FOTO Brașovul are cel mai modern patinoar din țară

19 feb 2010 155 afişări Alte Sporturi
FOTO Brașovul are cel mai modern patinoar din țară Brașovul are cel mai modern patinoar din țară 10 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7908/5561440/3/geo8329.jpg

Brașovul are de joi seara, cel mai tare pationar din țară.Autoritățile locale au reușit să construiască într-un timp record(un an și 3 luni) unul din cele mai moderne patinoare din sud estulEuropei, construcție ce va găzudi printre altele și evenimente dela Festivalul Olimpic al Tineretului European (echivalentul latineret al Jocurilor Olimpice), care va avea loc în 2013, în orașulde la poalele Tâmpei și în localitățile învecinate. Arenabrașoveană are o capacitate de 1700 de locuri pe scaune, plus altecâteva zeci de locuri la loje. Totul a costat 10 milioane de euro,banii provenind de la Compania Națională de Investiții.

Vedeteprezente la inaugurare

Inaugurarea celei mai noi și uneia din singurele construcții deasemenea anvergură de după 1989, a fost una cu fast, dar și cumulte vedete. Astfel, pe lângă cei trei miniștii care au tăiatpanglica, au mai fost prezenți foști sau actuali mari sportivi aiRomâniei, dar și președinți de federații sportive și aicii îienumerăm, printre alții, pe Mihai Covaliu, Carmen Tocală, DoinaMelinte, Violeta Beclea-Szekely sau Ruxandra Dragomir.

Showpe gheață

După tăierea panglicii, cei aproximati 1800 de spectatori auputut vedea un show pe gheață, oferit de câțiva copii campioninaționali la mai multe categorii de vârstă la patinaj artistic, darși celebrul cuplu de patinatori germani, Tanja Szewczenko/NormanJeschke, care au încântat asistența. De menționat, că brașovenii auluat cu asalt patinoarul olimpic, mai mulți de 1000 dintre eirămânând pe afară, din cauză că nu mai era loc în incintaarenei.

Hocheispectacol

Show-ul de inaugurare s-a încheiat cu meciul de hochei pe gheațădin play-off-ul Ligii Naționale, dintre SCM Fenestela 68 Brașov șiSteaua Rangers București. Brașovenii s-au impus dramatic, cu 5-4,după ce în primele două reprize scorul a fost 2-1 și 3-4. A fostprimul joc pe care SCM Fenestela Brașov l-a disputat pe propriulteren, adică la Brașov, după ce până acum își jucau meciurile deacasă la Miercurea Ciuc.

Articol publicat de BogdanFLORIN

FOTO: Zoltan Racz

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.