LIVE BLOG Turul Franței – Sagan, perfect la final! L-a depășit pe Degenkolb în ultimii metri!

LIVE BLOG Turul Franței - Sagan, perfect la final! L-a depășit pe Degenkolb în ultimii metri!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Etapa a șaptea a Turului Franței, dintre Montpellier și Albi (205,5 km) pare să fie una perfectă pentru atacanți. Succesiunea celor patru cățărări ale zilei ar trebui să le pună probleme sprinterilor, mai ales că este vorba de două ascensiuni de categoria a treia, una de categoria a doua și una de categoria a patra, care vine cu 34 de kilometri înainte de final. Dar sprinterii și, mai ales, echipele acestora, au demonstrat într-o etapă mai grea că pot să reziste în frunte și pot calcula perfect momentul în care evadarea zilei să fie prinsă. Cavendish e din nou favorit, dar rămâne de văzut cum va rezista pe cățărări și câtă forță va mai avea în rezervor. Sagan și Greipel ar trebui să se implice și ei la sprintul final.


UPDATE 18:21: Pe lângă victoria de etapă, Sagan a câștigat teren important și în ierarhia tricoului verde, acolo unde are aproape 100 de puncte avantaj în fața lui Greipel!


UPDATE 18:16: Sagan e unul dintre cei mai carismatici rutieri din pluton, fiind poreclit „Tourminator”.


UPDATE 18:15: Slovacul de la Cannondale i-a învins azi pe John Degenkolb (Argos-Shimano), Daniele Bennati (Saxo-Tinkoff), Davide Cimolai (Lampre) și Edvald Boasson Hagen (Sky).


UPDATE 18:14: Este a patra victorie de etapă pentru Sagan în Turul Franței, după ce și-a trecut în cont alte trei manșe în ediția trecută.


UPDATE 18:13: SAGAN câștigă superb după ce l-a învins pe John Degenkolb!


UPDATE 18:12: Cei de la Argos-Shimano duc trena pentru Degenkolb! S-a intrat în ultimul kilometru!


UPDATE 18:11: Au mai rămas 2 kilometri. Plutonul e condus de patru rutieri de la Cannondale. La sprint vor să se implice și Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) și Daniele Bennati (Saxo-Tinkoff).


UPDATE 18:10: Au mai rămas 3 kilometri! Cannondale și Orica-GreenEdge vor organiza sprintul.


UPDATE 18:09: Un sens giratoriu le-a pus mari rutierilor din pluton! Cei de la Cannondale erau să cadă în viraj!


UPDATE 18:08: Cei trei evadați au fost prinși cu 4 kilometri rămași până la final.


UPDATE 18:06: Avantajul s-a diminat la 10 secunde cu 6 kilometri rămași de disputat. Plutonul are contact vizual cu evadații.


UPDATE 18:04: E clar că finalul se va decide la sprint. Cei trei fugari mai au 20 de secunde avantaj, iar Cannondale și Orica-GreenEdge trag tare în pluton.


UPDATE 17:59: Sagan nu mai are loc de greșeală azi. E marele favorit pentru că lipsesc Cavendish, Greipel sau Kittel. Și, în plus, în weekend urmează două etape de munte, în Pirinei.


UPDATE 17:57: Cannondale duce trena puternic în pluton pentru a-i prinde pe evadați. Fugarii ajung la 15 kilometri de final și au un avantaj de 30 de secunde!


UPDATE 17:55: Grupul Cavendish/Greipel a renunțat cu adevărat și a ajuns la 10 minute în spatele evadaților.


UPDATE 17:53: Cu 20 de kilometri rămași de parcurs, plutonul are un deficit de 40 de secunde în spatele evadaților.


UPDATE 17:51: Jurgen van den Broeck a ajuns înapoi în Belgia după ce a abandonat ieri. Rutierul de la Lotto-Belisol abia poate să meargă și se deplasează cu ajutorul unui cărucior cu rotile.


UPDATE 17:49: Au mai rămas 25 de kilometri. Plutonul rulează cu o viteză destul de mare, circa 40 km/h.


UPDATE 17:47: Grupul sprinterilor a sosit pe Cote de Teillet, la 6 minute și 30 de secunde în spatele fruntașilor.


UPDATE 17:43: Avansul celor trei fugari a rămas la 40 de secunde! Mai sunt 28 de kilometri din etapa a șaptea a Turului Franței.


UPDATE 17:37: E oficial, Kadri va purta mâine tricoul alb cu buline roșii! Are un punct peste Pierre Rolland în clasament.


UPDATE 17:37: Jan Bakelants a trecut primul peste Cote de Teillet, ultima ascensiune a zilei.


UPDATE 17:35: Cavendish, Greipel, Boy și Danny van Poppel sau Kittel sunt în al doilea pluton. Favoriți la victorie sunt, astfel, Peter Sagan (Cannondale), Matt Goss (Orica-GreenEdge) sau Edvald Boasson Hagen (Sky).


UPDATE 17:33: Grupul sprinterilor a renunțat! Tactica celor de la Cannondale a funcționat perfect, iar Sagan are o șansă mare să câștige!


UPDATE 17:15: Plutonul mai are 50 de kilometri de parcurs, apropiindu-se de ultima ascensiune a zilei. De categoria a patra, Col de Teillet se întinde pe 2,7 kilometri și are o rampă medie de 6%.


UPDATE 17:12: Bakelants a câștigat pe Col de la Quintaine, având două puncte pe această ascensiune. Pe 2 a sosit Gautier.


UPDATE 17:03: Grupul sprinterilor nu poate să revină sub mai puțin de două minute deficit față de pluton!


UPDATE 16:59: Am ajuns pe Col de la Quintaine, o ascensiune de 6,5 km cu o rampă medie de 4%


UPDATE 16:58: Oroz și Gautier l-au ajuns pe Bakelants. Grupul lui Cavendish și Greipel e la 2 minute în spatele plutonului.


UPDATE 16:53: Juan Jose Oroz (Euskaltel-Euskadi) și Cyril Gautier (Europcar) au evadat după Bakelants.


UPDATE 16:53: Se apropie a treia cățărare a zilei. Șansele ca grupul Cavendish să revină sunt minime, iar Sagan va profita de acest lucru!


UPDATE 16:51: A evadat Jan Bakelants (RadioShack-Leopard)! Este urmat de alți rutieri. Belgianul a purtat două zile tricoul galben, după ce s-a impus în manșa secundă!


UPDATE 16:50: Grupul Lotto/Omega trece la sprintul intermediar la 2 minute și 33 de secunde de pluton!


UPDATE 16:48: Sagan câștigă clar în fața lui Juan Antonio Flecha. Slovacul are încă 20 de puncte adăugate la zestrea sa de până acum. S-a distanțat la 40 de puncte de Andrei Greipel.


UPDATE 16:44: 4 kilometri până la sprintul intermediar! Grupul lui Sagan își păstrează avantajul de 2 minute și jumătate în fața celorlalți sprinteri. Slovacul are o șansă bună să se distanțeze în fruntea clasamentului tricoului verde.


UPDATE 16:38: Au mai rămas 80 de kilometri, iar grupul Cavendish/Greipel e la 2 minute și 30 de secunde în spate. Urmează sprintul intermediar de la Viane.


UPDATE 16:33: Interesant este că în ciuda faptului că Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step și Argos-Shimano trag tare în plutonul secund, avantajul plutonului dus în trenă de Cannondale rămâne constant!


UPDATE 16:30: În grupul secund, echipele lui Cavendish și Greipel s-au unit și forțează pentru a reveni în pluton.


UPDATE 16:28: Viteza medie a celei de-a treia ore de cursă a fost de 38,3 km/h.


UPDATE 16:25: A abandonat și italianul Adriano Malori de la Lampre din cauza unor dureri la spate.


UPDATE 16:23: Grupul Greipel e la 1 minut și 30 de secunde de pluton, în timp ce grupul lui Cavendish are 2 minute și 15 secunde deficit.


UPDATE 16:20: Trena celor de la Cannondale a dus la prinderea celor doi evadați! Sagan are șanse mari să câștige alte 20 de puncte la sprintul intermediar de azi.


UPDATE 16:10: Avansul fugarilor a scăzut la 58 de secunde. E clar deja că echipa Cannondale duce trena pentru ca Peter Sagan să ajungă primul la sprintul intermediar de peste 33 de kilometri!


UPDATE 16:08: Și Andre Greipel (Lotto-Belisol), câștigătorul etapei de ieri, e în spatele plutonului! Are un deficit de un minut și 40 de secunde față de grupul lui Sagan!
 


UPDATE 16:05: Șansele ca Voigt și Kadri să ajungă la final sunt minime. Avantajul scade continuu, iar cei de la Cannondale forțează în continuare. Kadri vrea însă să ajungă și la următoarea cățărare, Cote de la Quintane, care vine la km 149.


UPDATE 16:01: Dezastru pentru Cavendish. Trena impusă de Cannondale l-a dus pe britanic la 3 minute de pluton! Sunt șanse minime ca rutierul de la Omega Pharma-Quick Step să prindă plutonul.


UPDATE 16:00: Kadri este un rutier de 26 de ani, care se află la al treilea Tur al Franței. A terminat competiția pe locurile 89, respectiv 116, iar în 2013 a câștigat prima sa cursă din carieră, Roma Maxima.


UPDATE 15:58: Rolland pierde tricoul pentru un singur punct! Kadri are 12 puncte în această ierarhie, în timp ce Rolland rămâne pe 2, cu 11.


UPDATE 15:56: Rolland e bătut la sprint de Romain Bardet, rutierul de la AG2R-La Mondiale! Iar francezul câștigă un punct. Astfel, Kadri e noul lider în clasamentul cățărătorilor!


UPDATE 15:55: Blel Kadri câștigă cățărarea! Dar Pierre Rolland evadează din pluton alături de un rutier de la AG2R-La Mondiale, coleg al lui Kadri, pentru a-și păstra locul 1 din acest clasament.


UPDATE 15:54: Și Greipel sau Kittel sunt distanțați. Excelentă trena dusă de Cannondale, însă sprinterii ar putea reveni pe coborâre.


UPDATE 15:53: Sunt șanse mici ca Mark Cavendish să mai câștige azi! Are deja un minut și 40 de secunde în spatele plutonului, iar Cannondale continuă să ducă o trenă puternică.


UPDATE 15:49: Trena din pluton a diminuat și avantajul fugarilor la doar 2 minute și 26 de secunde.


UPDATE 15:48: Cavendish rămâne în spate! Britanicul e rupt de pluton, din cauza unei trene puternice duse de Cannondale. E clar că echipa americană lucrează pentru Peter Sagan, care vizează și el victoria în manșa de azi.


UPDATE 15:43: Cei doi evadați au intrat deja pe Col de la Croix de Mounis, cățărare de categoria a doua. Are o lungime de 6,7 km și o rampă medie de 6,5%. Avantajul față de pluton a scăzut la 3 minute și 27 de secunde! Sunt șanse mari ca etapa să se termina la sprint.


UPDATE 15:34: Kadri a câștigat cățărarea și se apropie la doar două puncte de Pierre Rolland în clasamentul tricoului alb cu buline roșii. Sunt șanse mari ca rutierul de la AG2R-La Mondiale să conducă după etapa de azi în ierarhia cățărătorilor.


UPDATE 15:08: Cu un avantaj de 5 minute și 5 secunde, cei doi rutieri din față se pregătesc să atace primele rampe ale ascensiunii Col de 13 Vents.


UPDATE 15:07: La startul etapei s-au aflat și soția și copilul lui Daryl Impey, noul lider în clasamentul general al Turului Franței.


UPDATE 15:06: Rutierii aleargă pe o temperatură destul de ridicată, de 32 de grade Celsius.


UPDATE 15:03: După Col de 13 Vents, la doar 15 kilometri urmează Col de la Croix de Mounis (6,7 km la o rampă medie de 6,5%).


UPDATE 14:56: Au mai rămas doar 6 kilometri până la primele pante ale lui Col de 13 Vents, prima ascensiune a zilei. Este o cățărare de categoria a treia, cu o lungime de 6,9 kilometri și o rampă medie de 5,6%.


UPDATE 14:51: Dat afară de echipa RadioShack-Leopard, care a invocat clauza de forță majoră după ce luxemburghezul a fost depistat pozitiv în august 2012, Frank Schleck a anunțat că va alerga în 2014 alături de fratele său, Andy. Liderul lui RadioShack-Leopard s-a declarat dezamăgit de decizia luată de management, dar nu exclude o eventuală colaborare în 2014, când formația va fi preluată de firma de biciclete Trek.


UPDATE 14:45: S-a ajuns deja la kilometrul 1000 în acest Tur. Practic, aproape o treime din Marea Buclă a fost completată de rutieri.


UPDATE 14:44: Avantajul lui Voigt și Kadri s-a stabilizat în jurul valorii de 5 minute și 30 secunde. Cei doi se îndreaptă spre prima cățărare a zilei.


UPDATE 14:40: Jens Voigt este unul dintre cei mai importanți rutieri din ultimul deceniu. Neamțul a ajuns la 41 de ani, însă continuă să fie o prezență constantă în evadările din pluton, dovadă și locul 3 obținut în etapa a noua din ediția trecută a Turului Franței. Germanul are trei victorii de etapă în Le Tour (2001, 2006 și un contratimp pe echipe în 2001) și este una dintre vocile cele mai apreciate din pluton.


UPDATE 14:30: Media primei ore de cursă a fost de 43,9 km/h.


UPDATE 14:10: Philippe Gilbert pare nemulțumit de strategia echipei sale, BMC. „Aș putea să câștig azi, dar echipa nu mă lasă să atac, nu e interesată de victorii de etapă”, a spus campionul mondial pentru „Sporza”.


UPDATE 14:00: Conform Cyclingnews, Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard) va încerca în următorul an să doboare recordul orei, deținut de Ondrej Sosenka.


UPDATE 13:59: Plutonul se află la 6 minute și 10 secunde de lideri.


UPDATE 13:54: A fost și ultimul Tur pentru Vande Velde. Fostul coechipier al lui Lance Armstrong la US Postal se va retrage la finalul acestui sezon. În Marea Buclă au rămas doar patru americani: Tejay van Garderen și Brent Bookwalter (BMC), Andrew Talansk și Tom Danielson (Garmin-Sharp).


UPDATE 13:48: Boasson Hagen continuă să meargă, fără nicio accidentare serioasă. Este al treilea membru al echipei Sky care a suferit o căzătură gravă după Stannard și Thomas.


UPDATE 13:46: Americanul a abandonat, conform Radio Tour! Este al nouălea abandon din acest tur!


UPDATE 13:43: Christian Vande Velde (Garmin-Sharp) căzuse și în etapa a treia, suferind un cheag de sânge la mușchiul sternocleidomastoidian, dar și deplasarea unui șurub dintr-o operație precedentă la claviculă.


UPDATE 13:38: Până la urmă, doi oameni au evadat din pluton. E vorba de veteranul Jens Voigt (RadioShack-Leopard) și Blel Kadri (AG2R). Francezul ar putea deveni lider în clasamentul cățărătorilor.


UPDATE 13:38: S-a căzut în pluton! Implicați au fost Christian Vande Velde (Garmin-Sharp), Edvald Boasson Hagen (Sky), Thibaut Pinot (FDJ) și Daniel Navarro (Cofidis).


UPDATE 13:37: Doi rutieri au evadat și au un avans de 1 minut și 10 secunde în față.


UPDATE 13:33: În pluton se merge foarte repede, astfel că evadările au șanse mici să se formeze acum.


UPDATE 13:31: Daryl Impey este primul african în tricoul galben în istoria Turului Franței.


UPDATE 13:29: Grupul din față era foarte puternic și de aceea a fost prins de pluton. Printre fruntași se aflau și Jens Voigt (RadioShack-Leopard), Sep Vanmarcke (Belkin) sau Blel Kadri (AG2R-La Mondiale).


UPDATE 13:25: Șase evadați au încercat să plece din pluton, dar au fost prinși destul de repede de masa cicliștilor.


UPDATE 13:20: S-a dat startul real al etapei!


UPDATE 12:54: În pluton se vorbește deja despre un final la sprint, în care Greipel și Cavendish se vor bate din nou pentru victorie. Va reuși însă vreo evadare să strice calculele sprinterilor?


UPDATE 12:52: Startul fictiv al etapei se va da în opt minute. Deocamdată, campionul mondial Philippe Gilbert (BMC) oferă autografe spectatorilor.



UPDATE 10:34: Prima cățărare a zilei vine la km 94,5 și este una de categoria a treia. Col de 13 Vents are o lungime de 6,9 kilometri și o rampă medie de 5,6%.


UPDATE 10:22: După ce a devenit primul ciclist african care îmbracă tricoul galben, Daryl Impey a devenit în scurt timp vedetă în Africa de Sud, el fiind pe prima pagină a cotidianelor din Cape Town sau Pretoria.


UPDATE 10:17: Etapa de ieri a adus cinci noi abandonuri. Jurgen van den Broeck (Lotto-Belisol) nu a luat startul din cauza unor probleme la genunchi, Maxime Bouet (AG2R-La Mondiale) nu a plecat în cursă din cauza unei fracturi la mână, Nacer Bouhanni (FDJ) și Frederik Kessiakoff (Astana) au abandonat în timpul etapei, iar Janez Brajkovic (Astana) a părăsit Turul după finalul manșei. În pluton au rămas astfel doar 190 de rutieri.


UPDATE 9:56: Autobuzul buclucaș al echipei Orica-GreenEdge are deja trei lei în parbriz, semn că Simon Gerrans și Daryl Impey au purtat trei zile tricoul galben.

.


UPDATE 9:36: Manșa de azi însumează 205,5 kilometri și începe la Montpellier de la ora 13:20. Transmisiunea în direct a postului Eurosport începe la 15:00.


UPDATE 9:34: Nu am pierdut sprintul final din cauza căzăturii, dar a fost și acesta un factor. M-am enervat destul de rău, dar nu am ce face. Moralul e ridicat pentru că am câștigat etapa a cincea”, a spus Cavendish după etapa de ieri.


UPDATE 9:22: Probleme mari pentru echipa Astana. Formația kazahă a rămas în doar șase rutieri, astfel că șansele unui loc bun în clasamentul general ale lui Jakob Fuglsang au scăzut considerabil. Ieri, Janez Brajkovic a căzut serios cu 10 kilometri înainte de final și, deși a continuat cursa, a abandonat la final. „Mi-a fost frică atunci când am văzut că am o gaură mare în genunchi”, a spus Brajkovic, care și-a julit și bărbia. Tot ieri, Frederik Kessiakoff a abandonat și el tot din cauza unor dureri la genunchi. Cei doi i se alătura lui Andrei Kașecikin, care a abandonat în urmă cu trei zile din cauza unor toxinfecții alimentare.


 


UPDATE 9:15: Conform directorului sportiv de la Orica-GreenEdge, Matthew White, Impey și Gerrans sunt buni prieteni și au convenit ca Gerrans să îi ofere tricoul lui Impey. „Este cea mai importantă zi din cariera mea de ciclist și mă simt onorat să pot purta tricoul galben”, a spus Impey la finalul etapei de ieri.


UPDATE 9:13: Surpriză mare în clasamentul general! Daryl Impey (Orica-GreenEdge) a preluat tricoul galben de la coechipierul său, Simon Gerrans, și este primul african care poarta tunica în istoria Turului. În clasamentul tricoului verde, Peter Sagan are un avans de 29 de puncte în fața lui Andre Greipel, în timp ce în clasamentul tricoului cățărătorilor Pierre ROlland încă are 5 puncte în fața lui Simon Clarke și Blel Kadri.


UPDATE 9:11: Andre Greipel a câștigat ieri și din cauza faptului că Mark Cavendish nu a beneficiat de un trenuleț format de colegii săi de la Omega Pharma-Quick Step. Cu siguranță, britanicul a discutat cu colegii săi și le-a explicat că are nevoit de ajutorul lor azi.


Etapa 7: Ultima etapă de tranziție (vineri, 5 iulie, Montpellier – Albi, 205,5 km)

Pirineii îi așteaptă pe cicliști în weekend, însă cum se vor comporta rutierii în ultima etapă de tranziție, care îi poartă între Montpellier și Albi? Sprinterii vor fi neglijați în următoarele zile, astfel că aceasta ar putea fi ultima șansă a lor pentru o victorie timp de aproape o săptămână! Însă cele patru cățărări înșirate pe traseu în stil „montagne-russe” le vor pune probleme. Mai ales primele două, de categoria a doua, aflate la distanță de doar 14,5 kilometri una de alta. Chiar dacă finalul este în coborâre, pentru mulți dintre specialiștii sprintului va fi mult prea târziu. Sunt șanse mari ca etapa să fie din nou câștigată de o evadare.

Favoriți: Peter Sagan, Mark Cavendish
Jokeri: David Veilleux, Tony Gallopin

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…