OFICIAL: S-a semnat! Interviu EXCLUSIV cu Bute: "Sunt mai bun ca Pascal, îl voi epuiza fizic!"

15 mar 2013 3820 afişări Box
OFICIAL: S-a semnat! Interviu EXCLUSIV cu Bute: "Sunt mai bun ca Pascal, îl voi epuiza fizic!"

Lucian Bute (33 de ani) dezvăluie primele detalii despre lupta sa cu Jean Pascal (30 de ani), programată pe 25 mai, la Montreal. "Meciul secolulului", aşa cum a fost catalogat în Canada, a fost parafat vineri, ultima semnătură fiind cea a pugilistului de origine haitiană.

Lucian, presa de peste Ocean anunţă deja perfectarea înţelegerii.
Gata, s-a semnat. Comunicatul de presă este deja redactat.

Vei boxa la semigrea? Nu îţi va fi mai dificil?
Din contră, voi fi mai puternic. Eu slăbeam destul de mult la supermijlocie, pierdeam şi din masa musculară. Sunt convins că mă voi simţi bine la semigrea.

Ai fost lângă Adrian Diaconu la meciurile pe care "Rechinul" le-a susţinut cu Pascal. Se poate spune că deja îl cunoşti bine?
Da, dar asta nu mă va împiedica să-l sun pe Adi, poate mai are să-mi dea un sfat. Altfel se vede din afara ringului şi altceva simţi acolo, pe schelă.
Revanşă stipulată în contract

Cât de periculos este Pascal?
Are forţă şi explozie. Deţine un croşeu de stânga bun, iar pe final de repriză încearcă să fure decizia cu ruperi de ritm. Dar nu-i va merge cu mine. Tehnica şi viteza sunt de partea mea, iar dacă pregătirea va decurge aşa cum trebuie o să-l epuizez fizic. Se va tăia după repriza a şasea.

Te simt foarte încrezător...
Sunt încrezător. Este un meci pe care mi l-am dorit foarte mult şi am deja conturat planul de pregătire. Am încredere în echipa mea, este timp destul până la meci, nu văd de ce nu aş câştiga acest meci. Sigur, vorbim despre box, Doamne fereşte de vreo lovitură nedorită, dar am toate atuurile să câştig.

Câte reprize va avea meciul?
12, ne vom bate pentru centuira WBC Diamond la semigrea. Va fi cel mai mare meci al Canadei, între doi foşti campioni mondiali. Sunt multe ingrediente care-l fac atractiv, inclusiv declaraţiile date de Pascal până acum. Era timpul să ne reglăm conturile în ring, să arătăm cine e mai bun.

Va fi şi o revanşă în contract?
Da, în decurs de un an.

Te vei pregăti în Florida, ca şi până acum?
Da. Pe 25 martie avem conferinţă de presă la Montreal, iar o zi mai târziu mergem să promovăm meciul şi la Quebec. Apoi la începutul lunii aprilie plec în Florida, cu tot staff-ul meu. Mă întorc la Montreal la începutul lui mai. Sincer, mă frig palmele la gândul acestui meci.

Meciul Bute - Pascal se va desfăşura la Bell Center din Montreal, cu 22.000 de spectatori

Presa din Canada avansase şi ideea unui meci pe Stadionul Olimpic din Montreal

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.