Flavius Biea a câştigat, cu victorie la puncte în faţa lui Jesus, centura IBA Intercontinetal. Mexicanul reclamă decizia arbitrilor. Titi Prosop spune că românul poate ajunge noul Leonard Doroftei

29 iun 2019 1736 afişări Box
Flavius Biea a câştigat, cu victorie la puncte în faţa lui Jesus, centura IBA Intercontinetal. Mexicanul reclamă decizia arbitrilor. Titi Prosop spune că românul poate ajunge noul Leonard Doroftei Flavius Biea l-a învins la puncte pe mexicanul Jesus Gurrola în cadrul galei de box ”Noaptea Spartanilor 2”, desfăşurată la Timişoara. Foto: Emanuel Titus ILIEŞI şi Gabriel BREZEANU / Mediafax foto
GALERIE (9 de imagini) VEZI GALERIA
  • Flavius Biea a obţinut un succes important pentru cariera sa în boxul profesionist, după ce a câştigat centura IBA Intercontinental, la gala Noaptea Spartanilor 2, organizată vineri seară la Timişoara.
  • Un succes care netezeşte calea arădeanului stabilit în oraşul de pe Bega spre titlul mondial la categoria Super Weltereweight, dar nu o victorie lipsită de controverse.
  • Mexicanul Jesus Gurrola s-a plâns că el merita să câştige. La eveniment a fost însă şi celebrul Titi Prosop, care a spus că Biea e cel mai valoros pugilist român actual de la profesionişti şi a succesul este conform cu realitatea din ring.

 

Biea şi Gurrola au boxat în main-eventul galei de la Timişoara, un meci de zece reprize. De departe cea mai bună luptă de la Noaptea Spartanilor 2, cel mai echilibrat meci şi cel mai intens. Biea a urcat cu toată echipa sa pe scena ringului, iar Sorin „Pantera” Tănăsie i-a ţinut casca de spartan, simbolic. După un duel la limită, toţi cei trei arbitri l-au dat câştigător pe Biea, cu 96-94, 97-93 şi 99-91. Interesant este că ambii pugilişti s-au considerat învingător.

Biea spune că, de acum încolo, se va pregăti mereu în Anglia înainte de a urca în ring. ”A fost foarte bine, mă bucur că pregătirea mea în Anglia şi-a spus cuvântul aici. Am folosit tot ce aa pregătit acolo, am avut o pregătire bună cu antrenorii de acolo, cu antrenorii de acasă, înainte să plec. Mi-am făcut treaba în ring, aşa cum mi-am propus. Tot timpul de acum încolo mă voi întoarce în Anglia să mă pregătesc. Pe lângă antrenorii mei din România, am avut acolo un antrenor cu care m-am pregătit o lună.  Spartanul va rămâne spartan în continuare, până la titlul mondial. Cred că în repriza a patra am fost prins o dată, şi cred că o dată într-a opta, dar am încercat să nu mă bat cu el, să ţin tot timpul distanţa. Cred că am făcut ce trebuia în ring. E un adversar cu o experienţă mare. A făcut o pauză lungă de la ultimul meci până acum. Dar m-am pregătit specific pentru acest meci. Aştept revanşa, dar să mă plătească el pe mine. În trei luni voi boxa din nou în România, nu ştiu încă locaţia. Sunt mulţumit de gala organizată de soţia mea, ea a fost mereu alături de mine în visul meu”, a declarat Biea.

Mexicanul Gurrola a spus că a fost nedreptăţit şi tot Biea ar trebui să organizeze revanşa, din acest motiv. ”M-am simţit bine în ring. Am boxat bine. Nu e normal, m-am pregătit două luni pentru această luptă. Decizia îmi dăunează şi mie, dar şi lui Flavius, pentru că nu a fost una justă. Eu am boxat cel mai bine în această gală. Toată seara l-am făcut să greşească. Am dat cele mai bune lovituri, l-am pus în situaţii dificile. Plec mulţumit, pentru că lumea din Timişoara a fost mulţumită de spectacolul meu. Dacă ar fi o revanşă, ar trebui să fie aici, pentru oamenii din Timişoara, pentru că nu m-a bătut corect”, a precizat Gurrola.

Titi Prosop a ”mâncat” şerveţele!

Biea l-a avut alături şi pe Titi ”Prosop” Tudor, cel care l-a descoperit pe Leonard Doroftei. Ploieşteanul îi prevede un traseu la fel de glorios şi lui Biea.

”Cu siguranţă a meritat-o. Este a treia oară când vin la Timişoara atunci când boxează Biea pentru centură. Cu mine a câştigat prima centură de campion mondial la amatori. Cu mine a câştigat cele două centuri de campion european la amatori. Împreună cu unchiul lui Biea, cred că am făcut din acest copil o speranţă a boxului profesionist. În acest moment, cu siguranţă e cel mai valoros boxer. Eu am venit de la Ploieşti pentru el, ştiind că Biea ne poate face mândri. Stai în ploaie, trebuie să te plouă, nu? Dar a reuşit să treacă prin momentele grele. Am strigat tot timpul la el, m-a auzit de fiecare dată. Cu siguranţă îl văd campion mondial. Când a ieşit campion mondial cu mine, eram atât de fericit, că nu ştiam pe unde calc. Când a venit prima dată la lot, era un copil timid, dar muncind, am văzut că are voinţa totală, de a fi un mare boxer. Biea rămâne al doilea copil al meu. Maximum un an, un an jumătate mai are până atunci. Flavius mai are de lucrat la partea tehnică, lucrul foarte mult cu braţul din faţă şi deplasările. Nu este un copil care să nu înţeleagă, dar tensiunea este foarte mare. A negliat tunele lovituri, le-a primit de la adversar, dar cred eu că Biea se poate reface. Biea este un exemplu pentru boxerii români. După Leonard Doroftei, sufletul meu a fost el şi Sorin Tănăsie, care i-a stat în colţ. N-am avut prosopul, am avut un şerveţel mai lung. Acesta este ticul meu, eu trăiesc şi în interior şi în exterior pentru oamenii mei de suflet”, a precizat Titi Prosop, după main-eventual galei.

Kick-boxerii la putere

În alte meciuri ale galei s-au înregistrat şase victorii la puncte: Nikolaos Theodosius l-a învins pe Ahmet Cemortan, Daniel Bădulescu pe Henrich Herak, Robert Cristea, pe Ionuţ Gelep, Amansio Paraschiv l-a bătut pe Theodor Boyardjev, Eronim Arădoaie  s-a impus cu Andrei Barbarosa, iar Asheley Theophane l-a învins pe puncte pe Ferenc Hafner. Prin KO tehnic s-au impus Eduard Gafencu cu Cornel Lyssi, Daniel Corbeanu cu Mihail Dutcenco şi Cătălin Paraschiveanu cu Ionuţ Trandafir.

Arădeanul Gafencu e kick-boxer şi acum a luptat a doua oară în boxul profesionist. ”A fost destul de greu, este un adversar puternic.  Mă bucur că am reuşit. Sper că am făcut publicul fericit în seara aceasta. E puţin mai dificil pentru mine, că eu practic kick-boxul, dar m-am acomodat, e ok. Antrenorul meu a făcut box. Noi colaborăm şi cu Pantera Tănăsie. M-am antrenat cu el şi cu antrenorul meu Ruben Stoia. Eu sunt un luptător, aşa îmi place să lupt. Nu am alt stil. Adversarul a fost bun, îl felicit. Sper să continue şi el. Obiectivul meu în tot ce fac este să fiu cel mai bun”, a declarat Gafencu.

Daniel Corbeanu e un nume important în kick-box, dar se descurcă tot mai bine şi la box. ”A fost o luptă grea. E o adevărată provocare pentru mine să lupt după reguli de box. . Văd că mă descurc, am un antrenor care pune accent mult pe braţe şi s-a văzut şi astăzi. Astăzi, nu a fost doar victoria mea, a fost victoria Timişoarei. Respect pe toată lumea care a venit aici, pentru ei lupt, ei mă încurajează şi îmi dau întotdeauna un plus din spate. E o diferenţă foarte mare în box şi kick-box. Sunt două sporturi diferite. Acum, mi s-a părut foarte greu acest meci, dar văd că încep să mă acomodez. Mă aşteptam să pice, să nu mai ridice. Văd că tot s-a ridicat. E un adevărat sportiv, puternic”, a punctac timişoreanul Corbeanu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.