura la sărituri. Tare fetelor! Bravo Alina! Ce săritură bună! Tare Silvia! Parcă ne-a auzit! Hai Larisa! Doamne ajută,  am trecut de sărituri! Lucian Sandu aplaudă mulțumit de pe margine. Suntem pe primul loc după sărituri-  44,165 puncte. Urmează paralele, aparat la care pentru Spania evoluează acum Roxana Popa Nedelcu. Suporterii români îi scandează numele, iar la finalul execuției Roxi le trimite bezele. Cât timp se încălzesc italiencele la paralele (care evoluează în prima subdiviziune), refacem calculele. Avantajul față de Rusia e de jumătate de punct, iar față de britanice de aproape 3 puncte. Concursul e abia la început, dar visăm la aur.

La paralele suntem reprezentați de Alina Stănilă, Diana Bulimar și Larisa Iordache. Rusia este la bârnă, Marea Britanie la sol.  Spiridonova ratează la bârnă, urmează Mustafina. Imperturbabilă, înlănțuie cu siguranță elementele și încheie cu un dublu salt grupat, aterizat impecabil. La sol, britanicele au contabilizat și ele o ratare. Ruby Harold a ratat o aterizare la un salt înainte, însă colega ei, Claudia Fragapane, smulge ropote de aplauze cu o evoluție dinamică, foarte bună. Nu avem ochi decât pentru paralele, urmează fetele noastre.  Strângem pumnii și sperăm să trecem cu bine de paralele. Hai Alina! Fata noastră a uitat nereușita din calificări și și-a dus cu bine integralul la capăt. Tare Didi! Și Didi nu ne dezamăgește. O evoluție curată și o aterizare impecabilă. Hai Larisa, suntem lângă tine! O ezitare destul de mare, dar am scăpat de paralele. Suntem pe primul loc la jumătatea concursului: 85,764.

Urmează bârna pentru noi, solul pentru rusoaice și săriturile pentru britanice. Parcă e nedrept față de restul echipelor prezente în finală –  Elveția, Belgia, Germania, Spania, Italia. Avem ochi numai pentru ale noastre și principalele lor urmăritoare, deși în finală sunt prezente gimnaste cu performanțe notabile, Vanessa Ferrari sau Giulia Steingruber. Bulimar, Munteanu, Iordache este ordinea în care vor concura. Bravo Didi! Bun exercițiu! Hai Andreea, cu încredere! O evoluție foarte bună, transmite multă siguranță.  Ne-a stat inima la coborâre de emoție, un pas lateral, dar un exercițiu valoros și o notă de 14 933. Tare Lari! Ești campioana europeană la acest aparat! Câteva ezitări, o legare două pierdute poate, dar fata noastră zâmbește încrezătoare și încheie cu un triplu șurub un exercițiu foarte complex. 14.700 Și suntem pe primul loc după a treia rotație.

Marea Britanie la paralele, Rusia la sărituri. Britanicele sunt foarte valoroase la acest aparat. Ruby Harrold încântă publicul cu o evoluție spectaculoasă, încheiată cu o aterizare bună. Galeria britanică este foarte energică, entuziasmul lor e molipsitor. La sărituri, pentru Rusia concurează Mustafina, deși inițial spusese că va face doar două aparate. Azi, în finală a concurat la paralele, bârnă și sărituri. La paralele, britancele și-au încheiat evoluția, ultima concurentă pentru ele, Rebecca Downie. 14 .833 și un total de 170.663, care le va aduce cu siguranță o medalie. Au întrecut Rusia cu peste un punct. Așteptăm prestația fetelor noastre, care vor încheia concursul la sol.

Andreea Munteanu, Diana Bulimar, Larisa Iordache. Tare fetelor, aurul european vă este la îndemână! Bravo Andreea! Ce aterizare la ultima diagonală! Diana a urcat deja pe podium și odată cu ea și tensiunea noastră. Avem încredere în Diana și în experiența ei. Și nu ne-a dezamăgit: 14 225. Îți mulțumim, Didi! Ultima evoluție: Larisa Iordache va încheia concursul. Fata noastră e toată un zâmbet, își face treaba până la capăt. Avem aur! Fără dubii. Mulțumim fetelor! Ce victorie! Mâine e ziua finalelor pe aparate și ne mai dorim medalii.

La finalul concursului, la zona mixtă… entuziasm mare. Lume multă, fetele își aud numele strigate din toate părțile. Dau interviuri, fac poze cu ziariști, cu voluntari.

Octavian Bellu e vizibil multumiț: „Consider că aceste Europene sunt o etapă în drumul către Mondiale, iar Mondialele o etapă înainte de Olimpiadă! Cu cât rezultatele sunt mai bune, cu atât fetele vor avea mai multă încredere că pot să ajungă acolo unde le doresc să ajungă- la medalia olimpică. Le mulțumesc antrenorilor de la cluburi, multe dintre aceste fetițe au venit de la cluburile lor cu speranța că vor face pasul către marea performanță!Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, celor care se ocupă de administrarea lotului de la Izvorani, precum și sponsorilor care ne-au fost foarte aproape”. Apare și Sandra Izbasa, le face poze fetelor. Didi și Larisa o îmbrățisează.

INTERVIU Andreea Munteanu

Felicitări Andreea! Cum ai trecut peste nereușitele din calificări?
Da, mulțumesc. Prima zi a fost un pic mai slabă, dar am reușit să trec peste ea, să mă adun și să iau de la zero totul. Mă bucur că ne-am făcut integralele așa cum ne-am dorit.

Ce părere ai de publicul din tribune? Ai văzut drapelele tricolore?
Da, le-am văzut, am auzit și încurajările din tribune. Le mulțumim tuturor.

Ce v-a spus domnul Bellu înainte de finală?
Să intrăm fără emoții, să ne facem treaba așa cum știm noi cel mai bine!

Îți iei revanșala bârnă la Mondiale, Andreea?
Da, sper. Îmi doresc foarte mult.        

INTERVIU Larisa Iordache

Felicitări Larisa!
Mulțumesc!

Mâine faci toate finalele?
Da.

La ce aparate te aștepți să iei alte medalii? Bârnă, sol?
La toate (răspunde cu hotărâre)!

Bravo Larisa, asta da atitudine!

Corespondență din Sofia, Mădălina BARBU
Fotografii Florin MIHUȚ

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cum am filmat-o pe Andra în forfota din mall. Soția lui Măruță a ieșit cu “bodyguarzii” la shopping
Cum am filmat-o pe Andra în forfota din mall. Soția lui Măruță a ieșit cu “bodyguarzii” la shopping
Messi, cu nasul pe sus. Ce i-a spus Lewandowski după ce argentinianul l-a lăsat cu mâna întinsă | adevarul.ro
Messi, cu nasul pe sus. Ce i-a spus Lewandowski după ce argentinianul l-a lăsat cu mâna întinsă | adevarul.ro
Statele Unite pregătesc mai multe sancţiuni împotriva Coreei de Nord - consilier
Statele Unite pregătesc mai multe sancţiuni împotriva Coreei de Nord - consilier
Cum a reacționat un star al Braziliei, după ce a fost cerut în căsătorie de o fană de 17 ani
Cum a reacționat un star al Braziliei, după ce a fost cerut în căsătorie de o fană de 17 ani
IREAL! Cât a cheltuit Dorian Popa în ultimii 5 ani. Artistul, secretul de a atrage bani: "Dăruiți celor care au nevoie ca să puteți primi înapoi"
IREAL! Cât a cheltuit Dorian Popa în ultimii 5 ani. Artistul, secretul de a atrage bani: "Dăruiți celor care au…
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
”Regina Onlyfans”, la un pas de moarte! A pus la pământ cinci copaci și s-a oprit în stâlp
”Regina Onlyfans”, la un pas de moarte! A pus la pământ cinci copaci și s-a oprit în stâlp
Vestea nopții despre ION ILIESCU! S-a aflat! Anunţ SOC despre fostul preşedinte al României
Vestea nopții despre ION ILIESCU! S-a aflat! Anunţ SOC despre fostul preşedinte al României
Ce au găsit medicii în stomacul unui bărbat care se internase pentru că se simțea 'balonat'
Ce au găsit medicii în stomacul unui bărbat care se internase pentru că se simțea 'balonat'
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20 de alimente toxice pentru ficat
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20 de alimente toxice pentru ficat
Când a auzit ce i-a șoptit soțul, femeia, gravidă, s-a gândit: „E motiv de divorț!”
Când a auzit ce i-a șoptit soțul, femeia, gravidă, s-a gândit: „E motiv de divorț!”
Becali s-a proclamat manager general, în locul lui Mihai Stoica. Urmează să preia și funcția de antrenor? | adevarul.ro
Becali s-a proclamat manager general, în locul lui Mihai Stoica. Urmează să preia și funcția de antrenor? | adevarul.ro
BANCUL ZILEI: O studentă rușinată e pusă în încurcătură de profesor: Cum îl chema pe primul bărbat?
BANCUL ZILEI: O studentă rușinată e pusă în încurcătură de profesor: Cum îl chema pe primul bărbat?
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Poze interzise cu Simona Trașcă de pe OnlyFans! Aici o vezi gratis fără haine
Poze interzise cu Simona Trașcă de pe OnlyFans! Aici o vezi gratis fără haine
BCR revinde cea mai îndrăgită mașină asiatică. SUV-ul are puțin peste 100.000 km
BCR revinde cea mai îndrăgită mașină asiatică. SUV-ul are puțin peste 100.000 km
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Loredana Groza, la sala de fitness. Nici nu zici că are 52 de ani
FOTO. Loredana Groza, la sala de fitness. Nici nu zici că are 52 de ani