A început lupta pe ultimele bilete pentru Londra 2012

10 ian 2012 537 afişări Gimnastica
A început lupta pe ultimele bilete pentru Londra 2012 A început lupta pentru ultimele bilete pentru Londra 2012

În această săptămână, lumea gimnasticii se întrece pentru ultimele bilete ce asigură calificarea la Jocurile Olimpice din acest an. La Londra, în O2 Arena, a început astăzi a doua şi ultima serie de calificări, după ce la Mondialele de la Tokyo, primele opt echipe, atât la masculin, cât şi la feminine au obţinut viza olimpică. Echipele care în sesiunea de calificări la Tokyo s-au clasat între locurile 9-16 se vor duela acum pentru cele patru locuri rămase.

Ţările care luptă pentru cele patru locuri rămase:
Feminin: Belgia, Brazilia, Canada, Spania, Franţa (Youna Dufournet, foto), Italia, Coreea de Sud, Olanda
Masculin: Belarus, Brazilia, Canada, Spania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Puerto Rico

De asemenea concursul de la Londra se adresează şi sportivilor ce doresc să se califice individual, fiind disponibile 34 de locuri la fete şi 28 de locuri la băieţi. În plus, ţările care şi-au asigurat deja prezenţa folosesc competiţia din Anglia ca un test pentru competiţia din luna august. Astfel, la Londra poate fi urmărită acum campioana mondială la bârnă, Sui Lu şi medaliata cu bronz mondial la individual compus, Yao Jinnan, dar şi marea speranţă a Rusiei, Anastasia Grishina, triplă campioană europeană de junioare în 2010.
De remarcat este prezenţa în cursa pentru viza olimpică şi a bulgarului Jordan Jovtchev, care poate bifa astfel a şasea participare la Jocurile Olimpice.

Program Pre-Olimpice:
- 10 ianuarie: calificări fete
- 11 ianuarie: calificări băieţi
-12 ianuarie: finale pe aparate (sol şi cal- masculin, sărituri şi paralele - feminin)
- 13 ianuarie: finale pe aparate (inele, sărituri, paralele, bară - masculin, bârnă şi sol -feminin)

România s-a calificat direct la Londra 2012, atât la fete, cât şi la băieţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.