EXCLUSIV | Daniel Ghiţă, casetele video şi Van Damme. Plus realitatea de azi: "Dacă îi întrebi pe copii ce vor să devină când vor fi mari, habar n-au ce vor să se facă"

8 feb 2019 2356 afişări Alte Sporturi
EXCLUSIV | Daniel Ghiţă, casetele video şi Van Damme. Plus realitatea de azi: "Dacă îi întrebi pe copii ce vor să devină când vor fi mari, habar n-au ce vor să se facă"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Daniel Ghiţă, 37 de ani, un colos de aproape doi metri înălţime şi 116 kilograme, a început să practice artele marţiale încă din copilărie. Debutul la profesionişti a fost în 1999, luptând în World Muay Thai Championships, turneu desfăşurat în Bangkok, el oprindu-se în semifinale. În scurt timp însă a devenit campion european, în 2000, iar în 2001 a luat bronzul la Campionatul Mondial. Din 2004 a intrat în circuitul K1 unde şi-a câştigat porecla de "Samuraiul Sălbatic" datorită loviturilor devastatoare şi a strategiei adoptate în ring.

"Era perioada, de după '90, în care toată lumea închiria casete video. Eu le luam pe cele cu Bruce Lee, cu Van Damme. Cred că am văzut toate filmele cu Bruce Lee de zece ori. Eram fan. Dar cred că toţi, la vremea respectivă, eram fanii lor. Eu mă duceam în parc sau acasă şi făceam sfoara pe scaune", a spus Daniel Ghiţă la ProSport LIVE.

"Acum nu mă mai uit la filmele lor (n.red. - râde). Am fost întrebat de foarte multe ori, ce părere am de kickbox, de Van Damme. E o diferenţă foarte mare între film şi realitate. Când îl vedeam la vremea aceea, că stă în sfoară şi după dădea palme cu piciorul, ziceam 'Mamă, aşa vreau să fiu şi eu'.

După mi-am dat seama că nu e chiar aşa, dar m-a motivat foarte tare să mă apuc de sport şi ştiu că fiecare spunea că vrea să fie doctor, poliţist, pompier. Acum dacă stau de vorbă cu copiii, habar n-au ce vor să se facă când vor fi mari", a completat campionul K1.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.