Doborât de autorităţi, serveşte la mese ca să câştige bani şi situaţia devine şi mai grea: "Încerc să-mi duc crucea singur, sunt un campion!" Decizia dureroasă pe care trebuie să o ia Leonard Doroftei: "Familia mea..."

30 nov 2018 28655 afişări Box
Doborât de autorităţi, serveşte la mese ca să câştige bani şi situaţia devine şi mai grea: "Încerc să-mi duc crucea singur, sunt un campion!" Decizia dureroasă pe care trebuie să o ia Leonard Doroftei: "Familia mea..."

Leonard Doroftei (48 de ani) a acordat, miercuri, un interviu în care a acceptat să vorbească deschis despre situaţia foarte grea în care a ajuns ca urmare a conflictului pe care-l are cu autorităţile din Ploieşti. Forţat să-şi mute afacerea la periferia oraşului, fostul mare campion din box nu ar vrea să părăsească definitiv România, dar aceasta este una dintre variantele pe care le ia serios în calcul, mai ales că reprezintă dorinţa familiei sale.

Odată cu plecarea din spaţiul care-i aducea un profit consistent de ani buni, cifrele "Doroftei Pub" au scăzut considerabil, pentru că Doroftei nu poate vinde băuturi alcoolice în zilele de meci ale Petrolului, cam singurele dăţi în care zona în care e amplasat barul, la tribuna întâi a stadionului "Ilie Oană", e populată. De aceea, "Moşul" nu mai plăteşte chelneri şi ospătari, ci, alături de soţia sa, a început să servească la mese pentru a-şi mulţumi clienţii fideli. Acum, "Moşul" îşi aduce aminte cu tristeţe despre cum a ajuns în situaţia pe care nu şi- dorea niciodată: "Am pus suflet într-un pub. Au fost problemele care au fost şi mi-au stricat absolut tot drumul, Şi acum încerc să merg mai departe, să-mi duc crucea singur. Sunt un campion sau...am fost un campion şi rămân în continuare, pentru că lupt pentru visul meu şi ceea ce cred. Nu sunt certuri cu primăria. Singura mea dorinţă a fost să mă cheme la o discuţie. Nu poţi să-mi trimiţi scrisoare de evacuare. Drept dovadă, singurul care a plecat din blocul ăla sunt eu. Trăiesc într-o ţară în care trebuie să respect legea, lucru pe care l-am făcut", a declarat Leonard Doroftei, pentru Digi Sport.

Familia vrea să plece din România

Ca urmare a conflictului cu autorităţile, Doroftei a ajuns în punctul în care presiunile familiei privind plecarea în Canada, ţara în care a obţinut marile performanţe din cariera de sportiv profesionist, sunt foarte, foarte mari. Iar gândul "Moşului" continuă să zboare la România: "M-am întors acasă, pentru că Ploieştiul pentru mine reprezintă casa. Eu nu am plecat în Canada, nu am emirgrat, am mers cu contract de muncă, mi-am făcut treaba. Între timp am dobândit cetăţenie.  Nu regret niciodată că m-am întors, sunt oamenii cu care am crescut, oameni pe care îi iubesc din tot sufletul", a mai spus Doroftei, înainte să confirme că soţia, Monica, şi fiul său sunt gata de emigrare: "Eu nu, dar familia da, s-a gândit. Vor să plece şi trebuie să fiu alături de ei. Ei sunt familia mea şi trebuie să-i susţin, să fiu lângă ei (...) Nu m-am întors acasă pentru un loc de teren care nu el al meu, e al primăriei, pentru o afecere pe care mi-au luat-o la prima strigare. Asta după ce am investit banii mei munciţi, ştiţi cum am câştigat banii, eu nu am câştigat la loto. Este o ruşine pentru noi ca oameni, ca oraş, să ai un om care a răsturnat munţii, care a scos lumea în stradă, şi să-l arunci...nu poţi să faci lucrul ăsta".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.