Bogdan Dinu: ”Mă bat cu Pulev chiar şi în Bulgaria!”. Azi se judecă în SUA contestaţia depusă de boxerul român şi de reprezentanţii săi după decizia controversată de la Costa Mesa

14 mai 2019 1068 afişări Box
Bogdan Dinu: ”Mă bat cu Pulev chiar şi în Bulgaria!”. Azi se judecă în SUA contestaţia depusă de boxerul român şi de reprezentanţii săi după decizia controversată de la Costa Mesa

Se fac cărţile pentru o revanşă între boxerii Bogdan Dinu şi Kubrat Pulev. Meciul ar putea avea loc în Bulgaria.

Comisia de box a statului California (SUA) are astăzi pe ordinea de zi judecarea contestaţiei depuse de boxerul român Bogdan Dinu, prin reprezentanţii săi, King Promotion (România) şi Greg Cohen Promotions (SUA), vizavi de rezultatul meciului din 23 martie 2019 (de la Costa Mesa), cu bulgarul Kubrat Pulev. Meciul s-a încheiat în repriza a şaptea, printr-o decizie viciată. Pulev a făcut exces de lovituri interzise, în speţă lovituri după ceafă, care i-au slăbit lui Dinu capacitatea de a se apăra. ”Au fost mult prea multe lovituri după ceafă date de bulgar. Nu doar cele din rundul final, ci şi anterior. Arbitrul din ring a ezitat să ia deciziile care se impuneau. A existat o înregistrare, care din păcate a dispărut, în care Pulev îi spune arbitrului, la un moment de întrerupere a luptei, să nu uite în ce show arbitrează!”, spune Sorin Florea, preşedintele King Promotion (companie susţinută de Zodiac).

Contestaţia a fost acceptată de Comisia de box a statului California, ceea ce dă mari speranţe părţii române. ”În general, astfel de acţiuni nu sunt acceptate dacă nu au sorţi de izbândă. Avocaţii noştri din SUA au depus un dosar bine argumentat. Vom fi reprezentaţi la audieri chiar de promotorul Greg Cohen”, punctează Bogdan Muşat.

Ofertă completă: Juratoni vs fratele lui Pulev

Dacă solicitarea părţii române va avea succes, atunci este posibil să se decidă ”no contest”, iar rezultatul să fie şters din palmaresul ambilor boxeri. Indiferent de cum se va termina acţiunea, s-a deschis deja o linie pentru perfectarea unei revanşe între Bogdan Dinu şi Kubrat Pulev, meci ce ar putea să se desfăşoare în Bulgaria. ”Mă bat chiar şi la el acasă. Abia aştept revanşa, nu este mai bun decât mine!”, spune Bogdan Dinu.

King Promotion, compania care îi reprezintă interesele lui Dinu, dar şi pe alţi boxeri de top din ţară, are deja pregătită o ofertă completă pentru partea bulgară, astfel încât programul galei să fie unul exploziv. ”Pentru fratele lui Kubrat, Tervel Pulev, îl pregătim pe Cezar Juratoni. Cezar a fost o perioadă accidentat, dar a revenit mai puternic şi anul acesta vrem să-l ducem la o centură continentală sau intercontinentală. Mai este Daniel Buciuc, mai avem şi alţi boxeri. Va fi o gală de excepţie, în care sunt convins că Dinu va câştiga. Bogdan îl bate pe Pulev oriunde”, declară Sorin Florea.

Bogdan Dinu (32 de ani, 18-2, 14KO) ar putea ajunge challenger la un titlu mondial dacă trece de bulgarul Kubrat Pulev (38 de ani, 27-1, 14KO).

FOTO: Promotorul Sorin Florea, încadrat de Bogdan Dinu şi de Kubrat Pulev

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.