Campionatul European de Lupte, un real succes pentru Bucureşti: "Am trăit sentimente superbe în aceste zile"

17 apr 2019 493 afişări Alte Sporturi
Campionatul European de Lupte, un real succes pentru Bucureşti: "Am trăit sentimente superbe în aceste zile"

Ediţia a 70-a a Campionatelor Europene de lupte a fost organizată la Bucureşti, în perioada 8-14 aprilie, iar preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat acest eveniment ca fiind unul de succes.

"Dragi iubitori ai luptelor, timp de o săptămâna am avut ocazia să arătăm lumii întregi ca şi noi, românii putem face lucruri mareţe. Cu o prezenţa record - peste 1200 de sportivi, antrenori, medici, oficiali dar şi cu foarte mulţi jurnalişti de pe tot continentul, susţinători, Sala Polivalenta din Bucureşti a fost timp de o săptamâna templul luptelor. Peste treizeci de campioni olimpici, mondiali si europeni au luptat pe saltele de la Bucureşti, transformând această competiţie într-una de nivel înalt . Faptul că însuşi preşedintele Forului Mondial si European, împreună cu tot biroul executiv al acestui organism au fost prezenţi în capitala noastră a reprezentat un motiv de mândrie si onoare pentru că această competiţie a fost apreciată ca fiind una dintre cele mai reuşite din istorie.

Totodată, numeroşi miniştri, preşedinţi de comitete olimpice, ambasadori si multe alte personalităţi din întreaga Europă au fost prezenţi alături de noi iar acest lucru mă face să cred că tot ce am construit în ultimii ani va rămâne ca exemplu pentru generatiile viitoare.

Am trăit sentimente superbe în aceste zile iar satisfacţia a fost pe măsură când oaspeţii noştri au plecat încrezători în România, promiţând că vor reveni cu mare plăcere, cu următoarea ocazie.

Le mulţumesc sportivilor români pentru medaliile cucerite, tuturor antrenorilor Loturilor Nationale dar şi celor de la cluburi, tuturor celor care au contribuit la succesul răsunător prin organizarea acestui puternic campionat, echipei mele minunate din cadrul Federaţiei si voluntarilor.

Multumesc Comitetului Olimpic si Sportiv Român, Ministerului Tineretului si Sportului si mulţumiri speciale Direcţiei pentru Sport si Tineret din cadrul Primariei Capitalei, care a avut un aport uriaş la acest succes. Sperăm ca am reuşit să va facem mândri că suntem români! Hai, România!", a declarat acesta.

România a obţinut patru medalii la Campionatul European disputat în Capitală. Florin Tiţa (Farul Constanţa) a cucerit medalia de argint la categoria 55 kg, iar Alin Alexuc (CS Dinamo), pe cea de bronz la 130 kg, ambii la greco-romane. Au mai adus trofee: Kriszta Incze (argint) şi Andreea Beatrice Ana (bronz).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.